hahahahha nie lubię kotów nie przeszkadzają mi ale sama bym nie mogła mieć Misia sprytna dziewczynka da sobie radę a jak coś jej nie będzie pasowało to załatwi temat samaTak sasiadk nazywa Misiw ze to cyganskie dziecko mala weszla do sasiadki bo ona ma mega wielkie kpty a moja to kociara malano i hop wyciaga do sasiadki rece i chce do niej a pozniej na podlodze jak ja poscila to hilaj dusza piekls nie ma.Byla nawet w legowisku kota
reklama
eij
Fanka BB :)
Dziewczyno ciesz się moja siostrzenica przez miesiąc adaptacji ryczała.tak długo jak tam była. Siostra załamana. Zanim się przyzwyczaiła minęło dobre 2 miesiąceBylam dzis w tym zlibku zaniesc dokumenty.Bylam z Michasia i...nie moglam jej z tamtad zabracByla taka zachwycona.Cieszyla sie wszystkim.Oczywiscie nie bala sie pani tyljo sie szczerzyla co u mojej corki raczej jest niespotykane Oba sue rzadko usmiecha zeby zeby bylo widac a tu non stop szczerzyla zeby do pani do balonow no do wszystkuego.To ja spac dzis nie moglam bo sie przejmuje a ona nawet nie zauwazy ze mnie nie ma
motylek24
Różnie dzieci reagują. Moje nigdy nie płakały. Jednak jakies emocje wyłaziły, córka często odreagowywała złością i płaczem po powrocie z placówki.Dziewczyno ciesz się moja siostrzenica przez miesiąc adaptacji ryczała.tak długo jak tam była. Siostra załamana. Zanim się przyzwyczaiła minęło dobre 2 miesiące
Ja tez nie kociara a tu dziecko za kotamiprzejdzie jej bedzie psiara hehehe sprawe zalatwi z dptoslymi z dziecmi nie umie sobie radzic bo nie ma bardzo stycznosci z takimi maluchami jak onahahahahha nie lubię kotów nie przeszkadzają mi ale sama bym nie mogła mieć Misia sprytna dziewczynka da sobie radę a jak coś jej nie będzie pasowało to załatwi temat sama
nauczy się i z dziecmi zobaczyszJa tez nie kociara a tu dziecko za kotamiprzejdzie jej bedzie psiara hehehe sprawe zalatwi z dptoslymi z dziecmi nie umie sobie radzic bo nie ma bardzo stycznosci z takimi maluchami jak ona
Wiem ale mam obawy.byli u nas raz znajomi co maja chlopca 3lata i coreczke 2 tyg.starsza od mojej.I ta ich corka ot tak rabnela zabawka moja w glowe.a Misia spojrzala na mnie i nie wiedziala co sie dziej bo ja nikt nie uderzy.i z zalu do mnie przyszla do tulenia.i tak sie boje ze kto ja utulo w tym zlobku jak te ciocie takich brzdacow maja duzonauczy się i z dziecmi zobaczysz
nieagatka
na pewno zdazy sie, ze ja jakies dziecko uderzy czy ugryzie. I ona tez to bedzie robic. Normalna kolej rzeczy, trzeba do tego podejsc zdroworozsadkowo, po prostu tak jest i to etap przez ktory dzieci przechodza. Kwestia tego czy placowka sie przyznaje i otwsrcie mowi czy ukrywa takie incydenty. U nas jest pelna otwartosc i na poczatku uczula sie rodzicow, zeby nie robili potem scen dochodzac, ktore dziecko kiedy, bo to bez znaczenia. Prawie codzinnie cos sie dziejeWiem ale mam obawy.byli u nas raz znajomi co maja chlopca 3lata i coreczke 2 tyg.starsza od mojej.I ta ich corka ot tak rabnela zabawka moja w glowe.a Misia spojrzala na mnie i nie wiedziala co sie dziej bo ja nikt nie uderzy.i z zalu do mnie przyszla do tulenia.i tak sie boje ze kto ja utulo w tym zlobku jak te ciocie takich brzdacow maja duzo
eij
Utula, Utula. Od razu wszystkie dzieci w głowę zabawką nie dostanąWiem ale mam obawy.byli u nas raz znajomi co maja chlopca 3lata i coreczke 2 tyg.starsza od mojej.I ta ich corka ot tak rabnela zabawka moja w glowe.a Misia spojrzala na mnie i nie wiedziala co sie dziej bo ja nikt nie uderzy.i z zalu do mnie przyszla do tulenia.i tak sie boje ze kto ja utulo w tym zlobku jak te ciocie takich brzdacow maja duzo
eij
I w tym momencie nasuwa się znowu się wiecznie nurtujące rodziców pytanie, uczyć żeby oddać jak ktoś go walnie czy niena pewno zdazy sie, ze ja jakies dziecko uderzy czy ugryzie. I ona tez to bedzie robic. Normalna kolej rzeczy, trzeba do tego podejsc zdroworozsadkowo, po prostu tak jest i to etap przez ktory dzieci przechodza. Kwestia tego czy placowka sie przyznaje i otwsrcie mowi czy ukrywa takie incydenty. U nas jest pelna otwartosc i na poczatku uczula sie rodzicow, zeby nie robili potem scen dochodzac, ktore dziecko kiedy, bo to bez znaczenia. Prawie codzinnie cos sie dzieje
reklama
nieagatka
na etapie zlobka na pewno nie. Choc z gryzieniem jedt duzo trudniej i moj zlobek ma jedna zasade - dziecko ktore ugryzlo dostaje swoja raczke do ugryzienia, zeby wiedzialonze boli. ZaZwyczaj bardzo szybko sobie z takim gryzoniem radzaI w tym momencie nasuwa się znowu się wiecznie nurtujące rodziców pytanie, uczyć żeby oddać jak ktoś go walnie czy nie
Natomiast na dalszym etapie moja corka wie - najpierw ostrzega dziecko, ktore bije. Nasteonym razem idzie do nauczycielki, jesli nie dziala - ma moje pozwolenie zeby oddac