reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To tez bede tak wstawac. U mnie brzuszek juz jest spory jak na początek 6 mca.. kurcze to muszę poczytac o tym. Moze tez przejde sie do jakiegos fizjoterapeuty. Bo rozumiem, ze to później po porodzie bedzie problem? Czy teraz w ciazy to moze przeszkadzac?
Po porodzie może gorzej brzuch potem schodzić. No i najgorsze powikłanie to przepuklina. Czasem po porodzie kresa wraca do normy a czasem nie, ale im mniej się rozejdzie tym szybciej ma szansę wrócić do normy.

reklama
Po porodzie może gorzej brzuch potem schodzić. No i najgorsze powikłanie to przepuklina. Czasem po porodzie kresa wraca do normy a czasem nie, ale im mniej się rozejdzie tym szybciej ma szansę wrócić do normy.
Przepuklina pepkowa? Ja mialam operacje jak mialam 7 lat. Mam nadzieje, ze nie rozejdzie mi sie teraz..
To musze poczytac o tym, bo przydałoby sie poznac wroga ;) dzieki za info! Oby nam po porodzie wrocilo wszystko do normy ✊

U mnie nic nie wróciło do normy. Niestety laparoskopia zwiadowcza przy ustalaniu przyczyny niepłodności nie pomogła, mam przepuklinę pępkową. Do powyższego rozejście mięśni na 4 cm. Zaworów o fizjo jak i chirurg zgodnie twierdzą że żadne ćwiczenia u mnie nie pomogą. Operację brzucha mam ustalona za trzy lata, 😂 chwilowo nie szukam innego ośrodka bo mam inne atrakcje.

U mnie nic nie wróciło do normy. Niestety laparoskopia zwiadowcza przy ustalaniu przyczyny niepłodności nie pomogła, mam przepuklinę pępkową. Do powyższego rozejście mięśni na 4 cm. Zaworów o fizjo jak i chirurg zgodnie twierdzą że żadne ćwiczenia u mnie nie pomogą. Operację brzucha mam ustalona za trzy lata, 😂 chwilowo nie szukam innego ośrodka bo mam inne atrakcje.
No tak, sprawy cyckow są teraz stanowczo ważniejsze. Kiedy będziesz miała wyniki?
Co do kresy to chyba za mało się o tym mówi w ciąży. Podobno można ograniczyć straty.

No szwagierka nauczyła mojego męża jak ma mi tapy przylepic żeby przyhamowac rozchodzenie. Jutro mam połówkowe to już po USG dam się oblepic. Ogólnie mówiła, żeby nie napinać brzucha. Podnosić się z leżenia zawsze najpierw obracając się na bok i podpierając na rękach. Oczywiście jak najmniej nosić.
To fizjologia w ciąży, ale raczej w III trymestrze brzuch się może rozchodzić. Byłam ciekawa czy u Was też tak wcześnie się zaczęło.
Jakoś z 2 tyg temu bardzo bolały mnie mięśnie brzucha i na następny ranek pojawił się brzuszek. Wtedy pewnie mięśnie stawiły opór i puściła kresa.
w taki sposob jak opisujesz ppwinna wstawac z lozka kazda ciezarna w zaawansowanej ciazy. Mnie na to gin uczulala, zeby nie forsowac miesni brzucha i zawsze przekrecac sie na bok. W ten sposob unikasz tez niepotrzebnego napinania brzucha.
Co do kresy to pojecia nie mam wiec sie nie wypowiem.

No tak, sprawy cyckow są teraz stanowczo ważniejsze. Kiedy będziesz miała wyniki?
Co do kresy to chyba za mało się o tym mówi w ciąży. Podobno można ograniczyć straty.
Wyniki mają być za trzy tygodnie. Niestety czeka mnie jeszcze jedna biopsja kolejnej zmiany , przyznam chwilowo mam dosyć chirurgów.

Dziewczyny pytanie. Do kiedy pracowalyscie w ciazy? Oczywiscie mowie o ciazach niezagrozonych. U mnie teraz 6 mc sie rozpoczal. Myslalam, zeby pracowac do polowy sierpnia ale zastanawiam sie czy nie za dlugo..

Dziewczyny pytanie. Do kiedy pracowalyscie w ciazy? Oczywiscie mowie o ciazach niezagrozonych. U mnie teraz 6 mc sie rozpoczal. Myslalam, zeby pracowac do polowy sierpnia ale zastanawiam sie czy nie za dlugo..
Zależy co robisz. Ja na L4 od początku ale ja mam pracę stojąca po 10.5h pół na pół nocki i dniówki.

reklama
w taki sposob jak opisujesz ppwinna wstawac z lozka kazda ciezarna w zaawansowanej ciazy. Mnie na to gin uczulala, zeby nie forsowac miesni brzucha i zawsze przekrecac sie na bok. W ten sposob unikasz tez niepotrzebnego napinania brzucha.
Co do kresy to pojecia nie mam wiec sie nie wypowiem.
Ja z moim brzuchem to chociaż bym chciała to nie było opcji żeby wstawać normalnie 😂😂😂 samo przekręcanie się na bok to była przeprawa, a podnoszenie się na przedramieniu 😱😱😱 proces wstawania trwał 3 minuty 🤣

Do góry