reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja żeby mocz zrobić wsadzałam dziecko do wanny i puszczałam lekko wode. Od razu było siku. Taki odruch. I tych woreczków nie było trzeba. Od razu do pojemniczka lapalam.

reklama
Miala zdiagnozowany ale przez 3 miesiace nic sie nie dzialo przy rozszerzaniy diety.Teraz sie zaczelo.Jak byla mala to nawet nie ukewala dopiero w 5 miedc zaczela ulewac teraz tez jyz nie ulewa Nie wiem co mam robic.
Tak juz 3 woreczki poszly sie....A na dodstek mala ma uczukenie na te wszystkie kleje czy od plastrow czy ot tych w woreczkach
Ja mocz po prostu lapalam bezpośrednio do kubka, zaraz po mleczku, kladlam ja na łóżku tak żeby pupka lekko bylaoschylona i czekałem
Te wszystkie woreczki się nie sprawdzaly wszystko szlo w pampersa.

Dziewczyny o co tu moze chodzic.Mianowicie pisalam wczoraj ze corka zadlawila sie kawalkiem.Dzis dalam jej zupku taka jak zwykle-tez cos nie tak bo sie krztusila.Nie intetweniowalam sama sobie poradzila.Nie wiem o co tu chodzi bo wczesniej jadla cale sloiczki a teraz wogole nie chce jesc a dzis to juz tragedia.Mam wrazenie jakby jej sie cos zablokowoalo.Bylysmy u lekarza z innego powodu to stwierdzila ze ma troche zaczerwienione gardlo ale wiem ze ja nie boli bo nie placze mleko je-moze mniej ale je.Mam zrobic mocz-jak zlapie jej siki oczywiscie
jak ma zaczerwienione gardlo to moze chciec tylko mleko, moja tak robila. U nas zazwyczaj wskazanie to 2 dni ibum co 6h (jest przeciwzapalny i dobry na ewentualny obrzek) i jesli nie ma po tym poprawy to znowu kontrola u lekarza.
Inna sprawa to moga byc zeby…

jak ma zaczerwienione gardlo to moze chciec tylko mleko, moja tak robila. U nas zazwyczaj wskazanie to 2 dni ibum co 6h (jest przeciwzapalny i dobry na ewentualny obrzek) i jesli nie ma po tym poprawy to znowu kontrola u lekarza.
Inna sprawa to moga byc zeby…
Ogolnie zalamana jestem.Moje dziecko nigdy nie nalezali do najszczesliwszych na swiecie.Ciagle marudzi ale to co dzieje sie od kilku dni to normalnie masakra.Tylko otworzy oczy-muczy jak jej zle i nic nie pomaga.I zeby chociaz plakala nie ona tak jojczy ze ja placze bo juz nie daje sobie rady.Nic nie dziala.A do tego te problemy z jedzeniem mnie wyjanczaja.Jesli nikt nie slyszal o dziecku co zakrztusilo sie chrupkiem-to moje wlasnie to zrobilo.Juz zaczynam bac sie pidawac wode i mleko.Jestem na skraju zalamania

Miala zdiagnozowany ale przez 3 miesiace nic sie nie dzialo przy rozszerzaniy diety.Teraz sie zaczelo.Jak byla mala to nawet nie ukewala dopiero w 5 miedc zaczela ulewac teraz tez jyz nie ulewa Nie wiem co mam robic.
Tak juz 3 woreczki poszly sie....A na dodstek mala ma uczukenie na te wszystkie kleje czy od plastrow czy ot tych w woreczkach
Może coś być z refluksem albo zwykła infekcja. Na pewno warto sprawdzic. Teoretycznie stałe jedzenie zmniejsza refluks.

Ogolnie zalamana jestem.Moje dziecko nigdy nie nalezali do najszczesliwszych na swiecie.Ciagle marudzi ale to co dzieje sie od kilku dni to normalnie masakra.Tylko otworzy oczy-muczy jak jej zle i nic nie pomaga.I zeby chociaz plakala nie ona tak jojczy ze ja placze bo juz nie daje sobie rady.Nic nie dziala.A do tego te problemy z jedzeniem mnie wyjanczaja.Jesli nikt nie slyszal o dziecku co zakrztusilo sie chrupkiem-to moje wlasnie to zrobilo.Juz zaczynam bac sie pidawac wode i mleko.Jestem na skraju zalamania
wg mnie albo gardlo albo zeby. Naprawde te objawy wg mnie na to wskazuja. Ja obstawiam gardlo. Daj jej ibuprofen. Jak masz tantum verde to psiknij do gardla. Jesli robi sie jej jakas angina czy zapalenie krtani to to bardzo boli, a ona tlko marudzeniem i niejedzeniem moze dac Ci o tym znac.

