reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć Dziewczynki :):) mam pytanie o ten kubek b.box: Zamierzam kupić stacjonarnie to w smyku znajdę tak? :) Anastazja za chwilę 7 msc, załapie jak pić? A! i kwestia wody: jakaś konkretna? Gdzieś chyba w piotrze i pawle widziałam wode baby w różowych butelkach. To pic na wodę i można dać np. żywca czy nałęczowiankę z butelki czy warto kupować taką różową? :confused: Czy takie soczki jak są w sklepach np bobofrut (w skłądzie nie ma cukru) dajecie maluchom? i drugie pytanie: Moja mama kupiła kaszkę ryżową malina z bobvity ale... nie zauwazyła a tam jest napisane że robi się z mm, CZY można również na wodzie? Jak to zrobić? Czy w ogole jest sens podawać?
U mnie w smyku stacjonarne nie było zamawiam przez neta i odbiór stacjonarne. Ja do picia daje wodę przygotowaną lub wody dedykowane dla dzieci typu primavera czy te z Lidla małe buteleczki. Musi to być woda o niższej zawartości sodu, w necie masz normy i marki wód. Kaszka jak jest na mm robisz na mm. Najlepiej żeby dziecko pilo wodę, możesz robić herbatki ziołowe. Rumianek, melisa. Ja kupuje sok 100% i rocienczam z woda. Często dzieci nie lubią mocnych smaków u nas tylko sok jabłkowy bo pomarańcza była za mocną.

reklama
Cześć Dziewczynki :):) mam pytanie o ten kubek b.box: Zamierzam kupić stacjonarnie to w smyku znajdę tak? :) Anastazja za chwilę 7 msc, załapie jak pić? A! i kwestia wody: jakaś konkretna? Gdzieś chyba w piotrze i pawle widziałam wode baby w różowych butelkach. To pic na wodę i można dać np. żywca czy nałęczowiankę z butelki czy warto kupować taką różową? :confused: Czy takie soczki jak są w sklepach np bobofrut (w skłądzie nie ma cukru) dajecie maluchom? i drugie pytanie: Moja mama kupiła kaszkę ryżową malina z bobvity ale... nie zauwazyła a tam jest napisane że robi się z mm, CZY można również na wodzie? Jak to zrobić? Czy w ogole jest sens podawać?
W smyku nie dostałam b.boxa. Kupiłam stacjonarnie w sklepie z art.dziecięcymi. Dziś drugi dzień i młody pociągnął, ale od razu wypluł:). Teoria Redhot obalona...innej wody też nie lubi.
Co do wody...my dajemy Mama i ja. Żywca i kroplę beskidu bym odradzała. Ogólnie wody z Beskidów nie są zbyt dobre (zdanie lekarza). Ważne żeby była niskozmineralizowana.

Nie chcę mu dawać soków ani napojów sklepowych. Raczej kompocik lurowaty (ćwierć jabłka na pół litra wody). Wiem że lepsza sama woda, ale jak mam wybierać) kompot albo czopki, to wolę kompot.
Red Hot a Twoja niunia już siedzi sama, czy podpierasz do jedzenia?

Z podparciem, chociaż leci mi już tylko na prawą stronę, przez te obniżone napięcie i asymetrię, sama to dalej tylko się przekręca i coś tam próbuje podnosić się na rękach (bo nogi już ma gotowe do raczkowania), ale u Nas to dużo wody upłynie nim zrobimy krok dalej. Za zgodą rehabilitantki na czas jedzenia idzie do fotelika i kazała dawać jej poduszkę po tej prawej stronie żeby się nie krzywiła.

Ja kupiłam na allegro za niecałe 90zl z wymiennymi już częściami. Moja młodsza od Twojej a pije, on jest zalecany od 6msc. My tylko pijemy przegotowaną kranówkę.

W smyku nie dostałam b.boxa. Kupiłam stacjonarnie w sklepie z art.dziecięcymi. Dziś drugi dzień i młody pociągnął, ale od razu wypluł:). Teoria Redhot obalona...innej wody też nie lubi.
Co do wody...my dajemy Mama i ja. Żywca i kroplę beskidu bym odradzała. Ogólnie wody z Beskidów nie są zbyt dobre (zdanie lekarza). Ważne żeby była niskozmineralizowana.

A spróbuj dać swoje mleko do tego, może to kwestia że tak kocha Twoje piersi :-) :)

Z podparciem, chociaż leci mi już tylko na prawą stronę, przez te obniżone napięcie i asymetrię, sama to dalej tylko się przekręca i coś tam próbuje podnosić się na rękach (bo nogi już ma gotowe do raczkowania), ale u Nas to dużo wody upłynie nim zrobimy krok dalej. Za zgodą rehabilitantki na czas jedzenia idzie do fotelika i kazała dawać jej poduszkę po tej prawej stronie żeby się nie krzywiła.
A jaka jest oznaka gotowości nóg do raczkowania?

reklama
Do góry