reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mój lekarz też daje mi wybór, ale zaznaczył, co sugeruje PTG. Powiedział też, że nawet jeśli zdecyduję się na sn, to wcale nie jest powiedziane, że wszystko pójdzie dobrze i że nie skończy się cesarką. A to jest coś, czego chciałabym uniknąć- znam trzy osoby, które zaczęły rodzić sn, ale akcja porodowa się nie rozwijała i wszystkie mówią, że takie dwa porody w jednym są najgorsze.
Mój lekarz podkreśla, że to musi być decyzja kobiety, bo ona musi się na którąś opcję przygotować. Wybór jest trudny.

U mnie mowia, ze ciaza przebiega tak bezproblemowo, ze moge rodzic naturalnie jesli tylko chce. Ale tez nie beda zwlekac z cc w razie potrzeby, bo w karcie z racji ivf jest wpisane: ciaza wysokiego ryzyka. Ja bym chciala szybko sprobowac zajsc w ciaze naturalnie po porodzie, zanim endometrioza znowu sie rozszaleje, wiec jesli sie da - wolalabym uniknac cc. Ale protestowac nie bede, jesli zajdzie taka potrzeba.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to samo mysle ,a noz sie uda naturalnie...,najlepsze jeszxe corek nie mamy a JuZ myslimy o nsstepnej ciazy ....maz mnie Tylko sprowadza na ziemie mowiac pgarnijmy pierw porod Z Nicole a potem zobaczymy co dalej...
Ma racje,martwi mnie Tylko moje 37,

Zobaczymy ;)

Ja to samo mysle ,a noz sie uda naturalnie...,najlepsze jeszxe corek nie mamy a JuZ myslimy o nsstepnej ciazy ....maz mnie Tylko sprowadza na ziemie mowiac pgarnijmy pierw porod Z Nicole a potem zobaczymy co dalej...

Zobaczymy ;)

A moj sie martwi bo jest wielki ze jak on taka kruszyne zlapie swoja wielka lapa :) boi sie ze zrobi jej coś...ja tez sie boje ale gram twarda a z niego mam ubaw a pewnie jak przyjdzie co do czego...to bede sie nawet bala jak mala inaczej spojrzy...

Zobaczymy ;)

No ta naturalna ciaza to po prostu takie nasze pobozne zyczenie i w przypadku endometriozy, albo szybko albo wcale. Gdyby nie to, to nie myslalabym na razie o kolejnym, tylko chciala nacieszyc ta moja wyczekana Lilka.

A moj sie martwi bo jest wielki ze jak on taka kruszyne zlapie swoja wielka lapa :) boi sie ze zrobi jej coś...ja tez sie boje ale gram twarda a z niego mam ubaw a pewnie jak przyjdzie co do czego...to bede sie nawet bala jak mala inaczej spojrzy...

Ja mysle ze spac nie bede Tylko na nia Sue patrzec;), jestem taka sZczesliwa ze brak slow i jak c czytam tutaj dziewczyny ze np tymek szpital to mnie strach tez bierze bo to kazdej moze Sue przytrafic i domyslam Sue jaki to stres lub jak placze itd ...

No ta naturalna ciaza to po prostu takie nasze pobozne zyczenie i w przypadku endometriozy, albo szybko albo wcale. Gdyby nie to, to nie myslalabym na razie o kolejnym, tylko chciala nacieszyc ta moja wyczekana Lilka.

Mnie wiek Goni (nieplodnosc idiopatyczna)i kwiecien JuZ chcialabym by Ja tulic ;)))

U nas podobnie. Ostatnio z M wieszamy pranie, a on chwyta małe rajstopki i mówi - z tym to przesadziłaś w życiu jej tego nie ubiorę :D Teraz jest przerażony jak położna powiedziała, że przywiezie lalkę wielkości noworodka i będziemy uczyć się kąpać i ubierać :D

reklama
Zazdroszcze Wam tego podejscia lekarzy do wyboru sposobu porodu z przychylnoscia do cc. Moj prowadzacy nawet nie pociagnal tematu cc tylko stal za sn. W szpitalu wpisali ze po in vitro, ze cukrzyca ciazowa i cholestaza i ujeli to jako obciazenia a nie jako wskazania. I po 18 godzinach wywolywania porodu i moich i meza mek dopiero spadajace tetno bylo powodem cc. A to ze po cewniku, 6 dawkach oksytocyny masazu szyjki i innych probach bylo dalej tylko 3cm nie ruszalo ich i dalej liczyli na "cud narodzin sn". A niby najlepszy szpital w miescie. Ale bylo minelo. Cud lezy sobie w lozeczku i obserwuje naklejki na scianie:)

Do góry