reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Najbardziej niebezpieczne jest to wówczas gdy pierwszy raz w życiu wychodzi opryszczka właśnie w ciąży, w innym wypadku raczej nie powinno mieć ton juz wpływu na rozwój maluszka. Ja w ciąży jak czułam ze coś mi wychodzi na ustach to smatowalam to miejsce świeżym czosnkiem

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
Nawet ta pierwotna nie jest groźna, zwłaszcza na ustach. Link do: Opryszczka w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

reklama
@gosia2889 U mnie wyszedł ujemny. Czy Twój malec też już ma takie ruchy, że czasami pobolewa? Mój to wierzga ostatnio tak, że trzymam się za brzuch
emoji16.png
Mało ma miejsca, oj mało... a może tak duży już?
Dziś chodzę okropnie zmęczona i śpiąca (zasnąć nie mogę).
A wczoraj nawet silne skurcze wystąpiły! Pierwszy raz takie miałam, ale szybko się skończyły
emoji6.png

U mnie dokładnie tak samo ... mały daje mi bardzo popalić , czasem mam wrażenie ze mnie wyskoczy od kilku dni czuję się bardzo fatalnie ... praktycznie już tylko leżę bo skurcze występują dość często . Kto wie może mój doktorek ma rację , że mały pcha się na świat :) pojutrze mam KTG ... zobaczymy co nam powie :)

Dziewczyny które urodziły, czy wasze maluchy przechodziły skoki rozwojowe, z mojej grzecznej córeczki od kilku dni zrobił się bardzo marudny dzieciaczek, w dzień nie śpi w ogóle, Chyba że na spacerze. Dużo płacze - nigdy tak nie były. Już myślałam że jej coś jest ale noc przesłała bardzo ładnie :) mała ma 12 tygodni

Tu zdania są podzielone. Mój lekarz sądzi ze ta pierwotna jest bardzo niebezpieczna ale ja też słyszałam różne opinie.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
Hmmm, zawsze myślałam, że tylko ta na wargach sromowych jest groźna. Wirus opryszczki nie bytuje w ogóle we krwi, więc nie ma za bardzo jak się przedostać do dziecka. No nic, tak czy inaczej trzeba uważać i jak najszybciej się jej pozbyć.

Hej kochana :) Dobrze sie spotkac juz na tym watku ;) U mnie zdrowko ok, puki co ciaza przebiega prawidlowo i mam nadzieje, ze juz tak zostanie :) S jak u Ciebie? Masz mdlosci?
@hope322 dzis tylko się zle czułam. Ogólnie jest ok. Ja mam 27 02 wizytę to będzie 10 tydzień i nareszcie dostanę kartę ciążowa. Ciesze się że u was wszystko ok .

Dzisiaj mnie olśniło, że mam coraz mniej czasu na zakupy i zaczęłam przeglądać internet. Po 20 minutach rozbolała mnie głowa i powyłączałam wszystkie strony nie kupując nic. Mętlik się zaczął jak oglądałam pieluszki tetrowe. Nawet nie wiedziałam, że one mają różne rozmiary. Mam prośbę do Was. Czy możecie wypisać listę rzeczy, które kupowałyście dla malucha? W necie niby pełno jest tych list wyprawkowych, ale czasami nie mają one odzwierciedlenia w rzeczywistości. Co jest tak naprawdę potrzebne w tych pierwszych tygodniach?

reklama
Do góry