reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak sasiadk nazywa Misiw ze to cyganskie dziecko🤣🤣🤣 mala weszla do sasiadki bo ona ma mega wielkie kpty a moja to kociara mala😅no i hop wyciaga do sasiadki rece i chce do niej a pozniej na podlodze jak ja poscila to hilaj dusza piekls nie ma.Byla nawet w legowisku kota🤣
hahahahha nie lubię kotów nie przeszkadzają mi ale sama bym nie mogła mieć 🤣Misia sprytna dziewczynka da sobie radę a jak coś jej nie będzie pasowało to załatwi temat sama ❤️

reklama
Bylam dzis w tym zlibku zaniesc dokumenty.Bylam z Michasia i...nie moglam jej z tamtad zabrac😅Byla taka zachwycona.Cieszyla sie wszystkim.Oczywiscie nie bala sie pani tyljo sie szczerzyla co u mojej corki raczej jest niespotykane Oba sue rzadko usmiecha zeby zeby bylo widac a tu non stop szczerzyla zeby do pani do balonow no do wszystkuego.To ja spac dzis nie moglam bo sie przejmuje a ona nawet nie zauwazy ze mnie nie ma🥴
Dziewczyno ciesz się 🙂👍 moja siostrzenica przez miesiąc adaptacji ryczała.tak długo jak tam była. Siostra załamana. Zanim się przyzwyczaiła minęło dobre 2 miesiące 😳

Dziewczyno ciesz się 🙂👍 moja siostrzenica przez miesiąc adaptacji ryczała.tak długo jak tam była. Siostra załamana. Zanim się przyzwyczaiła minęło dobre 2 miesiące 😳
Różnie dzieci reagują. Moje nigdy nie płakały. Jednak jakies emocje wyłaziły, córka często odreagowywała złością i płaczem po powrocie z placówki.

hahahahha nie lubię kotów nie przeszkadzają mi ale sama bym nie mogła mieć 🤣Misia sprytna dziewczynka da sobie radę a jak coś jej nie będzie pasowało to załatwi temat sama ❤️
Ja tez nie kociara a tu dziecko za kotami🥴przejdzie jej bedzie psiara hehehe sprawe zalatwi z dptoslymi z dziecmi nie umie sobie radzic bo nie ma bardzo stycznosci z takimi maluchami jak ona

nauczy się i z dziecmi zobaczysz
Wiem ale mam obawy.byli u nas raz znajomi co maja chlopca 3lata i coreczke 2 tyg.starsza od mojej.I ta ich corka ot tak rabnela zabawka moja w glowe.a Misia spojrzala na mnie i nie wiedziala co sie dziej bo ja nikt nie uderzy.i z zalu do mnie przyszla do tulenia.i tak sie boje ze kto ja utulo w tym zlobku jak te ciocie takich brzdacow maja duzo😭

Wiem ale mam obawy.byli u nas raz znajomi co maja chlopca 3lata i coreczke 2 tyg.starsza od mojej.I ta ich corka ot tak rabnela zabawka moja w glowe.a Misia spojrzala na mnie i nie wiedziala co sie dziej bo ja nikt nie uderzy.i z zalu do mnie przyszla do tulenia.i tak sie boje ze kto ja utulo w tym zlobku jak te ciocie takich brzdacow maja duzo😭
na pewno zdazy sie, ze ja jakies dziecko uderzy czy ugryzie. I ona tez to bedzie robic. Normalna kolej rzeczy, trzeba do tego podejsc zdroworozsadkowo, po prostu tak jest i to etap przez ktory dzieci przechodza. Kwestia tego czy placowka sie przyznaje i otwsrcie mowi czy ukrywa takie incydenty. U nas jest pelna otwartosc i na poczatku uczula sie rodzicow, zeby nie robili potem scen dochodzac, ktore dziecko kiedy, bo to bez znaczenia. Prawie codzinnie cos sie dzieje 😆

Utula, Utula. Od razu wszystkie dzieci w głowę zabawką nie dostaną 🙈😂😃

na pewno zdazy sie, ze ja jakies dziecko uderzy czy ugryzie. I ona tez to bedzie robic. Normalna kolej rzeczy, trzeba do tego podejsc zdroworozsadkowo, po prostu tak jest i to etap przez ktory dzieci przechodza. Kwestia tego czy placowka sie przyznaje i otwsrcie mowi czy ukrywa takie incydenty. U nas jest pelna otwartosc i na poczatku uczula sie rodzicow, zeby nie robili potem scen dochodzac, ktore dziecko kiedy, bo to bez znaczenia. Prawie codzinnie cos sie dzieje 😆
I w tym momencie nasuwa się znowu się wiecznie nurtujące rodziców pytanie, uczyć żeby oddać jak ktoś go walnie czy nie 🙈😂

reklama
I w tym momencie nasuwa się znowu się wiecznie nurtujące rodziców pytanie, uczyć żeby oddać jak ktoś go walnie czy nie 🙈😂
na etapie zlobka na pewno nie. Choc z gryzieniem jedt duzo trudniej i moj zlobek ma jedna zasade - dziecko ktore ugryzlo dostaje swoja raczke do ugryzienia, zeby wiedzialonze boli. ZaZwyczaj bardzo szybko sobie z takim gryzoniem 🤣 radza 😆
Natomiast na dalszym etapie moja corka wie - najpierw ostrzega dziecko, ktore bije. Nasteonym razem idzie do nauczycielki, jesli nie dziala - ma moje pozwolenie zeby oddac 😆😆

Do góry