A ja bym zjadla frytki i krem z kalafiora z lanymi kluskamiJa znów mam głodomora, bo bym jadła i jadła Ale chyba mój głodomorek nie wszystko lubi i daje mi znaki czego nie jeść Zobaczymy jutro jak będzie, bo mam ochotę na sernik na zimno i gołąbki
reklama
Od samego poczatku jestem na L4 i nie narzekam dopoki moglam funkcjonowac normalnie i robic wszystko to bylo spoko. A jak juz musialam zaczac sie mega oszczedzac to juz troche gorzej. Tel,forum albo robilam metryczki dla chlopakowDziewczyny, a wy pracujecie czy na chorobowym jestescie?Ja na chorobowym a dni leca tak powoli, szczegolnie ze mam raczej lezec.Czym wy wypelniacie swoj wolny czas, macie jakies pomysly?
Ok 19 tcCzesia przypominasz sobie kiedy poczulas pierwsze ruchy?
Czesia przepraszam ze pytam o szczegoly, jak to wyglada, mam na mysli czuje sie je czesto regularnie?
Mi sie wczoraj cos wydawalo z rana kilka pukniec potem wieczorkiem jedno, dzis cisza.
Bylam w ciazy lata tmu ale nic nie pamietam, kompletnie nic.
Mi sie wczoraj cos wydawalo z rana kilka pukniec potem wieczorkiem jedno, dzis cisza.
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Marluna nie wszystkie kobiety czuja ruchy przed 20tc, na sierpniowkach jest kilka dziewczyn ktore poczuły dopiero ok 22tc (nie była to pierwsza ciaza). Do 24tc nie musisz codziennie czuć, po 24tc juz powinno sie odczuwać kilka na dzien. Wiadomo lepiej sprawdzic ale mysle, że nie masz sie co martwić. Moze masz łożysko na przedniej ścianie i to amortyzuje kopniaczki??
Ja byłam na zwolnieniu I trymestr teraz pracuje i chciałabym pracować do konca. Mam prace w biurze i tylko 3 dni w tygodniu ale czas za to szybciej mi leci bo w domu dostawałam na głowę, za duzo myslalam i sie martwiłam. Teraz nie dosc ze pracuje to jeszcze chodze na basen i chce sie zapisać na jogę dla ciezarnych. Także prawie każdy dzien mam zapełniony. I sporo siedze na blogach, forach wlasnie dla przyszłych mam o pielęgnacji niemowlaków, karmieniu itd.
Ja byłam na zwolnieniu I trymestr teraz pracuje i chciałabym pracować do konca. Mam prace w biurze i tylko 3 dni w tygodniu ale czas za to szybciej mi leci bo w domu dostawałam na głowę, za duzo myslalam i sie martwiłam. Teraz nie dosc ze pracuje to jeszcze chodze na basen i chce sie zapisać na jogę dla ciezarnych. Także prawie każdy dzien mam zapełniony. I sporo siedze na blogach, forach wlasnie dla przyszłych mam o pielęgnacji niemowlaków, karmieniu itd.
Nikaaa
Fanka BB :)
Dziewczyny do tej pory mnie trzęsie. Ostatnio na wizycie Pani Doktor dała mi skierowanie na ktg żebym była spokojniejsza bo wydawało mi się ze maluch jest za mało aktywny niż powinien byc. Więc pojechałam dzisiaj do szpitala. Zrobili mi zapis i musiałam czekać 3 godziny aż lekarka jakas wróci z operacji ( tak jakby nie było innych lekarzy ) . Jak wrocila to powiedziala ze ona idzie do domu i nie ma czasu a zapis jest zły. :/ Więc spanikowana zrobiłam drugie ktg i przyszedł inny lekarz na dyżur. Po zapisie ten lekarz się na mnie darl ze musi papiery wypisywać i ze kto normalny mnie wysyła na ktg w 30 tc i skoro moja lekarka jest taka madra to niech sobie sama robi i ze zapis jest ok. Mówił że ruchy mogą być rzadkie bo to mała ciąża ( 30 tc ? Kretyn ) , dodatkowo powiedział że nikt się nie chciał za bardzo mną zajac bo to niepotrzebne wypisywanie papierów !! Na koniec zbadał mnie ze złości tak mocno ze miałam łzy w oczach. Lekarze są coraz bardziej pojebani! !!!
