reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeszcze nic nie wiem w przyszłym tyg bede jechac do kiniki sie dowiadywac

powiedzcie mi warto jeszcze powtorzyc bete w 13dpt?
narazie leki bralam bo bylam u bratowej i nic chcialam zeby mnie zalało i tylko plamie lekko

Betę możesz zrobić, na pewno nie zaszkodzi i upewnisz się, co do wyniku. Zwłaszcza, jeśli miałaś podane 2-3 dniowe zarodki. To znaczy, że wcześniejszą betę zrobiłaś w 9 dpt? Jeśli tak, to powinnaś powtórzyć.

reklama
Aleksandretta dzięki za odp uspokoiłaś mnie:-) ja już się wystraszyłam że pęchole mi popękały no bo przecież biore zastrzyki wstrzymujące owulację no i się zeschizowałam :-p nie potrafiłam sobie przypomnieć czy podczas pierwszej stymulacji tak miałam ale chyba nie,ale może to dlatego ze pecherzyków miałam mniej

Kwiatuszek jeśli plamisz i beta była tak niska to raczej nie ma sensu jej powtarzać,ale jeśli chcesz być spokojna to zrób,a dlaczego nie wiesz ile masz mrożaczków,przecież powinni ci powiedzieć podczas transferu

TeQuila ja też miałam taką obawę, że pojawił się śluz, to pewnie już po jabłkach. Ale u mnie w naturalnym cyklu taki śluz obserwowałam przez kilka dni, a nie tylko jednego dnia, więc sądzę, że śluz jest oznaką okresu płodnego, a nie momentu samej owulacji. Może tak być też, że jak jest dużo pęcherzyków, to jakiś tam pęknie, ale przecież nie wszystkie na raz. Pod koniec stymulacji trzeba troszkę bardziej na siebie uważać, nie być aż tak aktywną, żeby pęcherzyki nie popękały. A lekarz też wie przecież, co robi - tzn. kiedy zakończyć stymulację i zrobić punkcję:tak:

lawendowy przykro mi z powodu bólu głowy i oczywiście jutro myślami jestem z Tobą:tak: Daj znać po wizycie.

Aleksandretta ja mam nadzieję że lekarz wie co i jak;-) podobno jest jednym z najlepszych specjalistów:tak: ale to nie zmienia faktu że każdy objaw niepokoi :-( najdziwniejsze jest to że to moja druga stymulacja a boję się wszystkiego bardziej niż podczas pierwszej,może dlatego że teraz jestem bardziej świadoma wszystkich zagrożeń,a może dlatego że teraz już wiem że in vitro to nie gwarancja powodzenia,nie wiem sama..tak czy siak uznaję że wszystko jest ok,dzięki raz jeszcze:-D

Tak, to moze byc jutro. Marne szanse ale sie ludze.

Kwiatek, beta przy blastce w 9dpt powinna byc juz 3cyfrowa ale skoro uwazasz ze chcesz powtorzyc bete, to tak zrob. Ty mialas robione famsi? O ile pamietam waszym jedynym problemem jest nasienie?

Oficjalnie oświadczam że jestem po ostatnim zastrzyku z ovitrelle:-D koniec stymulacji:tak::-D

Milagros to ja trzymam kciuki za zwiększenie szans na poród jutro :)

podbijam pytanie o mrożenie oocytów,będę wdzięczna za wszelkie sugestie:-)

reklama
Do góry