reklama
bazylia128
Fanka BB :)
Supcio i co dalej?Moja Lidia ma już idealne bioderka jupiii , spale te szelki w cholere
eij
Ja rodziłam w kwietniu i składałam dwa wnioski, jeden za okres 1 czerwca 2021- 31 maja 2022, a drugi od 1 czerwca 2022 do 31 maja 2023. Pod koniec kwietnia dostałam proporcjonalnie za kwiecień a w maju już całą sumę za maj.Ja pierdziulę, jaki drugi . Właśnie tam dzwonię, no bez przesady, ile tych wniosków
hahahha dobrze ze byłam w ciąży bo teraz to bym nie wiedziałaJa pitole, że Ty miałaś czas na radio, ja to ledwo ogarnęłam, że wojna wybuchła
Kachar
Na razie nic , 3 miesiące po pierwszych krokach do kontroli mamy przyjśćSupcio i co dalej?
Kachar
Ja rodziłam 10 dni po tobie i w marcu normalnie już dostałam pieniądze z wyrównaniem za luty , składałam 2 wnioskiNapisali w marcu że przyznali ten zasiłek od 1 czerwca 2022 do 31 maja 2023 i nic więcej
Magda 1234
U mnie dziś 26 tydzień się zaczął ,od jakiś 3 tygodni mam takie twardnie , ja mam brać magnez i biorę ale twardnienia nadal są , i to różnie czasami eden po drugim plus takie dziwne uczucia niby skurczu ale to nie skurcz i tak co chwilę lub kilka razy dziennie a są dni że wcale więc nie wiem ,, mam odpoczywać jak sa teardnia. Ja mam wizytę za tydzień zobaczymy czy coś się dzieje ,mam nadzieję że szyjka ok ..Laski, pytanie z serii ciazowych.
Jestem dziś 25+2 i co jakiś czas napina mi się brzuch, twardy sie robi.
Gin wczoraj kazal brac nospe i obserwować żeby w skurcze porodowe się nie zmieniło.
Wyniki usg w normie, szyjka długa, łożysko na przedniej i wysoko więc tu nic nie zwiastuje porodu przedwczesnego.... ale te twardnienie....
Miałyście tak? To się zdarza czy ja jestem nienormalna i już mi twardnieje....
Magda 1234
Dokładnie do 30 kwietnia należało złożyć drugi na kolejny okres. Trzeba nie stety tego pilnować bo to jest skaladane na okres od .doJa pierdziulę, jaki drugi . Właśnie tam dzwonię, no bez przesady, ile tych wniosków
Orchidea33
Ja mam 23tc i tez mam te twardnienia. W nocy sie przestraszylam bo obudzilam sie i brzuch jak kamień. Po chwili byl juz normalny. Ale co jakis czas wlasnie mam jak Ty. Takie twardniecia i dziwne uczucie jakiegos skurczu. Ale czytalam w necie, ze po 20tc takie cos moze sie pojawiac. Mam nadzieje, ze to co mamy to jest wlasnie to... ja mam wizyte dopiero za 3tyg. Daj znac co Ci powie.U mnie dziś 26 tydzień się zaczął ,od jakiś 3 tygodni mam takie twardnie , ja mam brać magnez i biorę ale twardnienia nadal są , i to różnie czasami eden po drugim plus takie dziwne uczucia niby skurczu ale to nie skurcz i tak co chwilę lub kilka razy dziennie a są dni że wcale więc nie wiem ,, mam odpoczywać jak sa teardnia. Ja mam wizytę za tydzień zobaczymy czy coś się dzieje ,mam nadzieję że szyjka ok ..
reklama
Magda 1234
No ja mam nadzieję że właśnie macica swoczy i nic złego się nie wydarzy ale niepokój jest. Boje się ciągle tego że mogę urodzić wcześniej i tak czekam do w miarę bezpiecznego tygodnia bo oczywiście poczytałam głupot i się denerwuje. Ja mam czasmi takie dni że nic a ostatnio ciągle . Ja wizytę mam dopiero w środę późnym popołudniem ,dam znać. Ja biorę magnez a jak trzeba to i no speJa mam 23tc i tez mam te twardnienia. W nocy sie przestraszylam bo obudzilam sie i brzuch jak kamień. Po chwili byl juz normalny. Ale co jakis czas wlasnie mam jak Ty. Takie twardniecia i dziwne uczucie jakiegos skurczu. Ale czytalam w necie, ze po 20tc takie cos moze sie pojawiac. Mam nadzieje, ze to co mamy to jest wlasnie to... ja mam wizyte dopiero za 3tyg. Daj znac co Ci powie.