Ja mam do tej pory Moja je tylw ile chce i to np.jedna butelke na 2-3 raty.Teraz daje jej 250ml i czasem zje calosc np.po 5 godz.od ostatniego jedzenia.A bywa ze te 250ml jest rozlozone na 3 raty a do tego do konca nie zje.Wczesniej martwilam sie ze powinna jesc (jak napisano)np.6 butli a ona jadla 8.Bo moja zjadala z tych 8 tylko 5 calych a 3 np.tylko 40ml.Nie ma rwgoly.Dziecko wie ile mu potrzeba.Zjadł tylko 60ml i już nie chce. Też tak miałaś?
reklama
Aduś16
Fanka BB :)
Karm na żądanie. Osteopaci to taka nowa moda uważam że zbędna jak większość 'specjalistów' w Polsce którzy wymyślają problemy na siłę. Zdrowy rozsądek, większość problemów wieku noworodków niemowlęcego przechodzi z czasem. Jeśli coś naprawdę odbiega od norm to ok ale biegać po tych wszystkich specjalistach profilaktycznie jest zbędne uważamDałam, jest spokój na razie .
Patrzalam u siebie w okolicy na tego osteopatę, ale do najbliższego mam ponad 100km. Mąż powiedział że nie będzie tyle godzin dziecka w foteliku męczył. Ma rację ale kurde z chęcią poszłabym do takiego lekarza
bazylia128
Cały czas. Wiesz jak noworodek robi zgiete nóżki na boki? To jest normalna pozycja. A Tosia od razu cały czas na prosto. Nie martw się już w szpitalu na to zwrócili uwagę. Ona ma coś z bIderkami.Ja bym chciała jechać, mąż nie. Martwi mnie to prężenie. I jak się pręży to też jest taki bardzo wyprostowany. No ale potem jest normalny. No martwię się
A ta dziewczynka miała tę nóżki cały czas takie wyprostowane czy jak?
bazylia128
No wiesz ze narazie jest lukasz a od pn wraca do pracy. Natalka sie sniejw jak Basia placze. I narazie jest malo nia zainteresiwana. Odpukac Basia bardzo grzeczna. Tylko po jedzeniu ma jakies dolegliwosci trawienne. Tez sie prezy. Troche placze widac ze ja cos meczy. Wcziraj Basia zostala ba 2 godziny z pania a my bylismy na spacerze z natalka i w aptece. Trocge mam opoznienie w sprawach urzędowych ale już nadrabiam. Wiesz u mnie jeszcze dochodzi Natalki dieta. Potrzebuje pomocy i dlatego będzie przychodzić Pani Anetka na 2 albo 3 godzinki do Basi żebym mogła się ibrobic. Wczoraj byla u nas ciotka i moja babcia. Prababcia dziewczynek. Najlepiej mi jest poznym wieczorem kiedy dziewczynu spia i ja mam czas tylko dla siebie. Staram sie codziennie cos dla sibei zrobic. Przed wczoraj maseczka, wczoraj paznokcie dzisiaj tez coś podziałami. Mówiąc o paznokciach mam na myśli obcięcia, spilnikowanie i nałożenie odżywki żadne długie i kolory przy maluchach u mnie nie wchodzą w grę. Zaraz idę Natalce zrobić obiadek na dwa dni, będzie jadła rosołek z rybą. I odpalam termomisia będę robić babkę i koktajl na wieczór. Po 12 jest Natusi rehabilitacja. No i tak powoli A raczej szybko czas leci. Słuchaj A od kiedy podajesz kajtusiowi biogaje? Ja mam dicoflor i zastanawiam się od kiedy Basi podawać jakiś probiotyk.@bazylia128 a jak sobie radzicie? Jak Natalka reaguje na małą?
