reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, który dzieci się rehabilitują.
Zosia mając 5 miesięcy leżała jak kłoda, zero ruchu. (Wcześniej byliśmy na wizycie i ponoć nie była u Niej potrzebna rehabilitacja, więc czekaliśmy)
Kilka miesięcy ćwiczeń i zaczęła chodzić niedługo po roczku, pierwszy tydzień stanie i pchacz a potem ruszyła na całego i pięknie od razu chodziła. Także nie stresujcie się, wszystko z czasem się wyprostuje. Wiadomo, że każdy przypadek jest inny, ale w sytuacji, gdzie potrzeba tylko ćwiczeń to u takiego dziecka naprawdę to działa cuda i ani się obejrzycie a będą efekty. To bzdura że większość dzieci na roczek już chodzi. Wręcz przeciwnie widzę że sporo zaczyna jak ma 13-15 miesięcy, także no stress buziaki

reklama
Dziewczyny, który dzieci się rehabilitują.
Zosia mając 5 miesięcy leżała jak kłoda, zero ruchu. (Wcześniej byliśmy na wizycie i ponoć nie była u Niej potrzebna rehabilitacja, więc czekaliśmy)
Kilka miesięcy ćwiczeń i zaczęła chodzić niedługo po roczku, pierwszy tydzień stanie i pchacz a potem ruszyła na całego i pięknie od razu chodziła. Także nie stresujcie się, wszystko z czasem się wyprostuje. Wiadomo, że każdy przypadek jest inny, ale w sytuacji, gdzie potrzeba tylko ćwiczeń to u takiego dziecka naprawdę to działa cuda i ani się obejrzycie a będą efekty. To bzdura że większość dzieci na roczek już chodzi. Wręcz przeciwnie widzę że sporo zaczyna jak ma 13-15 miesięcy, także no stress buziaki

Masz rację, ja osobiście nie robię już strasznej dramy odkąd zostałam poproszona, by na chwilę wziąć na ręce chłopca w wieku mojej Martyny (6 miesięcy), dziecko leżało zupełnie wiotkie, tylko ruszało oczami i jęczało... Straszne przeżycie... Chodzimy do ośrodka dla dzieci z bardzo poważnymi niepełnosprawnościami i widzę jakie można mieć problemy :-( :(

A jak korygujesz lotnika z podpory?
Możesz zapytać tej swojej zwawczyni który fotelik by wybrała.
Fotelik MAXI COSI 2wayPearl I-Size
Czy britax romer dualfix -używany od sąsiada ( cena oby powiedzmy jest taka sama)
Ja jeszcze nie zdecydowałam ha ha ha
Ten britax jest sporo większy...Ale gorzej wypada w testach....
Zgłupiałam.
Dzięki

Dziękuję że pytasz :) Anastazja ma się dobrze, odpukać!:) pełza do tyłu i do przodu ale jeszcze nie raczkuje. chodzimy na rehabilitację cały czas. w dzień na spacerze potrafi ciągiem spać od 11-13 czyli pełne 2h ale jak nie wychodzę bo np. pogoda to potrafi nie spać ;/ w nocy zasypia ok 22 i wstaje na 10 min cycka i spi dalej do 6. wstaje tak 2-3 razy zależy czy włącze kaloryfer czy nie :) a jak u Ciebie? :)
Mi smyk w dzień dużo śpi (czasem zastanawiam się czy nie za dużo), inaczej jest marudny. Całe szczęście mam taras, bo zasypia tylko na świeżym powietrzu. Za to od 2 dni budzi się w nocy co 1,5h:oops: i nie wiem o co chodzi. Pełza do tyłu i kręci się wokół własnej osi:). Mogłaby już przyjść wiosna na całego bo chyba zaczyna się w domu nudzić:p. No i zachwycają go inne dzieci, patrzy na nie jak zahipnotyzowanyo_O:D.

Halo dziewczyny potrzebna opinia! :)
Wysłałam męza po b.box i doidy cup i.... wrócił z Tommie tippie explora - dokładnie tym:
Ponoć panie w sklepie zachwalały to kupił bo tamtych nie było ;/ co sądzicie? Opinie w necie bardzo średnie...
Ja go mialam, corka uzywala od 5go miesiaca i sprawdzil nam sie super. Szczerze polecam.
A co do bidonu to 80zl to wg mnie przegina. Patrze na ten b.box i nie rozumiem za co niby.
My mamy taki odkad ma 9 miesiecy choc teraz juz pije z kubka normalnie. Kazdy komu go podarowalam, a bylo tych osob kilka, byl zadowlony jak ja, bo dzieki plywakowi dziecko moze pic w kazdej pozycji. No i cene ma normalniejsza[emoji6]

Ja ogromne polecam Lassig mamy dwa i Zosia zaczęła dzięki temu pić wodę. Tyle że to słomka więc chyba dla starszych dzieci
1555150542114.jpeg
1555150590136.jpeg

@Ewunka stwierdzila żebyś zamontowana ten fotelik od sąsiada do auta i sprawdziła czy pasuje i jak z obsługą. Potem jedz do sklepu i sprawdź ten drugi . Zobacz który lepszy do waszego auta.

reklama
Ja go mialam, corka uzywala od 5go miesiaca i sprawdzil nam sie super. Szczerze polecam.
A co do bidonu to 80zl to wg mnie przegina. Patrze na ten b.box i nie rozumiem za co niby.
My mamy taki odkad ma 9 miesiecy choc teraz juz pije z kubka normalnie. Kazdy komu go podarowalam, a bylo tych osob kilka, byl zadowlony jak ja, bo dzieki plywakowi dziecko moze pic w kazdej pozycji. No i cene ma normalniejsza[emoji6]

My mamy ten i jest super. Dzis jyz Hubus pięknie pił z niego wode.

Do góry