reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cieżarowki) nasza waga

Dzisiaj na swojej wadze domowej zobaczylam 50,5 kg. :o zaczelo sie przybieranie na wadze hihi Nic dziwnego bo apetyt wrocil i przeszly mdlosci ;D

reklama
Ja tyję średnio po kilogram na miesiąc  ::) mogloby tak zostać to wyszło by 9kg na plus  ;D ale jak znam życie to będzie więcej.... ;) niby nie dużo a czuje się już taka kulka  :D  :D dziewczynki śpicie jeszcze na brzuszku????  ::)

corsini-ja od 16 tyg. juz nie marzę o spaniu na brzuszku, mam taką poduchę-rogalik, całkiem sporą to zakładam na to nogę i jakoś zasypiam. ja też tyję 1 kg na m-c

No właśnie ja też już się na brzusiu polożyć jakoś nie mogę  ::)  wiercę się w nocy i pozycji znaleźć nie mogę  :D chyba poszukam takiej poduchy... ;D oo po 1 kg to byłoby super  ;)

Nie liczcie kochane,że za miesiąc czy dwa będziecie tyły tylko po 1 kg ;D To chyba nie byloby dobre dla dzidzi,a my przecież znowu będziemy piękne i zgrabne,no nie ;)?

Ja jak na razie od początku ciąży przytyłam 1,5 kg byłoby na pewno więcej gdyby nie te trwające nieustannie mdłości.
Znając siebie to pewnie do końca ciąży przytyje mi się dość sporo ;) ale co się nie robi dla dzidzi już spełniając jej zachcianki :laugh:

Jak patrzylam na Twoje zdjecie Tasha, to faktycznie masz jeszcze nieduzy brzusio!!!
Ale poczekaj jeszcze troszke!!! Ja to sie tylko modle zeby nie przytyc ponad 13kg!!!

Tasha - nie martw sie, ja tez mam "tylko" 1.5 - w porywach 2 kg do przodu i troche sie tym martwilam. Na ostatniej wizycie moj lekarz mi powiedzial, ze to w sumie w porzadku, nie powinnam sie za duzo nad tym zastanawiac i ze kazda ciaza jest inna ( ;D ile razy ja to juz slyszalam - wy tez?). W sumie powinno sie przytyc (z roznych zrodel roznie) od 7 do 11 kg. Ale tu znow sa tysiace innych przypadkow - ktos przytyl tylko 5 a ktos znow 20. Jezeli dobrze sie czujesz i z maluszkiem wszystko OK, to na pewno wsyzstko w normie.

W dodatku mnie waza zawsze w ubraniu i na poczatku, jak bylo zimno, to chodzilam w cieplejszych spodniach i swetrze a teraz troche lzej ubrana. Takze ta waga u mnie do tylko tak dla orientacji. Najlepiej wychodzi jak waze sie w domu, bez ubrania:)

reklama
Tasha-współczuję Ci tych mdłości, kurczę, jeszcze Cię trzymają, tak długo?!
a jak Twoje sprawy osobiste, ok? pisałaś wcześniej o problemach, lepiej już?

Do góry