reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zalipost..muszę się wygadać bo nie umiem znaleźć sobie miejsca i cała się trzęsie z nerwów ,choć staram się myśleć o dziecku. Od 15 lat pracuje w firmie państwowej na jednym stanowisku dodam że są to sluzby mundurowe i wczoraj mój przełożony będąc na zwolnieniu lekarskim z uwagi na ciążę wręczył mi umowę ze przenoszą mnie na inne stanowisko do innej miejscowości z zachowaniem dotychczasowej pensji...ja się pytam gdzie jest ochrona kobiet w ciąży !!!jak moNa tak traktować ludzi bo co bo im teraz zawadzam bo mnie nie ma i nie jestem potrzebna .. służy mi odwołanie od decyzji w ciągu 14 dni. Wg mnie nie mogli tego zrobić bo chroni mnie prawo ale oni mają swoje przepisy i z uśmiechem na twarzy mówią że mogę się odwołać czytaj...kopać z koniem a jak nawet wygrasz to jak wrócisz to się odwdzięczymy...jak tak można ..nasza służba opiera się na takich samych przepisach jak kodeks i ochrona rodzicielska 😓😓😓😓
Nie ma żadnej ochrony. Pracuję jako wykładowca akademicki, duża uczelnia. Po powrocie przepadły mi moje środki na badania, musiałam rozliczyć się z pracy jak moi koledzy którzy nie byli ma zwolnieniach lekarskich i urlopie macierzyńskim. Niestety ustawodawca na to pozwala. Ciekawe, że wcale nie wypadłam najgorzej w porównaniu do innych współpracowników.
Pracujesz tak długo i wiesz jak wygląda wszystko od środka. Jesteś na zwolnieniu lekarskim? Jeśli tak to jakim cudem udaje im się zrobić taki przekręt. No nic współczuję, zawsze to stres, zapewne poczucie niesprawiedliwości.

reklama
Zalipost..muszę się wygadać bo nie umiem znaleźć sobie miejsca i cała się trzęsie z nerwów ,choć staram się myśleć o dziecku. Od 15 lat pracuje w firmie państwowej na jednym stanowisku dodam że są to sluzby mundurowe i wczoraj mój przełożony będąc na zwolnieniu lekarskim z uwagi na ciążę wręczył mi umowę ze przenoszą mnie na inne stanowisko do innej miejscowości z zachowaniem dotychczasowej pensji...ja się pytam gdzie jest ochrona kobiet w ciąży !!!jak moNa tak traktować ludzi bo co bo im teraz zawadzam bo mnie nie ma i nie jestem potrzebna .. służy mi odwołanie od decyzji w ciągu 14 dni. Wg mnie nie mogli tego zrobić bo chroni mnie prawo ale oni mają swoje przepisy i z uśmiechem na twarzy mówią że mogę się odwołać czytaj...kopać z koniem a jak nawet wygrasz to jak wrócisz to się odwdzięczymy...jak tak można ..nasza służba opiera się na takich samych przepisach jak kodeks i ochrona rodzicielska 😓😓😓😓
Ja pierdzielę 😥. Brak słów, jak tak można 😥😡😡

wręczył Ci umowę czyli chce żebyś podpisała. ja bym jej nie podpisywała. Nie moga zmienić Ci stanowiska bez Twojej zgody i podstawy do tego....
mogą Ci dac wypowiedzenie warunków i zmianę na nowe ale też musisz Sue na to zgodzić- jeśli nie to out- tylko ze to mogą zrobić tylko w określonych warunkach np. gdy zmieniają regulamin dla całej firmy itp.

A w ogole w trakcie l4 mozna cokolwiek wreczac pracownikowi?? Wydaje mi sie, ze pracownik musi pojawic sie w pracy (pracujac) i wtedy dopiero mozna cos dawac do podpisu.
Przyjechał wieczorem do mojego domu osobiście bez mojej wiedzy. Ja to podpisałam czego żałuję bardzo ,mogę jedynie się odwołać od tego w ciągu 14 dni. Powiedział że jeśli nie podpisze to i tak uprawomocni się za 14 dni bo on pisze notatkę że mi doręczył i mojego podpisu nie potrzebuje tyle że opoznie to w czasie 14 dni

Przyjechał wieczorem do mojego domu osobiście bez mojej wiedzy. Ja to podpisałam czego żałuję bardzo ,mogę jedynie się odwołać od tego w ciągu 14 dni. Powiedział że jeśli nie podpisze to i tak uprawomocni się za 14 dni bo on pisze notatkę że mi doręczył i mojego podpisu nie potrzebuje tyle że opoznie to w czasie 14 dni
Co za świnia...

pokaz sulkienke 😀
20220629_105126.jpg

Na wieszaku tak nie wygląda. A typowo ślubnych zdjęć nie mamy

reklama
Do góry