Tak pobierali malutkiej krew z piętki na bibułe...Tak, ja musiałam zbadać hormony sobie i dziecku 4 tygodnie po porodzie.
Problemy z tarczycą w ciąży mogą (nie muszą) mieć wpływu na dziecko. Jeżeli miałaś tarczycę pod kontrolą w ciąży to wszystko powinno być ok, ale kontrolnie warto badanie z krwi zrobić. Problemy z tarczycą u małego dziecka mogą doprowadzić do niedorozwoju umysłowego, więc lepiej dmuchać na zimne.
O ile pamiętam w szpitalu pobiera się również krew na badanie przesiewowe w kierunku wrodzonej niedoczynności tarczycy (badanie krwi z piętki). Jeżeli nie dostaniesz żadnego listu to znaczy, ze nie wykryto niedoczynności u dziecka.
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Też nam mówili że to genetyka...U nas z pięty badali to ( podobno genetyka ale co to nie wiem )
A głowy pobierali krew na morfologie tarczyce zelazo ...Zobacz załącznik 863470
Ewunka
My wybrałysmy sie 10 dni po porodzie bo 10 była w szpitalu . Zaczelysmy od 15 minut była zima grudzień.Dziewczyny a od kiedy można wybrać się na pierwszy spacer i jak długo powinien trwać?
Ostatnia edycja:
Ewunka
Jak tam dziecina sie sprawuje ? I jak cycki daja rade ? Po cc doszlas już do siebie ?Też nam mówili że to genetyka...
Fotkę pokażesz?
ewelin86
My byliśmy na dworze po 19 dniu (12dni w szpitalu) i tak na 15min no i zima była. Z tydz po 15 min i później zwiększaliśmy czas do 30min.Dziewczyny a od kiedy można wybrać się na pierwszy spacer i jak długo powinien trwać?
nieagatka
Moja corcia miala rowno tydzien. Wyszlysmy na pol godz, to byl kwiecien.Dziewczyny a od kiedy można wybrać się na pierwszy spacer i jak długo powinien trwać?
Mysle, ze ostroznym trzeba byc w zimie, teraz mozesz wychodzic od razu i korzystac z pogody.
Agnieś191
Ja bylam w poniedziałek czyli mała miała 5 dni i trwal 30 min. To wszystko za rada poloznej.Dziewczyny a od kiedy można wybrać się na pierwszy spacer i jak długo powinien trwać?
reklama
Niestety po tych zmianach tutaj nie mogę wstawiać zdjęć. Coreczka cudowna [emoji7] Ja przez te upały czuję się średnio. Bardzo spuchlam, ale będzie lepiejJak tam dziecina sie sprawuje ? I jak cycki daja rade ? Po cc doszlas już do siebie ?
Fotkę pokażesz?