reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Aisa, w ramach pocieszenia powiem, że mój lekarz mi opowiadał, że miał pacjentkę która była u niego na wizycie i było wszystko ok - szyjka długa, zamknięta, żadnego rozwarcia itp. Ale... coś zadziałało u niej i w ciągu doby szyjka skróciła się całkowicie, zaczął się poród i urodziła :) Także może tak będzie u Ciebie. Szyjka długa ale może gdy nadejdzie pora szybko się skróci i nie będziesz potrzebować wywoływania porodu.

reklama
Kasik na bank zmęczona po "porodzie" :) zaopatrzona w juniora i odezwie sie jutro po średnio przespanej nocy :)

Pamietam ze po porodzie kazalam M zabrać telefon bo co chwila ktos dzwonił i to M ie wkurzalo bo byłam mega zmęczona , no ale to byl trudny poród SN , ale mysle ze każda mamuśka potrzebuje chwili dla siebie i dziecka :)

Aisa, a widzisz, a ja bym chciała dotrwać do długiego weekendu majowego i wtedy :)

Kasik to pewnie zafascynowana swoim Cudem i odezwie się jak trochę ochłonie :)

Genna, ja już zapowiedziałam swojemu M, że komórkę będę miała wyłączoną, a podczas porodu jak odbierze telefon od kogoś z rodziny kto będzie pytał czy urodziłam to wyrzucę go z sali. :) Tymbardziej, że moja szwagierka odlicza tygodnie mojej ciąży i to mnie wnerwia. Ona lepiej wie który tydzień rozpoczynam bardziej niż mój M, który ciągle mnie pyta :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny sorki, ze dopiero pisze ale nie mialam jak, jedna reka kroplowka za kroplowka a druga podtrzymywalam Juniora bo znajoma dzisiaj jest na noworodkach i mi go przyniosla na 4 godzinki. Pozniej oczywiscie musialam odpowiedziec na wszystkie nieodebrane polaczenia ;) Tak wiec Junior pojawil sie na swiecie o 12:20, dostal 10 punktow, wazy 3680 g (czyli nie az taki duzy jak wychodzilo na usg), mierzy 57 cm. Wloski ma ciemne ale krotkie i malutko, nie wiem do kogo podobny, chyba jeszcze za wczesnie by to stwierdzic. Zdjecia nie mam na telefonie bo nie mialam jak zrobic, wtulony byl do mnie a ja troche obolala. Sama cc super, nic nie czulam, atmosfera mila, sam doktorek mi robil, do tego polozna ze szkoly rodzenia a noworodkowa okazala sie nasza dobra znajoma.

Kasik ogromne gratulacje :-D widzisz nie taki diabel straszny ;-) super ze maluszek juz z Wami . Cieszcie sie soba i zapraszam na mamusie po ivf :-)

reklama
Do góry