reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cieżarowki) nasza waga

Dyzia dajmy im ponosić parę dni nasze brzuchole to zaraz by stękali że im ciężko .Ja przy adzi tak tyłamale nie odmawiałam sobie niczego i nawet cukier miałam w normie .po dzieciach zawsze byłam przy kości i wiecznie się odchudzałam ale lody uwielbiam od dziecka i tego sobie nigdy nie odmawiam .Jeśli ma się na coś ochotę to powinnyśmy to zjeść ,bo organizm też upomina się o pewne składniki .Powinno się jeść dużo nabiału ,to jest dobre dla dziecka ale i dla nas .przynajmniej kości będziemy miały zdrowe a przedewszystkim zęby Wierz mi .przy kamilu jadłam mało nabiału i zaczęły mi się zęby sypać i musiałam je szybko ratować ale widać trafiłam na lekarza idiotę .A teraz chodzę do bardzo dobrego i jakoś odpukać nie mam kłopotów ,choć też powiedział że wolno mi przytyć tylko 1 kilogram w ciągu miesiąca. :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
A ja wczoraj przezyłam stan przed zawałowy;) byłam wczoraj u gina i pierwszy raz byłam u niego ważona... jego waga wskazała 80kg, czyli że przytyłam 21kg ;D moja domowa waga wskazuje dokładnie 10kg mniej:) owszem są wahania w porównaniu z innymi wagami 1-2 kg ale nie 10 :laugh: :laugh:

Czasami lekarze przesadzają, ale w moim przypadku rady mojego gina na temat diety się sprawdziły (mógł się przerazić moją wagą przez 6 tygodni 6 kg na plusie w 6 miesiącu to trochę za dużo). Po tym jak zaczęłam się inaczej odżywiać według wskazówek gina, waga tak szybko nie rośnie, czuje się o wiele lepiej (nie jak ociężała słonica), no i przemiana materii mi się poprawiła... Także nigdy do końca nie wiadomo czy słuchać czy nie, jedni doradzą dobrze inni nie...

No o 10 nastapi wyrok!! Ciekawe co mi ginka powie! Jak mnie wkurzy to biore mezusia do obrony, on juz wie co ma mowic i jak mnie kryc!! ;D A tak powaznie to dzieki dziewczyny za slowa ktore mnie roche na duchu podniosly!!! Buzki dla was!!!

hahaha Izuniu a chyba jednak moze byc gorzej!! Przytylam podobno juz 14kg, ale jakos mi sie wydaje ze ta co mnie wazyla to sie machnela, bo zawsze mnie w ciuchach waza i pozniej 2kg odejmuja, a dzisiaj to chyba tego nie odjela, bo wpisala tyle ile odczytala!!! A co mi tam jak mam byc grubas ciazowy to bede a pozniej sie poodchudzam, bo po ciazy to juz nie bede chciala miec tego brzuszka ktorym sie teraz zachwycam!! ;)

A ja przytyłam od 4 kwietnia podobno 0,5 kg,w co mi sie wierzyc nie chce że tak mało! ;) Na początku ciązy w 6 tygodniu mam w karcie ciąży wpisane 60,5 kg a teraz w 29 tyg 67,5 kg więc wychodzi 7 kg na plusie :) Gin powiedział,że teraz powinnam przybierać tak ok 2 kg na miesiąc ale to jest indywidualne...gdyby tak było to zakończę na 15 kg na koniec,więc chyba nie najgorzej ;) Ale zobaczymy jak będzie naprawdę :laugh:

Ja na poczatku ciazy to marzylam ze przytyje 15 kg do konca ale widac nic z tego nie wychodzi!!! Szkoda, ale jak natura tak chce to widocznie mam byc wieksza!!! ;D A na pocieszenie moja mama mi powiedziala ze moja siostra w tym okresie byla duzo grubsza a w sumie przytyla tylko 14 kg, wiec ja juz nic kompletnie nie kapuje!!!

reklama
a ja od ostatniej wizyty u gina sie nie wazylam iii i jakos mnie wcale nie ciagnie ;)

zebym tylko szoku nie doznala jak zobacze ile waga pokaze ;)

Do góry