reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny które już urodzily i podczas ciąży brały leki od tarczycy - czy po porodzie kazano Wam zbadać z tego powodu tsh i ft4, ale dziecku? Ja mam takie zalecenia na wypisie ze szpitala... Powiedzieli, że jeśli przyjmuje się hormony tarczycy w ciąży, to później trzeba te hormony zbadać u dziecka.
U mnie w szpitalu po porodzie badali małym.

reklama
@Bobisia a po porodzie musisz brać cały czas leki? Bo mi powiedziano, że mogę odstawić bo przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą. Ale jakoś nie za bardzo wierzę temu lekarzowi.

Dziewczyny które już urodzily i podczas ciąży brały leki od tarczycy - czy po porodzie kazano Wam zbadać z tego powodu tsh i ft4, ale dziecku? Ja mam takie zalecenia na wypisie ze szpitala... Powiedzieli, że jeśli przyjmuje się hormony tarczycy w ciąży, to później trzeba te hormony zbadać u dziecka.
Tak, ja musiałam zbadać hormony sobie i dziecku 4 tygodnie po porodzie.
Problemy z tarczycą w ciąży mogą (nie muszą) mieć wpływu na dziecko. Jeżeli miałaś tarczycę pod kontrolą w ciąży to wszystko powinno być ok, ale kontrolnie warto badanie z krwi zrobić. Problemy z tarczycą u małego dziecka mogą doprowadzić do niedorozwoju umysłowego, więc lepiej dmuchać na zimne.
O ile pamiętam w szpitalu pobiera się również krew na badanie przesiewowe w kierunku wrodzonej niedoczynności tarczycy (badanie krwi z piętki). Jeżeli nie dostaniesz żadnego listu to znaczy, ze nie wykryto niedoczynności u dziecka.

Tak, ja musiałam zbadać hormony sobie i dziecku 4 tygodnie po porodzie.
Problemy z tarczycą w ciąży mogą (nie muszą) mieć wpływu na dziecko. Jeżeli miałaś tarczycę pod kontrolą w ciąży to wszystko powinno być ok, ale kontrolnie warto badanie z krwi zrobić. Problemy z tarczycą u małego dziecka mogą doprowadzić do niedorozwoju umysłowego, więc lepiej dmuchać na zimne.
O ile pamiętam w szpitalu pobiera się również krew na badanie przesiewowe w kierunku wrodzonej niedoczynności tarczycy (badanie krwi z piętki). Jeżeli nie dostaniesz żadnego listu to znaczy, ze nie wykryto niedoczynności u dziecka.
A to z pietki to nie na genetyczne badania? podstawowe choroby genetyczne?

A to z pietki to nie na genetyczne badania? podstawowe choroby genetyczne?
U nas to wlasnie jest pod katem genetyki i dostajesz wynik do domu. Mojej corce tarczycy nie badali z tego co wiem. Ale u nas nie robi sie tez usg bioderek wiec jak miala 9mies i bylam w pl to poszlam do specjalisty od usg i zrobil bioderka, brzuszek, glowke i tarczyce wlasnie i powiedzial, ze jest idealnie zdrowa [emoji16]

Ja nie wyobrazam sobie go nie miec bo jestem po prostu spokojniejszaDokladnie ja tezA kupilas nowy czy uzywany?Mi wczoraj doszla ta sama granatowa. I musze przyznac ze jest najlepsza gatunkowo z tych co zaawialam a kupilam ich troche i niektire materialy sa sztywne (w tych do wiazania) wiec ich nie ubierzemy a niektore sa grubsze wiec nie na lato ale ogolnie wydalam kilkanascie euro a duzo ich zamowilam[emoji4]

Mam nowy. I do tego nie ma sygnału tylko swieci na czerwono [emoji17]

reklama
Do góry