Balam sie nocy ze moze cos bedzie sie dzialo a ja nie uslysze wiec noc mialam taka sobie nic jej nie bylbnizyl maz lozeczko bo ona zaczyna juz siadac a po tym wypadku to juz boje sie wszystkiego.Ja tez mysle o szelkach bo moja Misia jest tak zywa ze juz trudno ja utrzymac na rekach a co dopiero bedzie jak zacznie chodzic nie upilnuje Moja tak sie kreci ze chwila i juz balansuje na krawedzi lozkau nas też współspanie i ja Małą zostawiam na drzemki, ale zabezpieczyłam się nianią z kamerką i filuję, jak się wierci i budzi to lecę. Choć ona do tej pory jeszcze się super szybko nie przemieszczała tylko teraz zaczęła już się przewracać na brzuszek i przemieszczać zegarować itp. Także nie czekając na wypadek gdy zacznie mi czworakować - dziś zamówiłam już barierki ochronne do łóżka. Masz linka.
Allegro logowanie - Moje Allegro
Zaloguj się do konta Allegro. Zobacz najważniejsze informacje dostępne w panelu Moje Allegro. Gwarancja bezpiecznych zakupów.allegro.pl
A jak się zachowuje oki to nic jej nie jest upadki zdarzają się często, za chwilę będziesz kask kupować, jak zacznie chodzić hehe (żarcik) ale ja szelki kupię na pewno.
hmmm to ja sobie myślę, że z drugim będzie u mnie lepiej, bo będę pewniejsza na początku. U mnie te pierwsze kilka miesięcy to nie sielanka, bo i we łbie hormony swoje zrobiły i zmęczenie też , że wcale nie wspominam tego okresu sielankowo i dobrze; pomimo fajnych momentów to jednak trudno mi było docenić, że mam zdrowe i superowe dziecko, bo mi zmęczenie na mózg padło. I niestety mam wyrzuty, że Natalka do odczuwała (moje wkurwy itp).
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
Nie przejmuj się zawsze ktoś się napatoczy z jakimś durnym pytaniemmnie też czasem ktoś pytał czy karmię ( w sensie piersią) odpowiadałam że oczywiście karmię przecież nie głodzę własnego dziecka i temat się urywałFredka a jakiego mleka używacie dla młodego??? Tak z ciekawości pytam , a w ogóle to wczoraj byliśmy na urodzinach teściowej, i oczywiście usłyszałam komentarz na temat tego że nie karmię piersią, od osoby "najbardziej zainteresowanej" - ciotki która widuję 3 razy w roku ☹☹☹, i powiem wam , że zrobiło mi się przykro
Dziewczyny, a kiedy szłyscie na USG bioderek? Szpital mówił że mam iść pomiędzy 6-8 tygodniem, a jak dziś dzwoniłam żeby się umówić to pani powiedziała że powinnam już przyjechać, czyli w 3,5 tygodniu życia dziecka. Bo w razie czego lekarz może zalecić szerokie pieluchowanie. A już się naczytałam że to wcale nie pomaga bo te bioderka muszą się najpierw ukształtować. Czyli jaki jest sens jechać teraz?
U mnie mowili q szpitalu i mialamskierowanie w 3 miesiacu zycia a pozniej kontrola w 6.Dziewczyny, a kiedy szłyscie na USG bioderek? Szpital mówił że mam iść pomiędzy 6-8 tygodniem, a jak dziś dzwoniłam żeby się umówić to pani powiedziała że powinnam już przyjechać, czyli w 3,5 tygodniu życia dziecka. Bo w razie czego lekarz może zalecić szerokie pieluchowanie. A już się naczytałam że to wcale nie pomaga bo te bioderka muszą się najpierw ukształtować. Czyli jaki jest sens jechać teraz?
