reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny pytanie. Do kiedy pracowalyscie w ciazy? Oczywiscie mowie o ciazach niezagrozonych. U mnie teraz 6 mc sie rozpoczal. Myslalam, zeby pracowac do polowy sierpnia ale zastanawiam sie czy nie za dlugo..
Ja obecnie 21tc i idę na L4 z końcem czerwca. Praca ze zwierzętami, dość stresującą. Ostatnie dni dały mi w kość, a lekarz od dłuższego czasu pyta czy nie chce isc się polenic.

To tez bede tak wstawac. U mnie brzuszek juz jest spory jak na początek 6 mca.. kurcze to muszę poczytac o tym. Moze tez przejde sie do jakiegos fizjoterapeuty. Bo rozumiem, ze to później po porodzie bedzie problem? Czy teraz w ciazy to moze przeszkadzac?
Ja też tak wstawałam w ciąży pomimo tego mam rozejście mięśnia brzucha na ok. 3 palce. W czasie ciąży tego w ogóle nie sprawdzałam, a po ciąży poszłam na wizytę do urofizjoterapetki że swoją blizną po cc czy wszystko ok . Z blizną ok. Ale to rozejście. Nie mam w związku z tym żadnych dolegliwości znaczy chodzi mi o takie odczuwalne, nie mam przepukliny pępkowej, ale pomimo tego że ważę 48 kg to jednak brzuch jest widoczny pomimo tego że już 15 miesięcy po porodzie. Od fizjoterapeutki dostałam ćwiczenia i raz właśnie też miałam tę plastry na brzuch.

A wiecie laski że ja ja chorobowym zarabiałam o prawie 500zl więcej? Pracowałam do 6 tego miesiąca i potem weszły jakieś zmiany i dwie wypłaty dostałam właśnie większe. Moja koleżanka jest w drugim miesiącu ciąży i od razu idzie na chorobowe ze względu na większe pieniądze. I właśnie tak państwo uczy nas nie pracować

A wiecie laski że ja ja chorobowym zarabiałam o prawie 500zl więcej? Pracowałam do 6 tego miesiąca i potem weszły jakieś zmiany i dwie wypłaty dostałam właśnie większe. Moja koleżanka jest w drugim miesiącu ciąży i od razu idzie na chorobowe ze względu na większe pieniądze. I właśnie tak państwo uczy nas nie pracować
Ja miałam podobnie , nie dość że odeszły mi koszty paliwa które przy ok. 100 km dziennie już wtedy nie były małe to jeszcze pensja była naliczana że średniej z iluś miesięcy więc liczyły się premie 13 taki itp.

Ha ja mialam na l4 o 1000zl wiecej a na macierzynskim gdzie jest 80%wyplaty tylko 500zl mniej niz normalnie zarabialam przed ciaza😁😁😁

reklama
Do góry