reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
dla mnie najfajniejszy okres to bylo od ok 8 miesiaca, jakos tak dobrze wspominam ten czas pelzania, siadania, raczkowania u obu. Starsza przechodzila bunt 2latka majac ponad 2,5 roku, mlodsza ma 2 i 2 miesiace i chyba jestesmy blisko 🤣🤦🏻‍♀️🤣 Na sama mysl mam dreszcze…
u nas jeszcze 2 lat nie ma a już daje popalić. Gdzie nie wiem co mam zrobić i sama zaczynam płakać z bezsilnosci

dla mnie najfajniejszy okres to bylo od ok 8 miesiaca, jakos tak dobrze wspominam ten czas pelzania, siadania, raczkowania u obu. Starsza przechodzila bunt 2latka majac ponad 2,5 roku, mlodsza ma 2 i 2 miesiace i chyba jestesmy blisko 🤣🤦🏻‍♀️🤣 Na sama mysl mam dreszcze…
Wow, czyli może być jeszcze cudowniej? Wspaniale, zostało mi półtora roki radości 🥳🥳🥳

u nas jeszcze 2 lat nie ma a już daje popalić. Gdzie nie wiem co mam zrobić i sama zaczynam płakać z bezsilnosci
wg mnie tylko konsekwencja i cierpliwosc daja szanse na swiatelko w tunelu. Bo w tym wieku dziecko sprawdza granice i to ile jest w stanie wymusic placzem, krzykiem, zlym zachowaniem. Totez moze ciewpliwosci, ale i masa konsekwencji w naszym zachowaniu wg mnie jest „rozwiazaniem”.
No i pamietaj - to minie 😉

Dziewczyny muszę zakupić na wszelki wypadek laktator .chce elektryczny e też nie za miliony dolarów 😉może jakiś mi na szybko polecieć. Ps.covid przechodzę łagodnie parametry dziecka też już w normie zaczyna się to wszystko normować .m.nadzieje że steryd podany podczas infekcji na plucka jakoś nie będzie miał konsekwencji chociaż infekcja jest przeciwskazania ale dla dobra dziecka. Mam też nadzieję że covid w żaden sposób nie uszkodził dziecka i wszystko będzie ok. Ps czy któraś przechodziła covid w czasie ciąży i skończyło się wszystko dobrze.

Dziewczyny muszę zakupić na wszelki wypadek laktator .chce elektryczny e też nie za miliony dolarów 😉może jakiś mi na szybko polecieć. Ps.covid przechodzę łagodnie parametry dziecka też już w normie zaczyna się to wszystko normować .m.nadzieje że steryd podany podczas infekcji na plucka jakoś nie będzie miał konsekwencji chociaż infekcja jest przeciwskazania ale dla dobra dziecka. Mam też nadzieję że covid w żaden sposób nie uszkodził dziecka i wszystko będzie ok. Ps czy któraś przechodziła covid w czasie ciąży i skończyło się wszystko dobrze.
Laktator must have jak chcesz karmić piersią, ja odciągałam pół roku, bo nie udało się dziecka nauczyć zanim się laktacja rozkręciła i teraz na pewno nie kupiłabym na jedną pierś, od razu na dwie, zaoszczędzisz mnóstwo czasu, którego przy noworodku brak, a jak jest go trochę to trzeba spać wtedy 😉

20220817_120535.jpg

reklama
Do góry