reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witajcie dziewczynki:-)choć jestem na tym forum ale na innym wątku to dziś was znalazłam...z całego serduszka wam gratuluje ciąż i życzę oby wszystko dobrze się potoczyło. Nie jestem w stanie przeczytać waszych wszystkich historii bo zajmie mi to pare dni ale mam nadzieję że niektóre z was mi pomoga i dodadza wiary i nadziei:-)ja wczoraj miałam swój pierwszy transfer podano mi jeden zarodeczek,mam obustronna niedrożność jajowodów i w związku z tym małe pytanka-czy jest tu kobitka o podobnym schorzeniu a pomimo tego udało sie jej? a której z was udało sie za pierwszym razem? staram sie nie wariować ale szczęśliwe historie dodaja mi siły;-)pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi:tak:

Sony serdeczne gratulacje, niech synek rośnie zdrowo :)

Kwiatuszeq, bardzo mi przykro, że się nie udało. Ale głowa do góry, w końcu los się uśmiechnie!

24magda09 trzymam mocno kciuki żeby się udało.

A teraz z nowości, jestem po usg. Jest pęcherzyk ale brak widocznego zarodka, nie ma też echa ciałka żółtego. Generalnie jak na ten wiek ciąży jest niedobrze, jeśli ciąża jednak jest młodsza to są niewielkie szanse na powodzenie. W przyszłym tygodniu kolejna weryfikacja stanu i zobaczymy. Jeśli ma być dobrze to już wtedy powinno się pojawić echo zarodka...

Witajcie dziewczynki:-)choć jestem na tym forum ale na innym wątku to dziś was znalazłam...z całego serduszka wam gratuluje ciąż i życzę oby wszystko dobrze się potoczyło. Nie jestem w stanie przeczytać waszych wszystkich historii bo zajmie mi to pare dni ale mam nadzieję że niektóre z was mi pomoga i dodadza wiary i nadziei:-)ja wczoraj miałam swój pierwszy transfer podano mi jeden zarodeczek,mam obustronna niedrożność jajowodów i w związku z tym małe pytanka-czy jest tu kobitka o podobnym schorzeniu a pomimo tego udało sie jej? a której z was udało sie za pierwszym razem? staram sie nie wariować ale szczęśliwe historie dodaja mi siły;-)pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi:tak:
Witam!!! mi sie udało za pierwszym razem w tej samej klinice co ty ale jest nas tu wiecej ...... u mnie przyczyna to słaba jakość nasienia. :-)

24magda09 witaj moja imienniczko :-) Ja mam to samo schorzenie czyli niedrożne oba jajowody, dodatkowo mąż ma morfologię na poziomie 2%, nam się udało przy 3 transferze. Nasz synek jest już na świecie od 04.09 :-) Życzę aby ten pierwszy raz był szczęśliwy dla Ciebie.

Sylwia świetne wiadomości :-) Wiktorek zdrowo rośnie, ciekawe, czy twoja siostra będzie mieć drugą dziewczynkę, czy też synka, gratuluję Wam obu :-D
milagors ale co robić z tą herbatą z czarnego bzu?to może być expresówka?okłady czy inhalacje? czy pić...?
Doczytałam-inhalacja :-D

Ostatnia edycja:
Sylwia serdecznie gratuluję Wiktora:-) super, że jest wszystko w porządku, a mamusia jest już spokojna:-)

martka273 życzę zdrówka, kuruj się babcinymi sposobami. Ja na początku ciąży miałam katar alergiczny i mnie wtedy na nogi postawił Sinupret. Po dwóch dniach była już wyraźna ulga.
milagors żal się tutaj ile wlezie - od tego jesteśmy, żeby pocieszać i dodawać otuchy:tak: wierzę, że jest Ci już bardzo ciężko, do tego ułożenie dziecka nie ułatwia sprawy. Ale dasz radę, w końcu jak sama piszesz, nie masz innego wyjścia. W przyszłym tygodniu będzie już po wszystkim:)

agapl Ty już też za chwilę rodzisz. A brzuch już masz nisko?

Dużo Was rodzi w październiku. Cisza się zrobi bez Was na forum, bo pewnie po porodzie nie będziecie mieć tyle czasu, żeby tutaj często zaglądać. Fajnie, że już będziecie mieć maluszki przy sobie:tak:
Pewnie wkrótce nowe ciężarówki wzmocnią nasze szeregi - TeQuila, 24magda09, no i jeszcze Lilia;-)

24magda09 trzymam kciuki. Mnie akurat nie udało się za pierwszym razem i jestem po dość długiej walce, ale najważniejsze, że teraz jest już 20 tc, a wczoraj czułam pierwsze wyraźne kopniaczki, na które tak czekałam:-) Ważne, aby wierzyć do końca, że się uda i się nie poddawać. Mam nadzieję, że u Ciebie uda się już teraz i niedługo do nas dołączysz. Kiedy testujesz?

Ostatnia edycja:
Sylwia,Agapl punkcję mam w sobotę,dziś ostatni zastrzyk dzięki bogu;-)Sylwia gratuluję Syneczka:-)
Aleksandretta oczywiście że zasilę szeregi juz niedługo oficjalnie jako ciężarówka:tak::-D

Mam pytanie do wszystkich:-D co myślicie o mrożeniu oocytów bo mam straszny dylemat,orientujecie się w tym temacie??

Gorące buziaczki dla wszystkich!!!

Tequila - w poniedziałek odstawiłam estrofem i mam czekać na @ Ale jakoś się jej nie spieszy :no::wściekła/y::angry: Mam tylko nadzieję, że jutro się nie pojawi, bo wtedy USG w sobote rano :zawstydzona/y:

Już trzymam kciuki za Twoją sobotnią punkcję :tak:

P.S. Dziś mi się śniło, że mnie @ zalała. Kumpela mi w senniku sprawdziła i okazuje się, że jestem gotowa na dziecko i nie długo będę je miała :-D

reklama
Hey dziewczynki:)

Sylwia --> Gratuluję siusiaczka :D :happy:
Milagors--> już naprawdę niedługo i mała będzie po drugiej stronie!!!:) dasz rade i możesz marudzić do woli, należy Ci się;)

A ja nastawiam się na jutro na obciążenie glukozą 75 g...grrrr, biorę cytrynę, ciekawe czy pozwolą..hmm

Pozdrawiam Wszystkie :D

Do góry