reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fajnie że wszystko jest dobrze :) widać że Zosia już sporo waży . Będzie chyba spora dziewczynka :) i jakaś nieśmiała hihi

Ja u gina pierwszego nie zostałam skierowana do diabetologia pomimo że miałam podwyższony wynik krzywej powiedział że wynik jest dobry , za to drugi gin jak zobaczył wynik to od razu wysłał mnie do diabetologia w 34 tc i to już dość późno było, co się okazało mam problem ze zabiciem cukru w nocy i on nawet mi rośnie tak jakoś dziwnie zachowuje się mój organizm no i dostałam insulinę do brania wieczorem dlugodzialajaca, mam nadzieję że nie zaszkodzilam Michałkowi tymi nocnymi cukrami
A wysokie te cukry mialas?? Ja trafilam do diabetolog w 32 tc... Tez z cukrami nocnymi najbardziej walcze, tez insulina... Miewalam na czczo przed wizyta tak do 106... Teraz z insulina juz walcze ale tez skoki miewam... Jednego dnia 86 drugiego po takiej samej dawce 99... Wiec szalenstwo...Moja pani dr twierdzi ze jeszcze chwila i przestana te cukry tak ...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Fajnie że wszystko jest dobrze :) widać że Zosia już sporo waży . Będzie chyba spora dziewczynka :) i jakaś nieśmiała hihi

Ja u gina pierwszego nie zostałam skierowana do diabetologia pomimo że miałam podwyższony wynik krzywej powiedział że wynik jest dobry , za to drugi gin jak zobaczył wynik to od razu wysłał mnie do diabetologia w 34 tc i to już dość późno było, co się okazało mam problem ze zabiciem cukru w nocy i on nawet mi rośnie tak jakoś dziwnie zachowuje się mój organizm no i dostałam insulinę do brania wieczorem dlugodzialajaca, mam nadzieję że nie zaszkodzilam Michałkowi tymi nocnymi cukrami
No właśnie wczoraj lekarz pytał czy byliśmy dużymi dziećmi, ale ja urodziłam się 3350 g, a mąż 3200 g, więc tak w normie. Zobaczymy jak będzie z Zosią:)
Cytrynka, a Ty miałaś wynik krzywej poza normą i lekarz nie skierował Ciebie do diabetologa? Czy była jakaś inna nieprawidłowość w badaniu?

No właśnie wczoraj lekarz pytał czy byliśmy dużymi dziećmi, ale ja urodziłam się 3350 g, a mąż 3200 g, więc tak w normie. Zobaczymy jak będzie z Zosią:)
Cytrynka, a Ty miałaś wynik krzywej poza normą i lekarz nie skierował Ciebie do diabetologa? Czy była jakaś inna nieprawidłowość w badaniu?

U mnie w 26 t 4 d synek ważył 970 teraz nie wiem jestem w 28 t 2 d.

*** MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***
05.04 2017 Anetka33 : syn Wiktorek

KWIECIEŃ
25: Jogo - badania połówkowe
27: cytrynkaxxxx84 - wizyta 3D
28:Liza1231 - III badania prenatalne

MAJ
8: Katharina203- termin CC
12: Rustynka-wizyta u lekarza prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

08.05.2017 - Butterfly1331: Staś cc
08.05.2017 - Katharina203: Maja
22.05.2017 - cytrynkaxxxx84: chłopiec
24.05.2015 - mona993: dziewczynka
19.06.2017 - ema51: chłopiec
01.07.2017 - Kasik 99: Ania
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja
17.07.2017 - Rustynka: Franio
19.07.2017 - mokate66 : Pawełek
20.07.2017 - Truskawka 89: dziewczynka
20.07.2017 - Liza1321: Michałek (na 90%)
30.07.2017 - Jaskolcia: Zosia
22.08.2017 - ambicja1987: ???
08.09.2017- Jogo:???

Ostatnia edycja:
A wysokie te cukry mialas?? Ja trafilam do diabetolog w 32 tc... Tez z cukrami nocnymi najbardziej walcze, tez insulina... Miewalam na czczo przed wizyta tak do 106... Teraz z insulina juz walcze ale tez skoki miewam... Jednego dnia 86 drugiego po takiej samej dawce 99... Wiec szalenstwo...Moja pani dr twierdzi ze jeszcze chwila i przestana te cukry tak ...

