reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Nie szkodzi I tak mi sie jakos stworzył inny, niż chciałam. Ja przede wszystkim chce wiedzieć co z tym cloranxenem. Bo Seronil wiem ze moge brac. Meczy mnie to strasznie bo chciałabym juz zajść ale chciałabym wiedzieć - miec zgodę - na starania o dziecko podczas brania tak niskiej dawki. Nie chce narażać dziecka Nie wydatkowałabym sobie...

A Ty Gosiu - juz końcówka. Bardzo Ci zazdroszczę. Śledziłam wcześniejsze wpisy. Trzymam kciuki ;)

reklama
Niestety nikt nie przewidzi skutkow brania lekow na ciaze. To jest nierealne. Niektore efekty uboczne moga wyjsc nawet po wielu latach.
Natomiast byc 9 miesiecy w stanach depresyjnych, psychozach itp to chyba sie nie da. Z niektorymi rzeczami mozna sobie radzic, ale nie ze wszystkimi.

Wiem, ze nikt nie da mi gwarancji. Ale chciałabym chociaż wiedzieć, czy sa inne kobiety, ktore brały ten lek w ciąży (albo chociaż na początku ciazy i odstawiły jak sie dowiedziały) i co na to ich lekarze. Plus jak sie czuły i jak dzidzia :)

Wiesz jedna bedzie brala lek i dzidzia bedzie zdrowa, a u drugiej historia potoczy sie zuplnie inaczej :(. Ciezkie sa takie decyzje. Chyba trzeba mocno wierzyc, ze bedzie dobrze, a co ma byc to i tak bedzie. Bedziesz pod kontrola lekarza. Przeciez na wlasna reke nie bedziesz faszerowac sie wiekszymi dawkami czy innymi lekami.

Wiesz... tylko ze ja sie boje, ze nawet jak odstawię lek (cloranxen) jak zobaczę 2 kreski, to okaże sie ze juz dziecku zdażyło sie cos stać :( a swoja droga - biorąc Seronil można karmić piersią?

Nie no spokojnie!!!! Bez przesady :). Ja gdy zaszlam w ciaze z moim synem, o czym nie wiedzialam, to bralam Tranxenn i leki nasenne Estazolam. A to straszne gowno. Jak sie dowiedzilam o dziecku to malo zawalu nie dostalam!!! Oczywiscie odstawilam od reki, ale cala ciaze, a nawet tak do 4 roku zycia syna to sie balam o niego strasznie. Na szczescie jak na ten moment jest zdrowym 13 latkiem
Z tym karmieniem piersia to jest niestety tak jak z ciaza. Ten sam poziom zagrozenia. Tylko, ze jest juz alternatywa, bo mozna przejsc na butelke. W ciazy niestety nie ma wyboru

Sadzisz wiec, ze gdybym teraz zaszła w ciąże i cloranxen odstawiła jak tylko sie dowiem to bedzie okej? Ja sie strasznie boje o to wlasnie. Nie o Seronil, bo seronil akurat i tak bede brac i tak - to mi powiedział lekarz od razu. Nie wiem natomiast czy taki 1 mg Cloranxenu moze na początku zaszkodzić...

Nie jestem Bogiem wiec na 100% to Ci nie zagwarantuje, ale nie sadze by to zaszkodzilo. Kochana Ty wszystko planujesz. To jest przed Toba wiec mozesz to na spokojnie poukladac. Ja zaliczylam juz druga wpadke i wtedy to jest zagrozenie. Ty sie niczego nie boj, bo kompletnie nie masz czego.

Moge zaplanować i w ogole. Wiem. Ale to jednak moja decyzja obecnie czy zacząć starania, biorąc 1 mg Cloranxenu czy odstawic całkiem najpierw co wiąże sie z oczekiwaniem jeszcze ponad pół roku pewnie :( czytałam cos o zwiększeniu szans na rozszepienie podniebienia o kilka procent i w ogole. Masakra jakaś

reklama
Do góry