jeszcze Ci powiem, ze po prosru jestes zestresowana i dlatego widzisz to w czarnych kolorach. Mala chorowala Ci kiedys? Ja bym serio obstawila jakas krtan albo angine, a raczej poczatki. Mysle, ze po podaniu czegos co zlagodzi bol zobaczysz duza zmiane. Naprawde. Jesli ja boli to boli przy przelykaniu. Nigdy tak nie miala to nie wie co sie dzieje i sie krztusi. I dlatego wydziwia z jedzeniem. Nic sie nie stanie jak 2-3 dni pojedzie na mleku, az die lepiej poczuje. Aaa jeszcze na gardlo fajny jest kisiel, bo nawilza gardelko.

wg mnie albo gardlo albo zeby. Naprawde te objawy wg mnie na to wskazuja. Ja obstawiam gardlo. Daj jej ibuprofen. Jak masz tantum verde to psiknij do gardla. Jesli robi sie jej jakas angina czy zapalenie krtani to to bardzo boli, a ona tlko marudzeniem i niejedzeniem moze dac Ci o tym znac.
Psikalam jej ale zebym mogla sie dostac do buzi to szarpanina bo tak zaciska ze szok.nie jestem sobie sama w stanie poradzic.bo trzymam ja na rekach i jedna reka staram sie wsadzic ta "lufe"do buzi.i konczy sie to zwykle moja przegrana😪

jeszcze Ci powiem, ze po prosru jestes zestresowana i dlatego widzisz to w czarnych kolorach. Mala chorowala Ci kiedys? Ja bym serio obstawila jakas krtan albo angine, a raczej poczatki. Mysle, ze po podaniu czegos co zlagodzi bol zobaczysz duza zmiane. Naprawde. Jesli ja boli to boli przy przelykaniu. Nigdy tak nie miala to nie wie co sie dzieje i sie krztusi. I dlatego wydziwia z jedzeniem. Nic sie nie stanie jak 2-3 dni pojedzie na mleku, az die lepiej poczuje. Aaa jeszcze na gardlo fajny jest kisiel, bo nawilza gardelko.
Lekarka powiedziala ze ma zaczerwienione to gardlo ale tez ze dziasla rozpulchnione😪dlatego kazala zrobic mocz.
Tak jestem zestresowana bo ciagle jestem sama.Maz w pracy 7 dni w tyg.w sumie przychodzi na kapiel i wszystko.A ja sama sie mecze bo juz do tego doszlo ze mnie to meczy.A ja mysle o drugim dziecku-glupia jestem🥴
Mala na piczatku-jak miala 4 tyg.zaczela charczec jezdzilam z nia po pediatrach i laryngologach.Lsryngolodzy stwierdzili ze to refluks😔Tyljo ze tak jak pisalam do 4 mies.nie ulewala w 5 zaczela i tak moze do polowy 6.I teraz cos znowu charczy bo w nosie swiszczy a w nosku brak czegokolwiek-juz to przerabialam Tetaz doszedl taki gardlowy kaszel a raczej pokaszlewanie ale takie okropnie gardlowe.Nie wiem czy ja trafiam na jakis dziwnych pediatrow ktorzy nie potrafia leczyc mi dziecka🤷‍♀️

reklama
Lekarka powiedziala ze ma zaczerwienione to gardlo ale tez ze dziasla rozpulchnione😪dlatego kazala zrobic mocz.
Tak jestem zestresowana bo ciagle jestem sama.Maz w pracy 7 dni w tyg.w sumie przychodzi na kapiel i wszystko.A ja sama sie mecze bo juz do tego doszlo ze mnie to meczy.A ja mysle o drugim dziecku-glupia jestem🥴
Mala na piczatku-jak miala 4 tyg.zaczela charczec jezdzilam z nia po pediatrach i laryngologach.Lsryngolodzy stwierdzili ze to refluks😔Tyljo ze tak jak pisalam do 4 mies.nie ulewala w 5 zaczela i tak moze do polowy 6.I teraz cos znowu charczy bo w nosie swiszczy a w nosku brak czegokolwiek-juz to przerabialam Tetaz doszedl taki gardlowy kaszel a raczej pokaszlewanie ale takie okropnie gardlowe.Nie wiem czy ja trafiam na jakis dziwnych pediatrow ktorzy nie potrafia leczyc mi dziecka🤷‍♀️
daj jej ibuprofen, serio. Nurofen czy co tam masz. Strzykawka po troszku do buzi. Nie bedzie to latwe, ale ja jestem pewna, ze w 30min bedzie lepiej. Ona ma czerwone gardlo i kaszel - dla mnie naprswde oczywiste jedt co jej jest. Widzialam to mase razy u moich dzieci.
Dziecko ma czerowne gardlo i rozpulchnione dziasla a lekarz zleca mocz. Dla mnie tu nie ma zadnej logiki. Co ma gardlo i zeby do moczu?

Zawsze jak mala bedzie chora to bedziesz myslec, ze jest mega ciezko i wogole z dwojka to przeciez sie nie da. A potem wyzdrowieje i kiedys sie zdecydujesz i powiem Ci - z dwojka jedt w ciul ciezko jak choruja, ale da sie 😉😉

Do góry