reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Asiiek przytyłam w ciąży 13kg, po wyjściu ze szpitala zostały mi 3 do zrzucenia a teraz jestem 2kg lżejsza niż przed ciaza. Ty pewnie przytyjesz jeszcze mniej sądząc po wadze jaką masz teraz ;) Radzimy sobie nie najgorzej, chłopcy są większość czasu grzeczni i pogodni. W tygodniu na 4h mam panią do pomocy, ale nie wiem czy z niej nie zrezygnuję, bo na razie nie ma aż tyle roboty przy moich szkrabikach :) Aktualnie jeden zasnął w huśtawce a drugi śpi obok mnie na łóżku :-) Są już coraz bardziej kumaci, przyglądają się twarzom, zabawkom i puszczają bąki tak głośno, że budzą mnie w nocy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Szarlotka witaj z powrotem:-)Ja dlatego zdecydowałam się na mniejszy szpital poza Wrockiem,bo w tym szpitalu ,w którym chce rodzić personel jest w porządku,mniej porodów,większy komfort psychiczny.
Iniia we Wrocławiu na razie jeden szpital ma znieczulenie gazem,ale z tego co słyszałam rodzące sobie chwalą.Co do znieczulenia zewnątrz opnowowego to słyszałam rózne opinie.Gdybym mieszkałam za granica pewnie zdecydowałam sie na nie.

Ja przytyłam już 14 kg i cały czas tyje:zawstydzona/y: brzuch mam duży,każdy kto mnie spotka to mysli,ze poród mam lada dzień albo że nosze bliźniaki.Synek jak na razie jest duży,waży ponad przecietną,lekarz mówił,ze może ważyć nawet ponad 4 kg:tak:

Czesc mamuski.Od wczoraj jestem w szpitalu,mialam dzisiaj wyjsc ale nie chca mnie wypuscic.Zaczelo Sie od skurczy,dlatego do szpitala pojechalam.Okazalo Sie ze sa tylko przepowiadajace,nie ma rozwarcia I skrocenia szyjki.No ale mnie przewertowali I okazalo Sie ze mam goraczke I tak po kolwiek badanie moczu,potem krew,potem znowu mocz,usgbadanie ginekologiczne. Najgorsze ze z ktg wyszlo ze maluszkowi serducho wariuje.Wczoraj za szybko bilo nawet do 190derzen,dzisiaj tez szybko ale rowniez wolniej.Ma skoki I to lekarza niepokoji.Dlatego zostaje w szpitalu sama nie wiem na jak dlugo_Odezwe sie I opowiem jak mnie wypuszcza.

kwiatek - super. milo sie czyta takie historie...dzielna jestes z 2 bobaskami. buziaki dla was

kasia
- spokojnie. 14kg to jeszcze nie tragedia. a mowia ze w ostatnich 4 tygodniach juz sie prawie nie tyje, a czasem nawet mozna z 1kg schudnac.

kotek - kciuki trzymane za malucha, coby serducho sie uspokoilo. i tobie zeby goraczka przeszla to i maly sie lepiej poczuje

mamcia
- pewnie ze mozesz sie przylaczyc. mamy juz tu mamusie po ivf....witaj. ile twoja pociecha ma - corcia czy synek?

Witam dziewczyny!!!!

Mam pytanko czy możecie napisać jakie kremy na rozstępy stosowałyście??? Tych preparatów jest tyle na rynku, że już zgłupiałam!!!!

Z góry dziękuję :)

reklama
czarny kot trzymamy kciuki mocno!!!! Daj znać w jakiejś wolnej chwili co u Ciebie!!! Masz chyba neta w szpitalu więc jak znajdziesz chwilkę(a po ostatnim pobycie wiem że się zdarzają hi hi) ...to czekamy na info:)Wszystko z pewnością będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny a ja przytyłam w sumie 9 kg...:(nie za mało??
Agulkak ja stosuje z serii AA krem na rozstępy dla kobiet w ciąży od 4 miesiąca....albo jest dobry albo poprostu tym razem mam mało z natury rozstępów...:)bo się nie robią poza kilkoma w okolicach pępka ale bardzo słabo widoczne....
mamcia79 witamy:)oj zazdroszczę szkraba na świecie już....:)Ja się doczekać nie potrafię....stwierdzam że ciąża u ludzi powinna trwać 2 miesiące:):):):)

Do góry