motylek24
Weź przestań się nakręcać. Będziesz niedługo na szczepieniu, zapytasz pediatry czy wszystko jest ok.Ja bym chciała jechać, mąż nie. Martwi mnie to prężenie. I jak się pręży to też jest taki bardzo wyprostowany. No ale potem jest normalny. No martwię się
Ej, to jakoś sprawnie wam to idzie . No i super, że znalazłaś kogoś do pomocy, bo sama to byś się zajechała. A mama już zakochana w Baśce?No wiesz ze narazie jest lukasz a od pn wraca do pracy. Natalka sie sniejw jak Basia placze. I narazie jest malo nia zainteresiwana. Odpukac Basia bardzo grzeczna. Tylko po jedzeniu ma jakies dolegliwosci trawienne. Tez sie prezy. Troche placze widac ze ja cos meczy. Wcziraj Basia zostala ba 2 godziny z pania a my bylismy na spacerze z natalka i w aptece. Trocge mam opoznienie w sprawach urzędowych ale już nadrabiam. Wiesz u mnie jeszcze dochodzi Natalki dieta. Potrzebuje pomocy i dlatego będzie przychodzić Pani Anetka na 2 albo 3 godzinki do Basi żebym mogła się ibrobic. Wczoraj byla u nas ciotka i moja babcia. Prababcia dziewczynek. Najlepiej mi jest poznym wieczorem kiedy dziewczynu spia i ja mam czas tylko dla siebie. Staram sie codziennie cos dla sibei zrobic. Przed wczoraj maseczka, wczoraj paznokcie dzisiaj tez coś podziałami. Mówiąc o paznokciach mam na myśli obcięcia, spilnikowanie i nałożenie odżywki żadne długie i kolory przy maluchach u mnie nie wchodzą w grę. Zaraz idę Natalce zrobić obiadek na dwa dni, będzie jadła rosołek z rybą. I odpalam termomisia będę robić babkę i koktajl na wieczór. Po 12 jest Natusi rehabilitacja. No i tak powoli A raczej szybko czas leci. Słuchaj A od kiedy podajesz kajtusiowi biogaje? Ja mam dicoflor i zastanawiam się od kiedy Basi podawać jakiś probiotyk.
Moje pazury to tragedia. Chyba muszę wziąć z ciebie przykład i też robić coś tylko dla siebie. Na razie wszystko przegrywa z ogrodem bo mnie aż nosi żeby w nim robić. Z małym to tylko że 2-3 godzinnlki pogrzebie w ziemi i potem jakiś obiad w domu i ogarniać syf trzeba.
Biogaje podaję jakos od 2-3tygodnia, nie pamiętam dokładnie
Ja to jestem mistrzyni w wymyślaniu problemów . Nie powstrzymasz mnieWeź przestań się nakręcać. Będziesz niedługo na szczepieniu, zapytasz pediatry czy wszystko jest ok.
motylek24
Trzy godziny w ogrodzie, przy takim maluszku, masz mega dziecko serio. Fajnie z tym ogrodem, zajmujesz czymś głowę o głupotach przestaniesz myśleć.Ja to jestem mistrzyni w wymyślaniu problemów . Nie powstrzymasz mnie
nieagatka
prezy sie, bo go brzuszek meczy. Wierz mi, ze to normalne. Mozesz kupic termofor z pestkami wisni, to powinno mu troszke pomoc.Ja bym chciała jechać, mąż nie. Martwi mnie to prężenie. I jak się pręży to też jest taki bardzo wyprostowany. No ale potem jest normalny. No martwię się
Osteopata fajna sprawa, ale ja tez bym 100km nie jechala z takim maluchem.
Musisz po prostu uzbroic sie w cierpliwosc. Wiem, ze to nielatwe i ze chcesz pomoc, ale tu najlepszym lekarzem jest czas
reklama
nieagatka
ale wiesz ze mm moze stac max 30min i po kilku h nie wolno podawac? Bo tam sie bakterie mnoza…Ja mam do tej pory Moja je tylw ile chce i to np.jedna butelke na 2-3 raty.Teraz daje jej 250ml i czasem zje calosc np.po 5 godz.od ostatniego jedzenia.A bywa ze te 250ml jest rozlozone na 3 raty a do tego do konca nie zje.Wczesniej martwilam sie ze powinna jesc (jak napisano)np.6 butli a ona jadla 8.Bo moja zjadala z tych 8 tylko 5 calych a 3 np.tylko 40ml.Nie ma rwgoly.Dziecko wie ile mu potrzeba.