reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Moja bratowa wogole nie uznaje alko. Nie było ani na chrzcinach ani na komuni. Wogole u niej w domu nigdy niea alko. A według mnie to trochę przesada. Wszystko dla ludzi. Ja tam lubię sobie czasami coś dziabnac 😅 Ale muszę wiedzieć że dzieci są zdrowe, że jest ktoś kto w razie wu zawiezie do szpitala. Dzieci muszą być pokapane i muszą spac. Czyli zazwyczaj w sobotę sobie łyknę hakiem prosecco ;) jak nie miała dzieci to też zdarzało mi się upić nie raz ;) ale nigdy nie stanowiło to jakiegoś problemu w normalnym funkcjonowaniu ;) z drugiej strony Łukasz też ma ciotkę która uważa że na takich ceremoniach jak chrzciny czy komunia ABSOLUTNIE nie wypada stawiać alko na stół ale pół flachy wina wytrawnegi potrafi sobie łyknąć do obiadu... hehehehe
No właśnie, wszystko dla ludzi aczkolwiek istnieje przekonanie że na takich uroczystościach jest zakazany. A jeszcze wyskoczyła mi reklama w Lidlu, 4 wino gratis 🤪🤣🙈 normalnie palec Boży 😆

Każdy naród ma swoje czarne owce. U nas też są Sebixy i Karyny i jeżdżą za granicę i przez ich pryzmat jest postrzegany cały naród. Tal było i będzie. Musimy mieć trochę więcej rozumu i empatii, bo jest cała masa uchodźców, którzy potrzebują pomocy i bardzo ja doceniają. Może łatwiej mi mówić, bo nie zauważam żadnych utrudnień w związku z Ukraińcami w moim mieście. Pracują, uczą się języka i starają się żyć w miarę normalnie. Są zaskakująco podobni do nas, w zaletach i w wadach niestety też ;)
Na pewno nikt nie chciał nikogo urazić, a po prostu emocje wzięły górę i stąd taka dyskusja.

No właśnie, wszystko dla ludzi aczkolwiek istnieje przekonanie że na takich uroczystościach jest zakazany. A jeszcze wyskoczyła mi reklama w Lidlu, 4 wino gratis 🤪🤣🙈 normalnie palec Boży 😆
Nienawidzę pijanych ludzi na tego typu uroczystościach, sama lubię sobie wypić, czasem nawet upić ale bez przesady. Niestety nie każdy zna swój umiar, wolałam nie ryzykować i u mnie było wino.

Tak lepiej nic nie pisać bo zaraz najazd choć nie miałam nawet na myśli tych biednych matek z dziećmi tylko tych którzy mają na to wszystko wywalone tylko dyskoteka chlanie i panoszenie się a rodacy giną ale lepiej się ugryźć w język i nic nie mówić bo zaraz pojechana będziesz 😉
Problem ludzi polega na tym że zawsze generalizują, niestety.... A nie zawsze wszystko jest czarno białe. Rozmawiałam że ekspedientką u mnie w sklepie i mówiła że codziennie pełno Ukraińców przychodzi bo wódkę albo piwa, i kobiety i mężczyźni. Mieszka w prywatnej kamienicy gdzie właściciel wynajmuje Ukraińcom bo dostaje jakaś refundację za nich czy coś to mówi że co chwile jakieś libacje.... Więc owszem, jest pełno ludzi którzy naprawdę potrzebują pomocy, ale też jest drugie tyle które skorzystało na tym wszystkim niestety 🥴😔

reklama
Każdy naród ma swoje czarne owce. U nas też są Sebixy i Karyny i jeżdżą za granicę i przez ich pryzmat jest postrzegany cały naród. Tal było i będzie. Musimy mieć trochę więcej rozumu i empatii, bo jest cała masa uchodźców, którzy potrzebują pomocy i bardzo ja doceniają. Może łatwiej mi mówić, bo nie zauważam żadnych utrudnień w związku z Ukraińcami w moim mieście. Pracują, uczą się języka i starają się żyć w miarę normalnie. Są zaskakująco podobni do nas, w zaletach i w wadach niestety też ;)
Na pewno nikt nie chciał nikogo urazić, a po prostu emocje wzięły górę i stąd taka dyskusja.
Brajany i Dzesiki 🤣🤣🤣

Do góry