reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny do tej pory mnie trzęsie. Ostatnio na wizycie Pani Doktor dała mi skierowanie na ktg żebym była spokojniejsza bo wydawało mi się ze maluch jest za mało aktywny niż powinien byc. Więc pojechałam dzisiaj do szpitala. Zrobili mi zapis i musiałam czekać 3 godziny aż lekarka jakas wróci z operacji ( tak jakby nie było innych lekarzy ) . Jak wrocila to powiedziala ze ona idzie do domu i nie ma czasu a zapis jest zły. :/ Więc spanikowana zrobiłam drugie ktg i przyszedł inny lekarz na dyżur. Po zapisie ten lekarz się na mnie darl ze musi papiery wypisywać i ze kto normalny mnie wysyła na ktg w 30 tc i skoro moja lekarka jest taka madra to niech sobie sama robi i ze zapis jest ok. Mówił że ruchy mogą być rzadkie bo to mała ciąża ( 30 tc ? Kretyn ) , dodatkowo powiedział że nikt się nie chciał za bardzo mną zajac bo to niepotrzebne wypisywanie papierów !! Na koniec zbadał mnie ze złości tak mocno ze miałam łzy w oczach. Lekarze są coraz bardziej pojebani! !!!

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie jak pisze Czesia konowaly i tyle i wypadaloby zlozyc skarge na takich duokow a nie lekarzy.
Ninka nie mozesz gdzies do innego szpitala pojechac, moze gdzie indziej lekarze beda bardziej empatyczni?

reklama
Marluna, u mnie ruchy pojawiły się w 20t1d ciąży i też BardO się martwilam ich brakiem. Wierzę, ze Twój Maluszek, podobnie jak mój, nalezy do grona małych leniuszkow i stąd ruchy później wyczuwalne:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Bo to sa debile. Nie myślałam nawet o skardze bo byłam tak zszokowana ze prawie ryczalam. Zadzwoniłam później do Pani Doktor mojej a ona powiedziała ze ktg mozna robić od 24 tc i ze u mnie to nie za wcześnie. Ma do mnie dzwonić w piątek gdzie sobie mogę bezstresowo jedzic na ktg . Miałam jechać do niej do szpitala ale tam mam 40 km a tu szpital na miejscu więc myślałam że to bez różnicy a jednak jest. Taki zamęt zrobili ze teraz już nie wiem czy to ktg było ok. Ale mały się rusza więc mam nadzieję że z nim wszystko wporzadku
Ujme to tak-jezeli zglaszasz sie z tym ze slabiej odczuwasz ruchy to sa tam jak dupa od srania zeby zrobic ktg i wszystko co potrzeba zeby upewnic sie ze wszystko jest ok.
Nastepnym razem nie idz ze skierowaniem tylko zglos sie na ip,a jak beda mieli ALE to popros na pismie,ze odmawiaja Ci badania czy konsultacji.

Jak sie mlody kreci to luzik. Ja dzis tak mialam,ze pol dnia prawie nic nie czulam. Juz mowilam do M ze chyba wieczorem pojedziemy do szpitala. Ale moje chlopaki chyba z glodu byli tacy ospali;) cale popoludnie tak daja czadu az do teraz i nie raz zabola mnie te ich wyczyny ale to nic ;)
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nikaa bo długi weekend sie zbliża a oni muszą jeszcze papiery wypełniać zamiast iść do domu! Masakra co sie dzieje z tymi lekarzami. Ciekawe jak oni by sie czuli z takim traktowaniem? Moze faktycznie trzeba składać skargi, bo samowolka sie robi i coraz cześciej sie obrywa pacjentom za ich humory.

E tam pod znakiem zapytania :p twój Babel jest przebiegły i od zapłodnienia się droczy z mamuśka :) ja prawie śpię...posprzątalam zrobiłam sernik na zimno i padam...A ty jak się czujesz. Coś Ci dolega? ja mam czasem klucia i kręgosłup bpli i tyle....póki nie zobaczę brzucha nie uwierzę że w.ciazy jestem hehe
Mam nadzieję że jest jak mówisz. Ze mały spryciarz rośnie :) czuje się dobrze. Bolą mnie piersi, czasem coś pociągnie w brzuchu i ten ciągły głód, ostatnio 3dni bolała mnie głowa a przez to na wszystko nie mdlilo a tak to mnie mdli jak jestm głodna. Teraz tez musialam jakiegoś biszkopta wciągnąć bo bym nie zasnęła :) w sumie cieszę się że mam podobne objawy do waszych :)

Nikaa współczuje Tych przejść w szpitalu. Co za hamy! Niech kiedyś ich lub ich bliskich tak potraktuje może zmadrzeja konowaly! :/

Mamuśki dzisiaj nasze święto. Miłego świętowania i kciuków nie puszczamy :)

26: marluna - wizyta kontrolna

27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje
28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze
31:dorota1984-betowanie
31: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
9: Madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14: kinia83111 - czerwiec wizyta kontrolna
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

LIPIEC
8: Hess - usg ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry dziewczyny naskrobalyscie w nocy troszkę :) aniolkowa jak się czujesz? Już wszystko ok?

Ja wczoraj o 23 czułam tak nagły.glod że myślałam że zejdę....nie wiem czemu się tak dzieje. Woda zapchac.sie nie da nawet na chwike bo prostu tak ssie że.jak nie zjem to albo zemdleje albo strawie żołądek. Nigdy wcześniej nie czulam takiego głodu nie jedząc nawet całe dnie

Do góry