reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cieżarowki) nasza waga

Basieńko ,chciałabym ,ciocia to jest w ogóle laska i zawsze ładnie ubrana i umalowana (ale nie pancia ).Charuje w NIEMCZECH w kilku domach (sprząta,ogólnie wszystko) a wuj ma tam już firme

reklama
TAK SZCERZE TO NA RAZIE WCALE A WCALE SIE TYM NIE PRZEJMUJE WCINAM WSZYSTKO NA CO MAM OCHOTE ZA DŁUGO SIE STARALISMY O NASZEGO ,BRZDACA ZEBY TERAZ MARTWIC SIE WAGA TO ZOSTAWIE NA POZNIEJ

Swietne püodejscie Basienko!!! Trzymaj tak dalej!!! Dzieci sa wazniejsze niz nasz wyglad!!! Dobrze ze myslimy o tym by sie nie zapuscic i po ciazy dobrze wygladac, alke tak jak mowisz , najpierw dziecko a pozniej uroda!!! W koncu wiedzialysmy ze nam brzuchy porosna!!!

Melduję po ostatniej wizycie u gina w maju + 14,4 kg (przyrost tylko 1,8 kg w ciągu 4 tygodni) :)

Basieńko podzielam Twoje podejście, później będziemy się martwić co zrobić z figurą...

A ja po ostatniej wizycie 11,5kg na plusie.Przy naszych maluszkach to zrzucimy nadmiar kilogramów w mig:)
Pocieszam sie tym że 5kg ważą same wody no i do tego dzidzia ponad 3kg i łozysko to wyjdzie jakieś 9kg mniej więc już jest dobrze :)

wody nie ważą aż 5 kg...poza tym dzidzius jeszcze tez nie wazy 3 czy 4 zeby odejmowac od dotychczasowej wagi , mysle ze jak narazie mozemy sobie odjac gora piątkę:-) a i tak przybyjemy:-)

Poisy czytałam w jakiejś mądrej gazecie dla rodziców że waga wód płodowych wynosi 5kg zresztą jak zaczynają odchodzić wody to trochę ich wypływa więc jakby je tak zważyć to by na pewno tyle wyszło :)

Ja tam sie martwie tylko ,ze malo przytylam w ciagu tygodnia a nie ,ze za duzo przytyje w ciazy.Co do dodatkowych kg to wody faktycznie waza z 5kg ale nie chodzi tylko o wody plodowe ale tez o te , ktore gromadza nam sie teraz w calym organizmie.Podejrzewam ,ze w calych dodatkowych kg niewiele jest tego tluszczu , ktorym sie tak martwicie ;) Zreszta tak jak pisze Basieńka bedziemy sie martwic jak nam to zostanie pol roku po porodzie ;)

Ja się nie martwię zbędnymi kilogramami bo przy naszych kochanych maluszkach to szybciutko się ich pozbedziemy za pół roku to będą nas się pytać czy to prawda że byłyśmy w ciąży ;) ja po 3 miesiącach wróciłam do prawie swojej wagi z przed ciąży tylko 2kg zostało na plusie :laugh:

reklama
POCIESZENIE MOJA KOLEZEANKA W PIATEK MIAŁA CESARKE DO PORODU PRZYTYŁA 15KG A DZISIAJ NAPISAŁA MI ZE WESZŁA NA WAGE I STRACIŁA 9 KG WIDZICIE NIE MA SIE CZYM MARTWIC BEDZIE SUPER POZA TYM CZUJE SIE SWIETNIE MAŁU WOJTUS JEST PRZY NIEJ PEŁNIA SZCZESCIA I TAK MI SIE MILUSIO ZROBIŁO BO ZA MIESIAC MY JUZ TEZ BEDZUEMY MIAŁY PEŁNIE SZCZESCIA

Do góry