reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

moja pije mleko rano na sniadanie -180ml i przed snem 240ml. I tyle. Wlasnie przechodze z mm na krowie.
No i je wszytsko. Ostatnio (wrzucslam fote) domowe sushi z pieczonym tunczykiem, mango, avocado i ogorkiem 😆
Kocha rosol i makaron i ryz pod kazda popostacia
Dlaczego dopiero teraz przechodzisz na mleko krowie skoro już po roku można podawać 🤔

reklama
Twoja ma problemy neurologiczne wiec jedt inaczej. Ja mowie o dawce dla zdrowego dziecka, tylko jako pomoc w uregulowaniu snu. Pediatra mi mowila, ze max dawka to 12 kropel wiec moze mamy inne stezenie.
No i wiesz - jak Ci sie budzila 2-3 razy w nocy jak pisalas to smiem napisac, ze to pikus, a nie niewyspanie 🤣😂
Tylko Natalka jak się budziła o 24 tak zasypia czasami o 5 albo 6 rano.

niby tak mówią ale u nas po przejściu na krowie dziecko wpadło w anemię bo jadł niewiele innych rzeczy zwłaszcza tych zawierajacych żelazo i wróciliśmy do mm
ale dziecko w tym wieku nie moze czerpac wartosci odzywczych z mm. Musi jesc inne rzeczy… mleko to podstawa do roku, potem to za malo

ale dziecko w tym wieku nie moze czerpac wartosci odzywczych z mm. Musi jesc inne rzeczy… mleko to podstawa do roku, potem to za malo
wiem ale on w ogóle mi przestał jesc, stracił apetyt co pogłębiało dodatkowo jego anemię… po powrocie do mm Wiktor znowu zaczął spać i wrócił apetyt. Właściwie to inne dziecko znowu wrócił do zabawy i nie wisiał na nas 24h, bo tak było. Pomału schodzi z mm bo zaczyna jesc w końcu, no i robi to sam, chciałam isc wg wytycznych i odbiło się to na jego zdrowiu. Czasem książki to jedno a życie weryfikuje. Tak samo jak nie chciał mi pic absolutnie niczego poza mlekiem, wodę wypluwał, soków w ogóle nie chciał nie mówiąc o herbacie. Podając strzykawka wszystko co miał w buzi lądowało na ubraniu/podłodze, czasem udało się podać malusia łyżeczka jak do witamin bo myślał ze to lekarstwo i połykał. Teraz trochę lepiej bo napije się z kubeczka jak mu trzymam. 3 bboxy mi przegryzł rurke jak się bawił bo do tego mu służył, jak czasem się zapomniał i zaciągnął to wypluł. Taki egzemplarz mi się trafił, ma to po mamie, potrafię zrobić sobie herbatę do śniadanie i o niej zapomnij i najem się bez picia 😂😂

Hej Dziewczyny. Może ktoraś mnie pamieta z grypy " kto po in vitro". Po 4 stymulacjach, z 3 zarodków mialam transfer zdrowej bl 611. Jestem po usg, wszystko ok, dzis 7t4d. Gin zlecil badania do karty ciazy i wyszla mi glukoza 103 na czczo... 😔 ostatni posilek 19.30, ale l 4.00 wzięłam 4x50mg luteiny podjezykowej... czy ktoras miala takie wyniki i co dalej sie z tym robi ?

reklama
Hej Dziewczyny. Może ktoraś mnie pamieta z grypy " kto po in vitro". Po 4 stymulacjach, z 3 zarodków mialam transfer zdrowej bl 611. Jestem po usg, wszystko ok, dzis 7t4d. Gin zlecil badania do karty ciazy i wyszla mi glukoza 103 na czczo... [emoji17] ostatni posilek 19.30, ale l 4.00 wzięłam 4x50mg luteiny podjezykowej... czy ktoras miala takie wyniki i co dalej sie z tym robi ?
Musisz zrobić krzywa cukrowa i jeśli wyjdzie nieprawidłowa to do diabetologa i dieta, ewentualnie insulina. Powodzenia i gratulacje!

Do góry