reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nasze wesele to ognisko na polanie. Ok 45 osób. Narobiłam karkowek chyba z 20kg - pieczone na ognisku. Do tego piwo (ojciec mój przyniósł jakieś whisky), wino i piwo bezalkoholowe którego poszło najwięcej i jeszcze brat jechał dokupić.
Na początku wielkie oburzenie a potem wszyscy zadowoleni bo tak fajnie się bawili i bez spiny (ślub w lipcu więc super pogoda była), no i nie musieli wydawać na sukienki, buty itd.
Koszt ok 3k na wszystko z moją krwistoczerwoną sukienką 🤣
My oboje nie chcieliśmy typowego wesela.
Z byłym (na szczęście nie doszło do ślubu) był z tym problem bo on chciał się zapożyczyć i zrobić imprezkę dla całych rodzin (z 400/500 gości z czego 3/4 nie widziało żadne z nas od lat)
Ale super pomysł ❤️

reklama
Nasze wesele to ognisko na polanie. Ok 45 osób. Narobiłam karkowek chyba z 20kg - pieczone na ognisku. Do tego piwo (ojciec mój przyniósł jakieś whisky), wino i piwo bezalkoholowe którego poszło najwięcej i jeszcze brat jechał dokupić.
Na początku wielkie oburzenie a potem wszyscy zadowoleni bo tak fajnie się bawili i bez spiny (ślub w lipcu więc super pogoda była), no i nie musieli wydawać na sukienki, buty itd.
Z byłym (na szczęście nie doszło do ślubu) był z tym problem bo on chciał się zapożyczyć i zrobić imprezkę dla całych rodzin (z 400/500 gości z czego 3/4 nie widziało żadne z nas od lat)
Rewelacja!

no widzisz nie miałam jakoś głowy do tego żeby chodzić i się dowiadywać bo ledwo wyszłam z małą ze szpitala a już spowrotem tam wróciłam z małą a zresztą nic by się nie stało że w pustym urzędzie gdzie nikogo nie było poświęciła by te 10 minut i dała dziecku pesel
U was już się nie sprawdzi😉 ale parom bez ślubu polecam poświadczenie ojcostwa w urzędzie jeszcze przed narodzinami dziecka po porodzie nie ma wtedy żadnego problemu żeby tatuś coś załatwił albo internetowo można dziecko zgłosić.

A próbowalyscie te z lidla? Widzialam, ze tez jakies robia a juz powoli rozgladam sie co bede kupowac 😁
Ja używałam trochę tych z Lidla ale jednak dada są dla mnie lepsze ja np. kupuję często te dada zielone lubię je bo takie cieniutkie a bardzo chłonne ale złote tez czasem używam no i dada pantsy też są fajne.

U was już się nie sprawdzi😉 ale parom bez ślubu polecam poświadczenie ojcostwa w urzędzie jeszcze przed narodzinami dziecka po porodzie nie ma wtedy żadnego problemu żeby tatuś coś załatwił albo internetowo można dziecko zgłosić.
tak właśnie po fakcie koleżanka mnie uświadomiła że załatwiali wszytko jeszcze przed porodem i nie było najmniejszego problemu. No cóż będę wiedziała na przyszłość 🤣🤣

pokaz sulkienke 😀

Zalipost..muszę się wygadać bo nie umiem znaleźć sobie miejsca i cała się trzęsie z nerwów ,choć staram się myśleć o dziecku. Od 15 lat pracuje w firmie państwowej na jednym stanowisku dodam że są to sluzby mundurowe i wczoraj mój przełożony będąc na zwolnieniu lekarskim z uwagi na ciążę wręczył mi umowę ze przenoszą mnie na inne stanowisko do innej miejscowości z zachowaniem dotychczasowej pensji...ja się pytam gdzie jest ochrona kobiet w ciąży !!!jak moNa tak traktować ludzi bo co bo im teraz zawadzam bo mnie nie ma i nie jestem potrzebna .. służy mi odwołanie od decyzji w ciągu 14 dni. Wg mnie nie mogli tego zrobić bo chroni mnie prawo ale oni mają swoje przepisy i z uśmiechem na twarzy mówią że mogę się odwołać czytaj...kopać z koniem a jak nawet wygrasz to jak wrócisz to się odwdzięczymy...jak tak można ..nasza służba opiera się na takich samych przepisach jak kodeks i ochrona rodzicielska 😓😓😓😓

reklama
Bardzo chętnie. Czemu najlepiej Kraków?
Kraków na NFZ był chyba pierwszy który robił takie operacje. Jeśli masz przepuklinę i rozejście mięśni, ogólnie brzuszek taki ciążowy, weź skierowanie od lekarza rodzinnego. Poradnia chirurgii ogólnej szpitala bonifratrów w Krakowie. Dr Bugajska lub dr Topa( czy jakoś tak). Oni na NFZ robią najlepsze brzuszki. Jest jeszcze dr Niezgoda w Złotowie, szpital MSWiA w Warszawie i Słupsk. Trzeba jednak uważać, przecież nie chodzi nam tylko o obcięcie skóry i zrobienie tego byle jak. Niestety Kraków to trzy lata czekania.

Do góry