reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

tymka - a ja w 33 dniu cyklu mialam tylko 170. co nie zmienia faktu ze ciaze sie liczy od poczatku cyklu. NIGDY nie porownuj bet - roznice moga byc w tysiacach.

lekarz Ci zle powiedzial.....

reklama
moze mu chodzilo o 1wsze usg kiedy cos widac, zreszta zapytam jeszcze jak bede 5 grudnia
w takim razie super koncze niedlugo 5t.c.:-)

U mnie w klinice liczą dzień punkcji minus 2 tygodnie, co się w sumie pokrywa z datą ostatniej @, u mnie różnica była chyba 1 dnia.
tymeczka betka imponująca jak na ten dpt:) Ciekawe ile maleństw się zaimplanotwało, nie boisz się trojaczków ? :-)

kwiat_lotosu przyznam ze mialam chwilami obawy, zreszta zawsze chcialam dzidzie, ale jedna, ale teraz jak nam tak bardzo zalezy to 2jeczka bedzie ogromnym szczesciem:) gin dopiero podejrzewa bliźniacza nic nie mowil o 3jeczce na szczescie:-p kazal kontrolowac betke dawno nie robilam zrobie w czwartek lub w srode, wiesz tak juz bardzo bylam zmeczona psychicznie staraniami i pragnelam dziecka ze zgodzilam sie na te 3 blastusie a reszta nie nadawala sie do zamrozenia to jakze moglam zostawic takie biedactwo...tym bardziej ze ten 3 byl slabszy troszke niz te 2 a powiedzialam sobie moze akurat ten najslabszy tylko przetrwa jakos podswiadomie czulam ze uda mi sie jesli sie zgodze na 3..i cud sie wydarzyl:-) dowiemy sie za 2 tyg. ile jest malenstw a Ty ile jestes po transferze 2 bąbelkow?

a jedyne co mi teraz dokucza to walka z hiperka, juz nie moge sie doczekac by zeszla ze mnie ta wode, okropny dyskomfort i uczucie...

tymeczka tak, ja dostałam 2 blastocysty i jeden z nich śpi wtulony w tatusia a drugi zasnął huśtając się. Przyznam, że chciałam mieć bliźnięta, bo jedna ciąża, jeden poród i od razu rodzinka w komplecie :) Trzymam kciuki za Twoje podwójne szczęście, najlepiej parkę ;)

dziewczny do ktorego tyg.ciazy pobolewal Was jeszcze po transferze brzuch? mnie dzis w nocy znowu zlapal i dzis znowu co jakis czas cmi tak okresowo z lekkim kluciem jestem w 12dpt mniej wiecej zaczynam 5 t.c.

nie pomoge bo mnie brzuch przestal bolec ok 9dpt

dziewczyny - te w koncowce albo co urodzily: czy wy przytylyscie najwiecej w III trymestrze? wszedzie pisze ze w II sie tyje najwiecej a pozniej mnie, prawda to?

Ostatnia edycja:
lolitko ja najwiecej zaczelam przybierac pod koniec IItrymestru i na poczatku III.Teraz na wage nie wchodzilam od jakis 2 tygodni :szok:Poprostu mam stracha.Ostatnie moje wazenie to bylo 13kg na plusie.Pewnie teraz jest z 15 :-p:sorry: Znalazlam takie cus "Najmniej przybiera się w I trymestrze - zwykle 1-2 kilogramy. W II trymestrze przyrost wagi to zwykle 5-6 kg. Najwięcej, bo 6- 7 kilogramów zazwyczaj tyjemy w ostatnich trzech miesiącach. Oczywiście dużo zależy od wyjściowej masy ciała, od tego, ile "zapasów" zgromadziłyśmy przedtem. Na pewno nie należy przytyć mniej niż 10 kg i nie więcej niż 15 kg przy pojedynczej ciąży. Jedynym sposobem na właściwy przyrost wagi jest bardzo rozsądna dieta, rezygnacja ze słodyczy i codzienna porcja lekkiego wysiłku fizycznego. W czasie ciąży nie wolno się oczywiście odchudzać."

Slyszalam tez ze pod koniec ciazy mozna schudnac kilogram albo 2 i ze to normalne.

Ps. A u mnie juz 40tc :-D I jak narazie cisza. Zdarzaja sie skurcze przepowiadajece,bol brzucha jak na okres...bardzo czesto w nocy. I to by bylo na tyle :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
czarnykot a Ciebie do ktorego tyg. ciazy po transferze pobolewal brzuch? wspominalas ze jakos jak robilas test jeszcze pobolewal ja jestem w 12dpt i dzis cmi mnie co jakis czas..

Do góry