reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny pytanie. Do kiedy pracowalyscie w ciazy? Oczywiscie mowie o ciazach niezagrozonych. U mnie teraz 6 mc sie rozpoczal. Myslalam, zeby pracowac do polowy sierpnia ale zastanawiam sie czy nie za dlugo..
Ja obecnie 21tc i idę na L4 z końcem czerwca. Praca ze zwierzętami, dość stresującą. Ostatnie dni dały mi w kość, a lekarz od dłuższego czasu pyta czy nie chce isc się polenic.

To tez bede tak wstawac. U mnie brzuszek juz jest spory jak na początek 6 mca.. kurcze to muszę poczytac o tym. Moze tez przejde sie do jakiegos fizjoterapeuty. Bo rozumiem, ze to później po porodzie bedzie problem? Czy teraz w ciazy to moze przeszkadzac?
Ja też tak wstawałam w ciąży pomimo tego mam rozejście mięśnia brzucha na ok. 3 palce. W czasie ciąży tego w ogóle nie sprawdzałam, a po ciąży poszłam na wizytę do urofizjoterapetki że swoją blizną po cc czy wszystko ok . Z blizną ok. Ale to rozejście. Nie mam w związku z tym żadnych dolegliwości znaczy chodzi mi o takie odczuwalne, nie mam przepukliny pępkowej, ale pomimo tego że ważę 48 kg to jednak brzuch jest widoczny pomimo tego że już 15 miesięcy po porodzie. Od fizjoterapeutki dostałam ćwiczenia i raz właśnie też miałam tę plastry na brzuch.

A wiecie laski że ja ja chorobowym zarabiałam o prawie 500zl więcej? Pracowałam do 6 tego miesiąca i potem weszły jakieś zmiany i dwie wypłaty dostałam właśnie większe. Moja koleżanka jest w drugim miesiącu ciąży i od razu idzie na chorobowe ze względu na większe pieniądze. I właśnie tak państwo uczy nas nie pracować

A wiecie laski że ja ja chorobowym zarabiałam o prawie 500zl więcej? Pracowałam do 6 tego miesiąca i potem weszły jakieś zmiany i dwie wypłaty dostałam właśnie większe. Moja koleżanka jest w drugim miesiącu ciąży i od razu idzie na chorobowe ze względu na większe pieniądze. I właśnie tak państwo uczy nas nie pracować
Ja miałam podobnie , nie dość że odeszły mi koszty paliwa które przy ok. 100 km dziennie już wtedy nie były małe to jeszcze pensja była naliczana że średniej z iluś miesięcy więc liczyły się premie 13 taki itp.

Ha ja mialam na l4 o 1000zl wiecej a na macierzynskim gdzie jest 80%wyplaty tylko 500zl mniej niz normalnie zarabialam przed ciaza😁😁😁

reklama
Do góry