reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zjadł tylko 60ml i już nie chce. Też tak miałaś?
Ja mam do tej pory😅 Moja je tylw ile chce i to np.jedna butelke na 2-3 raty.Teraz daje jej 250ml i czasem zje calosc np.po 5 godz.od ostatniego jedzenia.A bywa ze te 250ml jest rozlozone na 3 raty a do tego do konca nie zje.Wczesniej martwilam sie ze powinna jesc (jak napisano)np.6 butli a ona jadla 8.Bo moja zjadala z tych 8 tylko 5 calych a 3 np.tylko 40ml.Nie ma rwgoly.Dziecko wie ile mu potrzeba.

reklama
Dałam, jest spokój na razie 😜.
Patrzalam u siebie w okolicy na tego osteopatę, ale do najbliższego mam ponad 100km. Mąż powiedział że nie będzie tyle godzin dziecka w foteliku męczył. Ma rację ale kurde z chęcią poszłabym do takiego lekarza
Karm na żądanie. Osteopaci to taka nowa moda uważam że zbędna jak większość 'specjalistów' w Polsce którzy wymyślają problemy na siłę. Zdrowy rozsądek, większość problemów wieku noworodków niemowlęcego przechodzi z czasem. Jeśli coś naprawdę odbiega od norm to ok ale biegać po tych wszystkich specjalistach profilaktycznie jest zbędne uważam

Ja bym chciała jechać, mąż nie. Martwi mnie to prężenie. I jak się pręży to też jest taki bardzo wyprostowany. No ale potem jest normalny. No martwię się 🤔
A ta dziewczynka miała tę nóżki cały czas takie wyprostowane czy jak?
Cały czas. Wiesz jak noworodek robi zgiete nóżki na boki? To jest normalna pozycja. A Tosia od razu cały czas na prosto. Nie martw się już w szpitalu na to zwrócili uwagę. Ona ma coś z bIderkami.

@bazylia128 a jak sobie radzicie? Jak Natalka reaguje na małą?
No wiesz ze narazie jest lukasz a od pn wraca do pracy. Natalka sie sniejw jak Basia placze. I narazie jest malo nia zainteresiwana. Odpukac Basia bardzo grzeczna. Tylko po jedzeniu ma jakies dolegliwosci trawienne. Tez sie prezy. Troche placze widac ze ja cos meczy. Wcziraj Basia zostala ba 2 godziny z pania a my bylismy na spacerze z natalka i w aptece. Trocge mam opoznienie w sprawach urzędowych ale już nadrabiam. Wiesz u mnie jeszcze dochodzi Natalki dieta. Potrzebuje pomocy i dlatego będzie przychodzić Pani Anetka na 2 albo 3 godzinki do Basi żebym mogła się ibrobic. Wczoraj byla u nas ciotka i moja babcia. Prababcia dziewczynek. Najlepiej mi jest poznym wieczorem kiedy dziewczynu spia i ja mam czas tylko dla siebie. Staram sie codziennie cos dla sibei zrobic. Przed wczoraj maseczka, wczoraj paznokcie dzisiaj tez coś podziałami. Mówiąc o paznokciach mam na myśli obcięcia, spilnikowanie i nałożenie odżywki 😅 żadne długie i kolory przy maluchach u mnie nie wchodzą w grę. Zaraz idę Natalce zrobić obiadek na dwa dni, będzie jadła rosołek z rybą. I odpalam termomisia będę robić babkę i koktajl na wieczór. Po 12 jest Natusi rehabilitacja. No i tak powoli A raczej szybko czas leci. Słuchaj A od kiedy podajesz kajtusiowi biogaje? Ja mam dicoflor i zastanawiam się od kiedy Basi podawać jakiś probiotyk.

Ja bym chciała jechać, mąż nie. Martwi mnie to prężenie. I jak się pręży to też jest taki bardzo wyprostowany. No ale potem jest normalny. No martwię się 🤔
Weź przestań się nakręcać. Będziesz niedługo na szczepieniu, zapytasz pediatry czy wszystko jest ok.

No wiesz ze narazie jest lukasz a od pn wraca do pracy. Natalka sie sniejw jak Basia placze. I narazie jest malo nia zainteresiwana. Odpukac Basia bardzo grzeczna. Tylko po jedzeniu ma jakies dolegliwosci trawienne. Tez sie prezy. Troche placze widac ze ja cos meczy. Wcziraj Basia zostala ba 2 godziny z pania a my bylismy na spacerze z natalka i w aptece. Trocge mam opoznienie w sprawach urzędowych ale już nadrabiam. Wiesz u mnie jeszcze dochodzi Natalki dieta. Potrzebuje pomocy i dlatego będzie przychodzić Pani Anetka na 2 albo 3 godzinki do Basi żebym mogła się ibrobic. Wczoraj byla u nas ciotka i moja babcia. Prababcia dziewczynek. Najlepiej mi jest poznym wieczorem kiedy dziewczynu spia i ja mam czas tylko dla siebie. Staram sie codziennie cos dla sibei zrobic. Przed wczoraj maseczka, wczoraj paznokcie dzisiaj tez coś podziałami. Mówiąc o paznokciach mam na myśli obcięcia, spilnikowanie i nałożenie odżywki 😅 żadne długie i kolory przy maluchach u mnie nie wchodzą w grę. Zaraz idę Natalce zrobić obiadek na dwa dni, będzie jadła rosołek z rybą. I odpalam termomisia będę robić babkę i koktajl na wieczór. Po 12 jest Natusi rehabilitacja. No i tak powoli A raczej szybko czas leci. Słuchaj A od kiedy podajesz kajtusiowi biogaje? Ja mam dicoflor i zastanawiam się od kiedy Basi podawać jakiś probiotyk.
Ej, to jakoś sprawnie wam to idzie ❤️. No i super, że znalazłaś kogoś do pomocy, bo sama to byś się zajechała. A mama już zakochana w Baśce?
Moje pazury to tragedia. Chyba muszę wziąć z ciebie przykład i też robić coś tylko dla siebie. Na razie wszystko przegrywa z ogrodem bo mnie aż nosi żeby w nim robić. Z małym to tylko że 2-3 godzinnlki pogrzebie w ziemi i potem jakiś obiad w domu i ogarniać syf trzeba.
Biogaje podaję jakos od 2-3tygodnia, nie pamiętam dokładnie🤔

prezy sie, bo go brzuszek meczy. Wierz mi, ze to normalne. Mozesz kupic termofor z pestkami wisni, to powinno mu troszke pomoc.
Osteopata fajna sprawa, ale ja tez bym 100km nie jechala z takim maluchem.
Musisz po prostu uzbroic sie w cierpliwosc. Wiem, ze to nielatwe i ze chcesz pomoc, ale tu najlepszym lekarzem jest czas

reklama
Ja mam do tej pory😅 Moja je tylw ile chce i to np.jedna butelke na 2-3 raty.Teraz daje jej 250ml i czasem zje calosc np.po 5 godz.od ostatniego jedzenia.A bywa ze te 250ml jest rozlozone na 3 raty a do tego do konca nie zje.Wczesniej martwilam sie ze powinna jesc (jak napisano)np.6 butli a ona jadla 8.Bo moja zjadala z tych 8 tylko 5 calych a 3 np.tylko 40ml.Nie ma rwgoly.Dziecko wie ile mu potrzeba.
ale wiesz ze mm moze stac max 30min i po kilku h nie wolno podawac? Bo tam sie bakterie mnoza…

Do góry