reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

jak jej nie podasz kawalkow to sama sie nie nauczy. Z czasem nie bedzie latwiej, a stworzysz sobie dziecko z problemami z jedzeniem. To siedzi w Twojej glowie, poukladaj to sobie i tyle.
Wiesz ostatnio podalam jej marchewke z zupy rozdrobnilam na miazge i sie zakrztusila-na szczescie bylo tego malusio.Dlatego boje sie co bedzie jak dam jej kawalek czegos.Raz mi ugryzla pomarancza i na szczescie wyplula kawal cos polknela ale na szczescie obylo sie bez paniki-mojej i meza.Zeby chociaz moj maz byl odwazniejszy a to gorszy boidupa ode mnie

reklama
Ja tez miałam dylemat z pasami ale ostatecznie zapinam . Nie zapięty wychodzi mi z fotelika, wstaje , nie mogę go upulnowac jak był mały tj jakoś szło teraz 11 miesięcy to ciężko bez pasów go opanować i musi mieć zapięte.
Ja tez swoja zapinam bo jest taka skrecona ze wygina sie odchyla i Bog wie vo by sie stali gdybym nie zapiela.jak np.przychodzi kurier to na szybko ja wkladam do krzeselka i wtedy nie zapinam ale to tak sekundy

Krztuszenie to naturalny odruch chroniący przed zadławieniem, dziecko ćwiczy w ten sposób jak „oddać” ciało obce w buzi. Mój co chwile go robił zwłaszcza jak mu nie podpasowala konsystencja czegoś. A krztusił się nawet woda, ja tez to mam do dzisiaj. Jak mi coś staje od razu się krztuszę i nie ważne co to jest, czy skórka od jabłka czy szczoteczka do zębów, jak dotknie podniebienia to koniec.
Najgorzej miałam w ciąży, każde umycie zębów to wymioty właśnie przez obecność pasty do zębów przy podniebieniu. Mam bardzo czule miejsce tam.

Wiesz ostatnio podalam jej marchewke z zupy rozdrobnilam na miazge i sie zakrztusila-na szczescie bylo tego malusio.Dlatego boje sie co bedzie jak dam jej kawalek czegos.Raz mi ugryzla pomarancza i na szczescie wyplula kawal cos polknela ale na szczescie obylo sie bez paniki-mojej i meza.Zeby chociaz moj maz byl odwazniejszy a to gorszy boidupa ode mnie
zakrztusila sie, bo nigdy wczesniej nie miala do czynienia z kawalkami. To normalny etap nauki jedzenia. Nie unikniesz tego. Ona nie zacznie po prostu jesc. Musi nauczyc sie sobie radzic z kawalkami i bedzie sie krztusic. A Ty masz pilnowac zeby jen sie nic nie stalo.

moge, ale nie sadze, zeby ona byla w Polsce dostepna. Po prostu wzielam tej firmy, ktora znam i uzywam innych specyfikow. Dawka minimalna to 4 kropelki (1mg), ja daje 3.
My dajemy 10 kropelek A można 20 :) mój szogun🤣🤣🤣🤣 pięknie po tym zasypia A dzisiaj tylko raz się obudziła i po 20 min zasnęła i spaliśmy do 8 rano :o dziewczyny pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu jestem wyspana :D:D:D jakie to piękne uczucie normalnie nie wiemco że sobą zrobić.

My dajemy 10 kropelek A można 20 :) mój szogun🤣🤣🤣🤣 pięknie po tym zasypia A dzisiaj tylko raz się obudziła i po 20 min zasnęła i spaliśmy do 8 rano :o dziewczyny pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu jestem wyspana :D:D:D jakie to piękne uczucie normalnie nie wiemco że sobą zrobić.
Twoja ma problemy neurologiczne wiec jedt inaczej. Ja mowie o dawce dla zdrowego dziecka, tylko jako pomoc w uregulowaniu snu. Pediatra mi mowila, ze max dawka to 12 kropel wiec moze mamy inne stezenie.
No i wiesz - jak Ci sie budzila 2-3 razy w nocy jak pisalas to smiem napisac, ze to pikus, a nie niewyspanie 🤣😂

Twoja ma problemy neurologiczne wiec jedt inaczej. Ja mowie o dawce dla zdrowego dziecka, tylko jako pomoc w uregulowaniu snu. Pediatra mi mowila, ze max dawka to 12 kropel wiec moze mamy inne stezenie.
No i wiesz - jak Ci sie budzila 2-3 razy w nocy jak pisalas to smiem napisac, ze to pikus, a nie niewyspanie 🤣😂
mój tez się budzi w nocy a dopiero od kilku dni nie chce w nocy mleka a ma 1,5 roku. Jak przestałam mu dawac mm tylko krowie mleko to przestał mi jesc i spać a skora była blada i anemiczna. Sińce pod oczami i brak wigoru do jakiejkolwiek zabawy. A był tylko 2 tyg na krowim. Musi chyba sam zrezygnować pije aktualnie 4 butle po 150ml, a dopiero od niedawna zaczął mi jesc mięsko, wcześniej wypluwał wszystko i żył na makaronie i owocach 😱 teraz trochę sie poprawiło z tym jedzeniem i może tego mleka będzie coraz mniej

reklama
mój tez się budzi w nocy a dopiero od kilku dni nie chce w nocy mleka a ma 1,5 roku. Jak przestałam mu dawac mm tylko krowie mleko to przestał mi jesc i spać a skora była blada i anemiczna. Sińce pod oczami i brak wigoru do jakiejkolwiek zabawy. A był tylko 2 tyg na krowim. Musi chyba sam zrezygnować pije aktualnie 4 butle po 150ml, a dopiero od niedawna zaczął mi jesc mięsko, wcześniej wypluwał wszystko i żył na makaronie i owocach 😱 teraz trochę sie poprawiło z tym jedzeniem i może tego mleka będzie coraz mniej
moja pije mleko rano na sniadanie -180ml i przed snem 240ml. I tyle. Wlasnie przechodze z mm na krowie.
No i je wszytsko. Ostatnio (wrzucslam fote) domowe sushi z pieczonym tunczykiem, mango, avocado i ogorkiem 😆
Kocha rosol i makaron i ryz pod kazda postacia.

Do góry