bazylia128
NIEEEEEE. Moja Natusia miała mieć niby szerokie pieluchowanie, tak w szpitalu kazali, później położna w książeczce doczytała i mi pokazała jak to robić ale ja jakoś nie chciałam,zapomniałam, wkurzyla mnie ta pielucha tetrowa i tego nie robiłam. W 6 tygodniu pojechaliśmy na usg bioderek i Natusia dostała wzorową skalę bioderek. Miała idealnie tam jest jakas cyfrowka chyba do 5 to miała ta najwyższa. I mi pediatra którą robiła usg że aż ma nerwy jak przychodza do niej rodzice z tymi pieluchami że to głupota i tego się nie robi.Dziewczyny, a kiedy szłyscie na USG bioderek? Szpital mówił że mam iść pomiędzy 6-8 tygodniem, a jak dziś dzwoniłam żeby się umówić to pani powiedziała że powinnam już przyjechać, czyli w 3,5 tygodniu życia dziecka. Bo w razie czego lekarz może zalecić szerokie pieluchowanie. A już się naczytałam że to wcale nie pomaga bo te bioderka muszą się najpierw ukształtować. Czyli jaki jest sens jechać teraz?
Ostatnia edycja:
No widzisz . To po co ten ortopeda każe przychodzić w 3 tygodniu życia . Mama fizjoterapeuta pisze, że i tak w takim wczesnym etapie życia dziecka bioderka są nie ukształtowane. Odwołam chyba tę wizytę i umówie się tak jak szpital kazałU mnie mowili q szpitalu i mialamskierowanie w 3 miesiacu zycia a pozniej kontrola w 6.
No właśnie to samo pisała mama fizjoterapeuta. Ze tego się już nie robi i że bioderka muszą mieć dużą swobodę i trzeba czekać aż się ukształtują do końcaNIEEEEEE. Moja Natusia miała mieć niby szerokie pielęgnowanie, tak w szpitalu kazali, później położna w książeczce doczytała i mi pokazała jak to robić ale ja jakoś nie chciałam,zapomniałam, wkurzyla mnie ta pielucha te5rowa i tego nie robiłam
W 6 tygodniu pojechaliśmy na usg bioderek i Natusia dostała wzorową skalę bioderek. Miała idealnie zamiast jakąś cyfrowka chyba do 5 to miała ta najwyższa. I mi pediatra którą robiła szerokie pielęgnowanie że aż ma nerwy jskprzychodza do niej rodzice z tymi pieluchami że to głupota i tego się nie robi.
bazylia128
Aż musiałam edytować bo tyle błędów narobilam weź idź sobie na usg np w 5 tygodniu. Szerokie pieluchowanie to jakieś kuwa zabobony. I dziecko się męczy bo mu gorąco i nie wygodnie. Szkoda mi mojej nowej sąsiadki, słuchajcie ona ma 26 tydzień i się okazało że łożysko na przedniejbscianie i krwawi. Ma 2 i pół roczna córeczkę myślała że zaraz wyjdzie, wcześniej niż ja. A tu jej zamawiają krew w razie czego bo mówią że jak by się łożysko odkleilo to się wykrwawi. O dostanie sterydy na pluca i chyba musi tu siedzieć do końca ciąży!!!!!!!! Ona cały czas coś tam krwawi. Paskudna sprawa. U nas chyba ananasowa to miała i sandra777 co? To ja dzisiaj oczywiście już płakałam ale stwierdziłam że jestem w dużo lepszej sytuacji i już nie grzesze. Ja w domu i wszystkim powiedziałam że ciecie w piątek. A mam w czwartek i teraz nie wiem czy się nie przyznać. Chciałam im zrobić niespodziankę. A poza tym chyba lepiej będę się czuła bo oni wszyscy mnie będą tymi nerwami tylko wkorw AAAA wszystkiego najlepszego z okazji DNIA KOBIET !!!!!! Dziewczynki skoczę standardowo do kawiarni zrobię wam zdjęcia co A zjem sobie coś, przecież mi się chyba należy prawda?No właśnie to samo pisała mama fizjoterapeuta. Ze tego się już nie robi i że bioderka muszą mieć dużą swobodę i trzeba czekać aż się ukształtują do końca
reklama
bazylia128
@Pchełka216 nie pamiętam czy ci odpisałam. Kochana moja ja nie karmilam , nie miałam tego złota, po tygodniu bez leków i bólu było już po wszystkim za Ty Tyyyyyy z tego co pamiętam masz czym karmić nie mogę otworzyć tego twojego linka że szczebelkami podlinkuj jeszcze raz. Wy macie dużo bejbikow jeszcze tzn. Że wracasz po rodzeństwo dla Natulki ja gdyby nie wpadka to chyba bym się już nie zdecydowała. Ale ja już nie mam po kogo wracać.