reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej. Ja weszłam właśnie w 18 tc, brzuch mi znacznie się powiększył, apetyt mam taki że zjadłabym konia z kopytami, przytyłam przez 2 miesiące już 5 kg[emoji33] kręgosłup boli i brzuch... Na szczęście lęki są znikome ale ciągle puls dokucza, najgorzej jest nad ranem.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asiu zobaczysz co będzie w trzecim trymestrze:) mój mąż twierdzi że wciagam wszystko jak odkurzacz:) zwłaszcza mam apetyt na słodycze, do których czułam wstręt całą ciążę. Oprócz przybrania na wadze dochodzi jeszcze opuchniecie i czuję się jak Fiona że Shreka:) Asiu najważniejsze, że nie masz lęków i możesz cieszyć się ciążą, kwestia wagi jest drugorzędną ale może to stwierdzić jedynie osoba która przeszła to co my i nadal nie są mnóstwo obaw.

3 nad ranem wiec nawet nie wiem czy to "Dzien dobry" czy "dobrywieczor"...
Moje drogie Kobiety...w sumie to pocieszajace, ze nie tylko ja jestem w takim dosc ciezkim stanie :/. Obecnie jestem w 11 tygodniu ciazy, a mam wrazenie, ze ten stan trwa juz rok. Mam ataki paniki, stany lekowe i depresyjne. Od kilku dni jest koszmarnie! A zaczelo sie od: kataru. Dostalam przedwczoraj pierwsze potworne ataki paniki, ze sie udusze!!! Ale graniczylo to z jakas paranoja wrecz. 3 noce z glowy.
Do tego mam zespol niespokojnych nog. Koszmar jak ktos wie co to znaczy. Przez to zarywam noce juz od miesiaca.
Dalej...zanim zaszlam w ciaze bylam wiele lat na Citalu. Odstawila. Mialam zespol odstawienny i w sumie to nie wiem czy nadal nie mam. Obecnie ratuje sie nieregularnie Hydroxizinum, ale dzis moja psychiatra zaproponowala mi lek o nazwie KETREL 25mg. Czy ktos wie cos o nim?
Bronie sie przed lekami, ale nie wiem czy dam rade :(((

P.s.
Do tego moja rodzina nie ma dla mnie czasu. Znajome zajete swoim zyciem. I od ponad 1,5 miesiaca uwiazana jestem do swoich 4 scian. Miesiac lezalam z powodu mdlosci, wymiotow i zespolu odstawiennego. Partner wraca pozno i praktycznie spi na siedzaco. Jeszcze troche i oszaleje...a to dopiero poczatek...

Co z wami koleżanki? Ktoś ma dzisiaj urodziny [emoji41]więc 100lat bez nerwów [emoji5] boli mnie głowa [emoji53]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

P.s.
Do tego moja rodzina nie ma dla mnie czasu. Znajome zajete swoim zyciem. I od ponad 1,5 miesiaca uwiazana jestem do swoich 4 scian. Miesiac lezalam z powodu mdlosci, wymiotow i zespolu odstawiennego. Partner wraca pozno i praktycznie spi na siedzaco. Jeszcze troche i oszaleje...a to dopiero poczatek...
Aldi dasz radę, my też miałyśmy atrakcje, ja jestem w31tygodniu ale swoje odcierpiałam nerwowo, 2trymestr jest spokojny, jestem w 3i czuję się niespokojnie, szybkie bicie serca, obawy że coś się stanie albo że umrę. Wiem że to wszystko jest w głowie ale te objawy wykańczają... Ja dodatkowo biorę zastrzyki neoparin- przeciw zakrzepowe więc jak się dobrze nakrece ta zator widzę... Kiedyś było tak fajnie,a teraz boję się wszystkiego...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Aldi ja też doskonale Cie rozumiem ta nerwica jest straszna i bardzo męczy...
Ja dzisiaj się beznadziejnie czuje zawroty glowy, ciągły niepokój, ból głowy i okropne napieciowe bóle pleców porażka :(
Ale dziewczyny musimy być silne dla naszych maluszków :)
DaWo a Ty będziesz miała synka czy córcie?bo umknęła mi ta wiadomość :)

reklama
Do góry