reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Po pierwsze nie mozewz karmic piersia i jeak jestes po cc musi uplynac rok.Robi sie badania i jedziesz z tym koksem.U nas zajelo to moesiac.
Oki dzięki ja nie karmię cycem , myślę że po 11 miesiącach od cc pójdę już, później jak praca to już ciężko zgrać, a tłumaczyć się nie chce czemu akurat tego dnia potrzebuje wolne 😉

reklama
Dziewczyny, czy macie ochraniacze na szczebelki? Młodemu dziś uwięzła nóżka miedzy szczebelkami. Oprócz paru minut płaczu nic mu nie jest, ale prawie dostałam zawału . Boję się też że walnie głową bo strasznie się kręci w łóżeczku. Nie stosowałam ochroniarzy zgodnie z zasadami zapobiegania SIDS. Ale teraz ryzyko jest minimalne, no i mamy monitor oddechu. Jakie są wasze doświadczenia?

Dziewczyny jak wygląda transfer mrożonego zarodka? Bierze się jakieś leki? To w jednym cyklu wychodzi? Pytam bo mamy 1 mrozaczka i chcemy przed końcem macierzyńskiego zrobić transfer, mi wychodzi mniej więcej powrót do pracy koło kwietnia tak mniej więcej, to kiedy się zgłosić do lekarza żebym znowu nie musiała się nikomu tluczaczyc że potrzebuję wolne na wizyty monitorujące?
Ja brałam luteinę i estrofem ale miałam transfer na cyklu sztucznym. Zależy czy będziesz miała transfer na naturalnym cyklu czy na sztucznym cyklu. Bo to czy mrozak to nie ma znaczenia jeśli chodzi o przyjmowanie hormonów

To już nie długo. A jak wody płodowe?
Wody skoczyły na 8/10 więc nawadnianie pomogło.prxwplywy też w miarę. Na granicy e się mieszczę. Jestem taka zła dziś bym wyszła do domu chociaż na chwilę a przez covida się mecze i boje ,,mam już tego tak dość naprawdę mega dość tego żalu i złości nawet nie da się opisać

Dziewczyny, czy macie ochraniacze na szczebelki? Młodemu dziś uwięzła nóżka miedzy szczebelkami. Oprócz paru minut płaczu nic mu nie jest, ale prawie dostałam zawału . Boję się też że walnie głową bo strasznie się kręci w łóżeczku. Nie stosowałam ochroniarzy zgodnie z zasadami zapobiegania SIDS. Ale teraz ryzyko jest minimalne, no i mamy monitor oddechu. Jakie są wasze doświadczenia?
Ja mam takie ochraniacze ale tylko na 1/3 łóżeczka, założyłam tam gdzie ma główkę bo młody szczególnie się rzuca i nie chcę żeby się w głowę uderzał 🙈 a długością sięga do połowy całego łóżeczka

Wody skoczyły na 8/10 więc nawadnianie pomogło.prxwplywy też w miarę. Na granicy e się mieszczę. Jestem taka zła dziś bym wyszła do domu chociaż na chwilę a przez covida się mecze i boje ,,mam już tego tak dość naprawdę mega dość tego żalu i złości nawet nie da się opisać
Dobrze, że z dzieckiem ok. Jeszcze troszkę się przemeczysz i będziesz tulic swoje szczęście.

No to super, że wody skoczyły! Dzidzia poczeka, a jeżeli chodzi o covid to przynajmniej dostanie przeciwciała i będziesz spokojniejsza, bo na porodówce też można złapać. Nie masz na to wpływu, leż grzecznie i czekaj na wielki dzień, bo za chwilę to będzie jazda bez trzymanki. A ja miałam covid z dzieckiem 5 miesięcznym, ona wylądawała w szpitalu i ja razem z nią, czułam się fatalnie, fatalnie i musiałam się dzieckiem sama w szpitalu zająć 🙈

reklama
Ja mam takie ochraniacze ale tylko na 1/3 łóżeczka, założyłam tam gdzie ma główkę bo młody szczególnie się rzuca i nie chcę żeby się w głowę uderzał 🙈 a długością sięga do połowy całego łóżeczka
ja chyba będę musiała na całość bo strasznie się kręci.

Do góry