reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kochane, czy pierwsze ruchy dziecka - takie stuknięcia, bulgotania, pulsowanie miejscami - to sie czuje tak normalnie czy tylko po przyłożeniu ręki do brzucha? Bo ja czuje to wszystko tylko jak przykładam dłoń do brzucha i to wieczorami. I nie wiem czy czuje dziecko czy to tylko moja "chcę już poczuć"(dziś 18+3tc, w sumie 1.tak wysoka ciąża) ... pytam, bo lekarz będzie mnie pytał a ja nigdy nie wiem co powiedzieć 😀
Ja mam 21tc ale łożysko z przodu i nie czuje ruchów, plus mała bardzo spokojna.

reklama
Ja mam 21tc ale łożysko z przodu i nie czuje ruchów, plus mała bardzo spokojna.
Miałam podobnie łożysko z przodu i przez to wydawało mi się że mały bardzo spokojny naprawdę musiałam wieczorem długo spokojnie leżeć żeby poczuć ruchy w dzień to prawie w ogóle nie czułam ruchow nawet jak byłam już w zaawansowanej ciąży, jak slyszalam opowieści jak dzieci szaleją w brzuszkach to nawet trochę się stresowałam dlaczego moje takie spokojne. A lekarz na wizycie się śmiał że wcale nie mam grzecznego dziecka bo nieźle tam szalał a wszystko to zasługa łożyska 😅

Miałam podobnie łożysko z przodu i przez to wydawało mi się że mały bardzo spokojny naprawdę musiałam wieczorem długo spokojnie leżeć żeby poczuć ruchy w dzień to prawie w ogóle nie czułam ruchow nawet jak byłam już w zaawansowanej ciąży, jak slyszalam opowieści jak dzieci szaleją w brzuszkach to nawet trochę się stresowałam dlaczego moje takie spokojne. A lekarz na wizycie się śmiał że wcale nie mam grzecznego dziecka bo nieźle tam szalał a wszystko to zasługa łożyska 😅
Moja na usg zazwyczaj w tym samym miejscu i widziałam tylko raz jak łapkami machała na amnio. Wyglądało jakby igłę chciała złapać.
Ja cały czas mam nadzieję, że też tak spokojna będzie po porodzie 😂😂😂

@fredka84 o to codzienna mina mojej Miski🤣🤣 docen Kajtka😉

Załączniki

• 20220502_192223.jpg
    20220502_192223.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
Dziewczyny, od rana co jakiś czas czuję klucie lekkie w jednym miejscu 10cm od pepka po skosie w dół, to denerwujące raczej. Nie boli ale przeszkadza. Dziś koncze 18tc... to normalne ?

reklama
Dziewczyny, od rana co jakiś czas czuję klucie lekkie w jednym miejscu 10cm od pepka po skosie w dół, to denerwujące raczej. Nie boli ale przeszkadza. Dziś koncze 18tc... to normalne ?
ok, gin zlecil 3x dziennie nospe. Czyli chyba standardowo się rozciąga coś i nie ma co panikować.

Do góry