reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej. Ja weszłam właśnie w 18 tc, brzuch mi znacznie się powiększył, apetyt mam taki że zjadłabym konia z kopytami, przytyłam przez 2 miesiące już 5 kg[emoji33] kręgosłup boli i brzuch... Na szczęście lęki są znikome ale ciągle puls dokucza, najgorzej jest nad ranem.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asiu zobaczysz co będzie w trzecim trymestrze:) mój mąż twierdzi że wciagam wszystko jak odkurzacz:) zwłaszcza mam apetyt na słodycze, do których czułam wstręt całą ciążę. Oprócz przybrania na wadze dochodzi jeszcze opuchniecie i czuję się jak Fiona że Shreka:) Asiu najważniejsze, że nie masz lęków i możesz cieszyć się ciążą, kwestia wagi jest drugorzędną ale może to stwierdzić jedynie osoba która przeszła to co my i nadal nie są mnóstwo obaw.

3 nad ranem wiec nawet nie wiem czy to "Dzien dobry" czy "dobrywieczor"...
Moje drogie Kobiety...w sumie to pocieszajace, ze nie tylko ja jestem w takim dosc ciezkim stanie :/. Obecnie jestem w 11 tygodniu ciazy, a mam wrazenie, ze ten stan trwa juz rok. Mam ataki paniki, stany lekowe i depresyjne. Od kilku dni jest koszmarnie! A zaczelo sie od: kataru. Dostalam przedwczoraj pierwsze potworne ataki paniki, ze sie udusze!!! Ale graniczylo to z jakas paranoja wrecz. 3 noce z glowy.
Do tego mam zespol niespokojnych nog. Koszmar jak ktos wie co to znaczy. Przez to zarywam noce juz od miesiaca.
Dalej...zanim zaszlam w ciaze bylam wiele lat na Citalu. Odstawila. Mialam zespol odstawienny i w sumie to nie wiem czy nadal nie mam. Obecnie ratuje sie nieregularnie Hydroxizinum, ale dzis moja psychiatra zaproponowala mi lek o nazwie KETREL 25mg. Czy ktos wie cos o nim?
Bronie sie przed lekami, ale nie wiem czy dam rade :(((

P.s.
Do tego moja rodzina nie ma dla mnie czasu. Znajome zajete swoim zyciem. I od ponad 1,5 miesiaca uwiazana jestem do swoich 4 scian. Miesiac lezalam z powodu mdlosci, wymiotow i zespolu odstawiennego. Partner wraca pozno i praktycznie spi na siedzaco. Jeszcze troche i oszaleje...a to dopiero poczatek...

Co z wami koleżanki? Ktoś ma dzisiaj urodziny [emoji41]więc 100lat bez nerwów [emoji5] boli mnie głowa [emoji53]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

P.s.
Do tego moja rodzina nie ma dla mnie czasu. Znajome zajete swoim zyciem. I od ponad 1,5 miesiaca uwiazana jestem do swoich 4 scian. Miesiac lezalam z powodu mdlosci, wymiotow i zespolu odstawiennego. Partner wraca pozno i praktycznie spi na siedzaco. Jeszcze troche i oszaleje...a to dopiero poczatek...
Aldi dasz radę, my też miałyśmy atrakcje, ja jestem w31tygodniu ale swoje odcierpiałam nerwowo, 2trymestr jest spokojny, jestem w 3i czuję się niespokojnie, szybkie bicie serca, obawy że coś się stanie albo że umrę. Wiem że to wszystko jest w głowie ale te objawy wykańczają... Ja dodatkowo biorę zastrzyki neoparin- przeciw zakrzepowe więc jak się dobrze nakrece ta zator widzę... Kiedyś było tak fajnie,a teraz boję się wszystkiego...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Aldi ja też doskonale Cie rozumiem ta nerwica jest straszna i bardzo męczy...
Ja dzisiaj się beznadziejnie czuje zawroty glowy, ciągły niepokój, ból głowy i okropne napieciowe bóle pleców porażka :(
Ale dziewczyny musimy być silne dla naszych maluszków :)
DaWo a Ty będziesz miała synka czy córcie?bo umknęła mi ta wiadomość :)

reklama
Do góry