reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzisiaj mnie olśniło, że mam coraz mniej czasu na zakupy i zaczęłam przeglądać internet. Po 20 minutach rozbolała mnie głowa i powyłączałam wszystkie strony nie kupując nic. Mętlik się zaczął jak oglądałam pieluszki tetrowe. Nawet nie wiedziałam, że one mają różne rozmiary. Mam prośbę do Was. Czy możecie wypisać listę rzeczy, które kupowałyście dla malucha? W necie niby pełno jest tych list wyprawkowych, ale czasami nie mają one odzwierciedlenia w rzeczywistości. Co jest tak naprawdę potrzebne w tych pierwszych tygodniach?
Ja korzystam z tej listy, którą wstawialy dziewczyny. Oczywiście trochę ją modyfikuje. Coś nie mogę jej tu dodać, bo wyskakuje błąd, ale chyba w sobotę była dodawana. Też chcę jak najszybciej zakończyć kompletowanie wyprawki. Na szczęście wszystko jest na dobrej drodze. Ubranka praktycznie już mam. Pewnie coś jeszcze dokupie gdy wpadnie mi w oko, ale to co trzeba było kupiłam. Dokupić mam jeszcze tylko 4 szt. body z krotkim rekawem, ale czekam na wiosenną kolekcje. Z tekstyliów praktycznie mam wszystko oprócz tych pieluszek wielorazowych. Będę zamawiała niedługo, bo na początku marca chcę się brać za prasowanie. Wózek i fotelik zamówiony. Na przełomie lutego i marca kupujemy mebelki. Na szczęście są już wybrane. Kupiłam sobie już na wyprzedażach do szpitala 2 szt. koszul nocnych (dokupie jeszcze z jedną), szlafrok i kapcie. I tak oprócz mebli zostaną mi do kupienia gadżety do karmienia, monitor oddechu, kosmetyki pielęgnacyjne i przybory higieniczne oraz resztę rzeczy do szpitala.

reklama
Kochane tak tak jestesmy już po. Leon urodził się zaskakując nas 02.02. zaraz po polnocy. Miałam mieć planowe cc 05.02 nasz synek miał swój plan-odeszły mi wody. Jesteśmy już w domu i uczymy się siebie . Ściskamy Cioteczki z forum
Gratulacje [emoji4]zdrówka dla Was [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny które urodziły, czy wasze maluchy przechodziły skoki rozwojowe, z mojej grzecznej córeczki od kilku dni zrobił się bardzo marudny dzieciaczek, w dzień nie śpi w ogóle, Chyba że na spacerze. Dużo płacze - nigdy tak nie były. Już myślałam że jej coś jest ale noc przesłała bardzo ładnie :) mała ma 12 tygodni

Ja na poczatku wszytsko tlumaczylam skokami [emoji16] A potem po prostu doszlam do wniosku, ze przeciez maluszek tez ma prawo miec zly dzien czy dwa. No i u nas zmiany pogody zawsze oznaczaly dzien marudzenia [emoji4]
Mysle, ze skoki rozwojowe istnieja, tyle ze jedne dzieci przechodza je bezobjawowo, a drugie marudza. Ale ja nie przykladalabym do tego jakiejs wielkiej wagi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Screenshot_2018-02-12-17-31-02.png Screenshot_2018-02-12-17-30-53.png Screenshot_2018-02-12-17-30-45.png
@jasani

Załączniki

• Screenshot_2018-02-12-17-31-02.png
    Screenshot_2018-02-12-17-31-02.png
    165,7 KB · Wyświetleń: 59
  • Screenshot_2018-02-12-17-30-53.png
    Screenshot_2018-02-12-17-30-53.png
    140,4 KB · Wyświetleń: 56
  • Screenshot_2018-02-12-17-30-45.png
    Screenshot_2018-02-12-17-30-45.png
    99 KB · Wyświetleń: 56
Dzisiaj mnie olśniło, że mam coraz mniej czasu na zakupy i zaczęłam przeglądać internet. Po 20 minutach rozbolała mnie głowa i powyłączałam wszystkie strony nie kupując nic. Mętlik się zaczął jak oglądałam pieluszki tetrowe. Nawet nie wiedziałam, że one mają różne rozmiary. Mam prośbę do Was. Czy możecie wypisać listę rzeczy, które kupowałyście dla malucha? W necie niby pełno jest tych list wyprawkowych, ale czasami nie mają one odzwierciedlenia w rzeczywistości. Co jest tak naprawdę potrzebne w tych pierwszych tygodniach?
Ja już kupiłam: 2x ręcznik, pieluszki bambusowe i muslinowe mam chyba 10 sztuk, 1 rożek, 1 otulacz, 2 kocyki, 2 płaskie poduszeczki, szczotkę do włosów. Planuje dokupić jeszcze rożek, pościel, prześcieradełka, wanienkę.Mebelki właśnie dzisiaj zamówiłam ;) za 6 tygodni będą. Muszę jeszcze kupić jakieś łóżeczko, kołyskę do salonu na dół do domu. Ubranka tez już mam, teraz dokupuje to co mi się podoba w większych rozmiarach. Wózek mam już upatrzony. ;) jak skompletuje wyprawkę dla Zosi zacznę kupować dla siebie. :)

Dziewczyny mam take pytanie. Kupujecie kołderkę i poduszkę i na to poszwy czy kupujecie te takie całe kołdry i poduszki które można w całości do pralki?

Dziewczyny mam take pytanie. Kupujecie kołderkę i poduszkę i na to poszwy czy kupujecie te takie całe kołdry i poduszki które można w całości do pralki?
Ja nie kupuje ani kołdry ani poduszki. Kolderke podobno bezpiecznie można używać od 12 miesiąca życia, a poduszka im pózniej tym lepiej. Czytałam, że najlepszy czas na poduszkę gdy dziecko samo pójdzie i weźmie sobie poduszkę do spania. Ja kupuję z pościeli tylko prześcieradło, śpiworek i woombie z otworkami na rączki. Ewentualnie jeszcze na początku do spania jest rożek.

My mamy poduszkę klin i jestem zadowolona, bo Mala ulewa. Mam kolderkę typu minky taką całą, czasami jako kocyk uzywam, ogólnie spi w rożku a teraz juz owinięta w kocyk. Spiworki mamy, ale mimo najmniejszego rozmiaru są za duże jeszcze

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

reklama
My mamy poduszkę klin i jestem zadowolona, bo Mala ulewa. Mam kolderkę typu minky taką całą, czasami jako kocyk uzywam, ogólnie spi w rożku a teraz juz owinięta w kocyk. Spiworki mamy, ale mimo najmniejszego rozmiaru są za duże jeszcze

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Poduszka klin podobno nawet zalecana gdy dzidziuś ulewa. A co do śpiworkow jednak prawda, że wydawały mi się duże... Mam rozmiar 56/62 i wg mnie jest wielki. Najwyżej będzie na później.

Do góry