reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

mamcia - to fajowo masz. a starasz sie o kolejne?

agulkak - moje podejscie do rozstepow takie, ze jak masz tendencje to zaden krem nie pomoze. jak malo przytyjesz, male rozstepy zwykle... wiec ja stosuje tani krem - Ziajki, za 16pln.... dodatkowo na zmiane wcieram tez zwykla oliwke.... no i robie masaz tych rejonow najbardziej zagrozonych specjalnymi rekawicami na pobudzenie krazenia. nie wiem mam pojecia czy to cos pomoze bo ja mam tendencje do rozstepow, juz je mialam przed ciaza. narazie nie mam nowych, ale mysle ze to kwestia czasu. te zabiegi co robie to dmuchanie na zimne, ale czy w nie wierze to raczej nie

kahaa
- ano. juz 21 tydzien leci.... jajorki sa w dobrej formie. zaczely sie zmniejszac cysty wiec i jajorki tez. a to juz spowodowalo ze nie obracaja sie od jakis 3 tygodnii.... poki co swiety spokoj - od czasu do czasu mnie zabola, ale to juz niewielki bol

reklama
szarlotka80 z tego co widzę ty też nie długo już będziesz tulić maleństwo i uwierz mi, że czasem zatęsknisz za ciszą i spokojem i będzie brakowało falującego brzuszka i kopnięć :) ale widok uśmiechniętego brzdąca powoduje, że rachu ciachu zapominasz o zmęczeniu, a jak już szkrab zacznie chodzić i będzie do Ciebie biegł z otwartmi ramionkami, żeby się przytulić to już wogóle jedno z najpiękniejszych przezyć:)
lolitka200 na razie się nie staram może mam egoistyczne podejście, ale uważam, że trochę się naczekałam na mojego synuśka i chcę się nim cieszyć i poświęcać 100% uwagi i oglądać jego wszystkie pierwsze razy, a przy dwójce to raczej było by ciężko, a zresztą tak sobie piszę, ale mam małe szanse na naturalną ciąże, a nie bradzo mam teraz kasiejkę, że podejść do programów bo wszystkie mrożaki wykorzystane
agulkak odnośnie kremów to ja stosowałam różne i powiem Ci,że niestety moje pośladki wyglądają jak zebry mimo tego, że stosowałam od 3 miesiąca zaczynałam od mustelli , fissan, AA, Dax i nic. Tak jak pisze lolitka200 dobrze by było nie zawiele przytyć no i czy masz skłonności do rozstępów. Ja przytyłam sporo bo pół ciązy przeleżałam i to dało swoje, brzuch mam bez rozstępów ale pośladki tragedia i to i tak wylazło dopiero na końcówce ciąży.

A ja juz w domku.Wypuscili mnie wczoraj wieczorem.Maluszkowi serducho sie uspokoilo:-) Ale troche strachu sie najedlismy,bo nierowno bilo,a wykres z KTG to na pol kartki od 130 do 190 uderzen :baffled: A jaka przyczyna sie pytam poloznej,a ona ze nie wiedza....mysla ze moja goraczka i skurcze go zdenerwowaly,bo cala ciaze bylam zdrowa,skurcze tez pierwszy raz sie pokazaly i maluszek sie zdenerwowal :crazy: Skurcze oczywiscie przepowiadajace,mam zero rozwarcia wiec dzidzkowi nie spieszy sie zeby wylezc.No cale szczescie,ze skonczylo sie tylko na tym.

Od razu zwiedzilam sobie porodowke i popatrzalam na maluchy bo w nocy urodzilo sie 2 chlopcow i dziewczynka :-) Ale slodkie maluchy,mowie wam ;-) Teraz sobie odpoczywam a z poloznymi umowilam sie za 2-3 tygodnie hehe:tak:

agulkak ja rozstepy dostalam na dole brzuszka,dopiero w 36tc.I troche na syskach,ale mleczarnia mi rosnie wiec sie nie dziwie.Smarowalam sie tylko oliwka,ale w zyciu nie mialam ani jednego rozstepu.Teraz smaruje sie 2 razy dziennie Mama Perfecta na rozstepy,a na wieczor dodatkowo jeszcze dokladam oliwke. W czwartek dostane Fissan,slyszalam ze w miare dobry krem i wydajny wiec sprobuje.Rozstepow juz nie zlikwiduje ale chociaz troche zmniejsze i wybiele troszku.Najwazniejsze to nawilzac skore,a prawda jest taka ze jak masz dostac rozstepy to i tak dostaniesz. Smaru sie kobietko jak najczesciej,bo moze nie zapobiegniesz,ale napewno zlagodzisz i beda mniejsze.

Pozdrawiam mamuski:tak:

Witam na nowym forum powoli bede sie przenosila tutaj dziewczynki by razem z wami przezywac ciaze:*
i ma sie rozumiec pierwsze pytanie:-p co jadlyscie na zaparcia??? okropnie mnie juz zaczely meczyc:confused2:

a i powiedzcie mi jak wstawic na dole w moim profilu by zawsze sie pojawialy info o moich staraniach? tak jak np. mcie suwaczki ale ja narazie chce bez suwaczkow samo info...:confused2:

czarny kot super że wróciłaś:)Oj oni w tych szpitalach potrafią wystraszyć człowieka na amen....Ja po wizycie w tym "szpitalu" to ciągle mam schizy czy mały się rusza....jak dłużej nie to już posrana jestem.....a dzidziole się denerwują razem z nami:)Ja przy każdym ktg truchlałam:)Dobrze że jesteś już z nami:)Ja mam ktg w poniedziałek w szpitalu...także proszę o trzymanie wtedy kciukasów:)

tymeczka witamy wśród brzuchatek:):)Super że się udało:):):):)Info pod wpisami to musisz w profilu swoim zamieścić....jak wejdziesz w profil to po lewej masz szczegóły jakie zmiany możesz zrobić...:)A co do zaparć musiałam na jakiś miesiąc zrezygnować z bananów..:(a jeszcze brałam dodatkowo żelazo i to też powoduje zaparcia ...lekarka przepisała mi tabletki BOLDALOIN , to są ziołowe i bez rp dostępne .jak masz silne zaparcia to możesz sobie nimi pomóc, a tak to czekolady unikać i bananów...dużo jogurtów naturalnych, kefir mi bardzo pomagał albo pitne jogurty...:)

dzieki szarlotka80 za nazwe tego leku w raziewu na silne to sobie kupie ale dzis zjadlam activie i jakos poszlo wiec moze znalazlam sposob hihi:-p ja juz dzis w 9dpt mam bete 291 ojjj to chyba 2ka bedzie...........!!!!!!!!!!!!!!!:rofl2:

Mamcia witaj:-)
Tymeczka witaj,co do zaparć to ja nie mam,wiec nie pomogę.
Agulkak co do rozstępów to Lolitka ma rację,albo się tendencje do robienia albo nie.Ja używam oliwki na przemian z babydream z rossmana i na razie mam niewielkie rozstępy na biodrach.
Za to na brzuchy pojawiły się mi niebieskie żyły,macie coś takiego?:confused2:
Czarnykot to twój maluszek nie spieszy sie na swiat;-)Super,ze wszystko z maleństwem jest ok
Szarlotka ​myśle,ze 9 kg to nie jest mało,ale w sam raz

Witam ciężaróweczki :)

tymeczka

Serdeczne gratulacje !!!!!!

Dziewczyny bardzo dziękuję za pomoc, bo miałam zamiar zakupić drogi krem ale macie racje jak mam predyspozycje to ani święty boże nie pomoże na rozstępy.

pozdrawiam cieplutko :)

reklama
Do góry