Oj zdziwiła byś się co się u nas odpierdziela w kościele. Jeszcze dwa lata temu przy poprzednim księdzu, nie miałabym czego szukać w kościele. Z nim nie było gadki. Nie masz kościelnego, nie ochrzci. W miejscowości obok mojej, do tej pory nie chrzci dziecka jak nie masz ślubu kościelnegoŁaski nie robi żeby dziecko ochrzcić. To jego robota.
reklama
annemarie
Fanka BB :)
A stosy do palenia są?Oj zdziwiła byś się co się u nas odpierdziela w kościele. Jeszcze dwa lata temu przy poprzednim księdzu, nie miałabym czego szukać w kościele. Z nim nie było gadki. Nie masz kościelnego, nie ochrzci. W miejscowości obok mojej, do tej pory nie chrzci dziecka jak nie masz ślubu kościelnego
Nie, drewno za drogieA stosy do palenia są?
annemarie
Aaaaaaa,ryjeNie, drewno za drogie
annemarie
Musisz ze swoim, jak chcesz sie zjarac na mahonNie, drewno za drogie
Dlatego PiS pozwala zbierać chrust w lesie .Musisz ,ze swoim jak chcesz sie zharac na mahon
annemarie
Jeszcze bedziesz podatek za to placilaDlatego PiS pozwala zbierać chrust w lesie .
Pchełka216
lepiej luźny niż z ciasnyOstatecznie kupiłam 74 bodziaki z krótkim rękawem. Były szalenie śliczne, a w smyku przeceny aż miło kupować.
pytanie po co chrzcić jeśli sie nie bedzie wychowywac w wierze?Łaski nie robi żeby dziecko ochrzcić. To jego robota.
Trochę rozumiem tych księży co bronią zasad. A ja nie wierzaca
eij
Zgadzam się. Z jednej strony masz rację, ja też uważam że chrzcić żeby chrzcić bez sensu, ale z drugiej strony myślę sobie żeby ochrzcić bo jeśli dziecko w przyszłości pozna partnera i będzie chciało wziąć ślub kościelny to znowu problem bo jako dorosły musi chrzciny ogarnąć, pierwszą komunię, a tak juz ma z głowylepiej luźny niż z ciasny
pytanie po co chrzcić jeśli sie nie bedzie wychowywac w wierze?
Trochę rozumiem tych księży co bronią zasad. A ja nie wierzaca
reklama
Madame JS
Większość chrztów, które obserwuję wokół siebie, to wyłącznie kwestia imprezy i prezentów oraz zobowiązania finansowego dla chrzestnych... tak to przynajmniej odczuwam. Byłam na jednym chrzcie dziecka wierzącej i praktykującej pary, reszta nie ma nic wspólnego z religią. I rzeczywiście argumentem jest "żeby dziecko nie było wykluczone w szkole na religii", żeby mogło wziąć w przyszłości ślub bez problemu...Zgadzam się. Z jednej strony masz rację, ja też uważam że chrzcić żeby chrzcić bez sensu, ale z drugiej strony myślę sobie żeby ochrzcić bo jeśli dziecko w przyszłości pozna partnera i będzie chciało wziąć ślub kościelny to znowu problem bo jako dorosły musi chrzciny ogarnąć, pierwszą komunię, a tak juz ma z głowy
Ostatnia edycja: