reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej Dziewczyny. Może ktoraś mnie pamieta z grypy " kto po in vitro". Po 4 stymulacjach, z 3 zarodków mialam transfer zdrowej bl 611. Jestem po usg, wszystko ok, dzis 7t4d. Gin zlecil badania do karty ciazy i wyszla mi glukoza 103 na czczo... 😔 ostatni posilek 19.30, ale l 4.00 wzięłam 4x50mg luteiny podjezykowej... czy ktoras miala takie wyniki i co dalej sie z tym robi ?
Progesteron Na pewno bardzo podnosi cukier. Badaj glukometrem.

reklama
Hej Dziewczyny. Może ktoraś mnie pamieta z grypy " kto po in vitro". Po 4 stymulacjach, z 3 zarodków mialam transfer zdrowej bl 611. Jestem po usg, wszystko ok, dzis 7t4d. Gin zlecil badania do karty ciazy i wyszla mi glukoza 103 na czczo... 😔 ostatni posilek 19.30, ale l 4.00 wzięłam 4x50mg luteiny podjezykowej... czy ktoras miala takie wyniki i co dalej sie z tym robi ?
Gratuluję ciąży🥰
Na tym etapie lekarz każe Ci powtórzyć wynik albo od razu zrobić krzywą cukrową jeśli w tym badaniu będzie coś nie tak to skieruje Cię do diabetologa.
Ja na badaniu krzywej cukrowej miałam tylko za wysoki wynik na czczo reszta była ok. wynikało to z tego że jadłam za wcześnie kolację . Musiałam zjeść ostatni posilek ok. 22 np. Kanapki i rano wynik był ok.

Musisz zrobić krzywa cukrowa i jeśli wyjdzie nieprawidłowa to do diabetologa i dieta, ewentualnie insulina. Powodzenia i gratulacje!
wizyte kolejną mam u gina 25.02, pewnie wtedy zleci... tylko czy czekać czy szybciej cos kombinowac ?
Najciekawsze, że na kolacje zjadlam wg przepisu z diety cukrzycowej w ciąży 🤦‍♀️
Przed ciąża mialam 98-99 rzadko niżej.

Jakoś ciagle sie boje, że coś sie stanie... jeszcze wczesna ciąża a wiecej zarodkow nie mamy. Wiec ostrożnie dziękuję❤

Gratuluję ciąży🥰
Na tym etapie lekarz każe Ci powtórzyć wynik albo od razu zrobić krzywą cukrową jeśli w tym badaniu będzie coś nie tak to skieruje Cię do diabetologa.
Ja na badaniu krzywej cukrowej miałam tylko za wysoki wynik na czczo reszta była ok. wynikało to z tego że jadłam za wcześnie kolację . Musiałam zjeść ostatni posilek ok. 22 np. Kanapki i rano wynik był ok.
hmm ostrożnie dziękuję❤ czyli moze tez byc tak, ze 19.30 to kolacja za wczesnie jak badanie 8.30 ? Hmm ... badam glukometrem codziennie ale wiadomo jaka jest czułość. Poki do wizyty moze faktycznie spróbuje jesc pozniej kolacje i zobaczę jak jest.

ja osobiście miałam zły wynik po glukozie i to nie po godzinie tylko po dwóch 🤦‍♀️dostałam glukometr i narazie pilnuje się z dieta za tydzień mam kolejna wizytę i wtedy zobaczymy co i jak czy sama dieta wystarczy. Jednak koleżanka która własnie zaczynała od złego wyniku na czczo dostała glukometr i zalecenia co do diety później dostała skierowanie na wynik hba1c tam wyszło wszystko ok z czasem wyrównała sobie cukry tak że miała mierzyć sobie tylko dwa razy w tygodniu tak dla sprawdzenia a przed wczoraj urodziła słodkiego synka ❤️nie Martw się wszystko da się unormowac 😘

Cześć dziewczyny, tez się witam nieśmiało z wątku Kto po in vitro ;) Dzisiaj teoretycznie rozpoczynam 12 tc choć na usg w zeszłym tygodniu ciąża była już starsza o 6 dni. I tu mam pytanie - gdybym liczyła od ostatniej miesiączki to by była właśnie starsza i zgadzała sie z usg, ale mój gin liczy od transferu (a miałam dość późno bo w 25 dc bo cykl miałam rozjechany trochę po punkcji) i teraz się zastanawiam czy idąc na prenatalne podaje date miesiączki ostaniej? Czy mówię ze był transfer i oni sobie to liczą po swojemu?

reklama
hmm ostrożnie dziękuję❤ czyli moze tez byc tak, ze 19.30 to kolacja za wczesnie jak badanie 8.30 ? Hmm ... badam glukometrem codziennie ale wiadomo jaka jest czułość. Poki do wizyty moze faktycznie spróbuje jesc pozniej kolacje i zobaczę jak jest.
Spróbuj koniecznie jakieś węglowodany i zbadaj sobie rano glukometrem. Ja mogłam jeść nawet o 4 w nocy i rano wynik piękny a jak zjadłam za wcześnie kolacje to wynik powyżej 100

Do góry