Jak robiłam krzywa w 28 tc to wyszło mi 98 a norma jest 70-90 , jak zaczęłam przez tydzień kontrolować wyniki nadczo, 1 h po śniadaniu, obiedzie, kolacji i przed snem i w nocy to tu już mi pokazało że w ciągu dnia nie mam żadnego problemu wyniki przeważnie od 105 don120 a dopiero przed snem w nocy między 2-3 h i nadczo widać było że cukier bardzo słabo spada a wręcz dwa razy podskoczył nawet, wyniki nadczo miałam od 94 do 99 a teraz pomimo że biorę insulinę to takie same wyniki, może za małe dawki biorę ale takie mam zalecone, co trzeci dzień mam zwiększać insulinę o 2 jednostki zobaczymy czy to zbije mi poniżej 90 nadczo. Mi dr powiedzial że po porodzie unormuje się i pomiedzy 6-12 tygodniem po porodzie mam ponownie zrobić krzywa aby sprawdzić czy będą dobre cukry

Mój gin stwierdził że pomimo podniesione to wyniku nadczo jest ok , a dopiero jak zmieniłam gina to drugi wysłał mnie natychmiast do diabetologa

Hej dziewczyny !
Ewunka kciuki zaciśnięte !
U mnie dziś po usg i wyglada na to ze mam synka :) dziś jest 21tyg 2 dni . Dzidzi zdrowe co najważniejsze. Najpierw powiedziała ze to corcia a za chwile ze zdecydowanie synek. Będę miała jeszcze usg 19 maja w Polsce to sie potwierdzi

Ja zaczynalam insuline od dawki 5, w zaleceniu jak nie spadnie <90 to o 2 zwiekszac... Na poczatku mimo zwiekszania kilka dni pod rzad nadal bylo minimalnie powyzej 100... Teraz mam na pograniczu 86-91... Ale dawka insuliny juz 27... Licze tylko ze juz nie bedzie tak roslo...
Przerazila mnie ta ilosc... W poprzedniej ciazy zakonczylam zwiekszanie na 17 j ale pani diabetolog mnie uspakaja ze dawka nie szkodzi wazne zeby poziom glukozy ustalic i ze teraz jest ładnie. ..
Po posilkach tez z regoly do 120... No chyba ze zalegam na fotelu to do 130...

No ja po poprzedniej ciazy jeszcze w szpitalu mialam cukry na wlasciwych poziomavh... I krzywa po 7 tyg byla ok... Mam nadzieje ze teraz tez minie to cholerstwo...

A co do wplywu na dziecko... Najgorszy daje cukrzyca w 1 trymestrze podobno... Teraz to wplyw jest wlasciwie na mase dziecka... Moj gigant w 33 tc ma wg usg 2447... Wiec cos moze w tym byc...

Ja zaczynalam insuline od dawki 5, w zaleceniu jak nie spadnie <90 to o 2 zwiekszac... Na poczatku mimo zwiekszania kilka dni pod rzad nadal bylo minimalnie powyzej 100... Teraz mam na pograniczu 86-91... Ale dawka insuliny juz 27... Licze tylko ze juz nie bedzie tak roslo...
Przerazila mnie ta ilosc... W poprzedniej ciazy zakonczylam zwiekszanie na 17 j ale pani diabetolog mnie uspakaja ze dawka nie szkodzi wazne zeby poziom glukozy ustalic i ze teraz jest ładnie. ..
Po posilkach tez z regoly do 120... No chyba ze zalegam na fotelu to do 130...

No ja po poprzedniej ciazy jeszcze w szpitalu mialam cukry na wlasciwych poziomavh... I krzywa po 7 tyg byla ok... Mam nadzieje ze teraz tez minie to cholerstwo...

A co do wplywu na dziecko... Najgorszy daje cukrzyca w 1 trymestrze podobno... Teraz to wplyw jest wlasciwie na mase dziecka... Moj gigant w 33 tc ma wg usg 2447... Wiec cos moze w tym byc...

Pl

Mój to też gigant na początku 34 tc było już 2633 g a teraz to dopiero będę znała nowa wagę w czwartek
Ja zaczynałam od 4 j teraz już 6 j więc na pewno muszę jeszcze większą dawkę bo nadal mam powyżej 90 i nie wiem czy jeszcze przed porodem zbije poniżej 90

reklama
Jakie macie skuteczne sposoby na spuchnięte nogi i ręce? Od tygodnia mam dużą opuchliznę a zwłaszcza prawa noga , ledwo co do buta wkładam i już nie zapinam zamka. Mocze nogi w chłodnej wodzie z solą i staram się trzymać nogi wyżej jak leżę ale to słabo dziala

Do góry