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Spoko,pytaj jak bede wiedziala to odpowiem.Czesia przepraszam ze pytam o szczegoly, jak to wyglada, mam na mysli czuje sie je czesto regularnie?
Moze tak byc. Ja tak namietnie wypatrywalam ruchow,ze jak juz byly to nie wiedzialam ze to jest wlasnie to na poczatku moga byc i rzadkie i nie regularne i na pewno nie przyrownywalam tego czegos do ruchow dzieci takie to troche jakby Ci sie cos gonilo w srodku a jak bylo delikatniej to jak trzepot skrzydelek malego ptaszka. Tak mi sie to kojarzylo nie pamietam w ktorym tc staly sie pewniejsze i regularne...
Nastepny konowal! Kurcze,a nie mozesz gdzies zlozyc skargi? Za pewnie sie gnoje czuja.Dziewczyny do tej pory mnie trzęsie. Ostatnio na wizycie Pani Doktor dała mi skierowanie na ktg żebym była spokojniejsza bo wydawało mi się ze maluch jest za mało aktywny niż powinien byc. Więc pojechałam dzisiaj do szpitala. Zrobili mi zapis i musiałam czekać 3 godziny aż lekarka jakas wróci z operacji ( tak jakby nie było innych lekarzy ) . Jak wrocila to powiedziala ze ona idzie do domu i nie ma czasu a zapis jest zły. :/ Więc spanikowana zrobiłam drugie ktg i przyszedł inny lekarz na dyżur. Po zapisie ten lekarz się na mnie darl ze musi papiery wypisywać i ze kto normalny mnie wysyła na ktg w 30 tc i skoro moja lekarka jest taka madra to niech sobie sama robi i ze zapis jest ok. Mówił że ruchy mogą być rzadkie bo to mała ciąża ( 30 tc ? Kretyn ) , dodatkowo powiedział że nikt się nie chciał za bardzo mną zajac bo to niepotrzebne wypisywanie papierów !! Na koniec zbadał mnie ze złości tak mocno ze miałam łzy w oczach. Lekarze są coraz bardziej pojebani! !!!
O co mu chodzilo, ze ciaza jest mala w 30 tc??? Ja lezalam na patologii ciazy wlasnie w 30 tc i nie slyszalam ze dzieci sa za male,wrecz przeciwnie. A ktg mialam 3*dziennie,do tego co 3 godz polozna z detektorem przychodzila i badala tetno dzieci i nikt nie mial z tym problemu. No chyba,ze chlopaki zwiewali
reklama
Nikaaa
Fanka BB :)
Bo to sa debile. Nie myślałam nawet o skardze bo byłam tak zszokowana ze prawie ryczalam. Zadzwoniłam później do Pani Doktor mojej a ona powiedziała ze ktg mozna robić od 24 tc i ze u mnie to nie za wcześnie. Ma do mnie dzwonić w piątek gdzie sobie mogę bezstresowo jedzic na ktg . Miałam jechać do niej do szpitala ale tam mam 40 km a tu szpital na miejscu więc myślałam że to bez różnicy a jednak jest. Taki zamęt zrobili ze teraz już nie wiem czy to ktg było ok. Ale mały się rusza więc mam nadzieję że z nim wszystko wporzadkuNastepny konowal! Kurcze,a nie mozesz gdzies zlozyc skargi? Za pewnie sie gnoje czuja.
O co mu chodzilo, ze ciaza jest mala w 30 tc??? Ja lezalam na patologii ciazy wlasnie w 30 tc i nie slyszalam ze dzieci sa za male,wrecz przeciwnie. A ktg mialam 3*dziennie,do tego co 3 godz polozna z detektorem przychodzila i badala tetno dzieci i nikt nie mial z tym problemu. No chyba,ze chlopaki zwiewali