Wiesz ostatnio podalam jej marchewke z zupy rozdrobnilam na miazge i sie zakrztusila-na szczescie bylo tego malusio.Dlatego boje sie co bedzie jak dam jej kawalek czegos.Raz mi ugryzla pomarancza i na szczescie wyplula kawal cos polknela ale na szczescie obylo sie bez paniki-mojej i meza.Zeby chociaz moj maz byl odwazniejszy a to gorszy boidupa ode mniejak jej nie podasz kawalkow to sama sie nie nauczy. Z czasem nie bedzie latwiej, a stworzysz sobie dziecko z problemami z jedzeniem. To siedzi w Twojej glowie, poukladaj to sobie i tyle.
reklama
Ja tez swoja zapinam bo jest taka skrecona ze wygina sie odchyla i Bog wie vo by sie stali gdybym nie zapiela.jak np.przychodzi kurier to na szybko ja wkladam do krzeselka i wtedy nie zapinam ale to tak sekundyJa tez miałam dylemat z pasami ale ostatecznie zapinam . Nie zapięty wychodzi mi z fotelika, wstaje , nie mogę go upulnowac jak był mały tj jakoś szło teraz 11 miesięcy to ciężko bez pasów go opanować i musi mieć zapięte.
Artemida90
Fanka BB :)
Krztuszenie to naturalny odruch chroniący przed zadławieniem, dziecko ćwiczy w ten sposób jak „oddać” ciało obce w buzi. Mój co chwile go robił zwłaszcza jak mu nie podpasowala konsystencja czegoś. A krztusił się nawet woda, ja tez to mam do dzisiaj. Jak mi coś staje od razu się krztuszę i nie ważne co to jest, czy skórka od jabłka czy szczoteczka do zębów, jak dotknie podniebienia to koniec.
Najgorzej miałam w ciąży, każde umycie zębów to wymioty właśnie przez obecność pasty do zębów przy podniebieniu. Mam bardzo czule miejsce tam.
Najgorzej miałam w ciąży, każde umycie zębów to wymioty właśnie przez obecność pasty do zębów przy podniebieniu. Mam bardzo czule miejsce tam.
nieagatka
tak, mozna podawac od 6 miesiaca zycia. Choc ja bym sie tak wczesnie nie zdecydowalaNo ja to wiem , bo sama stosowałam, tylko myślałam że jest jakaś specjalnie dla bobo
nieagatka
zakrztusila sie, bo nigdy wczesniej nie miala do czynienia z kawalkami. To normalny etap nauki jedzenia. Nie unikniesz tego. Ona nie zacznie po prostu jesc. Musi nauczyc sie sobie radzic z kawalkami i bedzie sie krztusic. A Ty masz pilnowac zeby jen sie nic nie stalo.Wiesz ostatnio podalam jej marchewke z zupy rozdrobnilam na miazge i sie zakrztusila-na szczescie bylo tego malusio.Dlatego boje sie co bedzie jak dam jej kawalek czegos.Raz mi ugryzla pomarancza i na szczescie wyplula kawal cos polknela ale na szczescie obylo sie bez paniki-mojej i meza.Zeby chociaz moj maz byl odwazniejszy a to gorszy boidupa ode mnie
bazylia128
Wpisz sobie dicosen, my to podajemy. Jest bezpieczna dla dzieci, przepisane przez najlepszego lekarzaMożesz wstawić fotkę melatoniny jaką masz?
bazylia128
My dajemy 10 kropelek A można 20 mój szogun pięknie po tym zasypia A dzisiaj tylko raz się obudziła i po 20 min zasnęła i spaliśmy do 8 rano dziewczyny pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu jestem wyspana jakie to piękne uczucie normalnie nie wiemco że sobą zrobić.moge, ale nie sadze, zeby ona byla w Polsce dostepna. Po prostu wzielam tej firmy, ktora znam i uzywam innych specyfikow. Dawka minimalna to 4 kropelki (1mg), ja daje 3.
nieagatka
Twoja ma problemy neurologiczne wiec jedt inaczej. Ja mowie o dawce dla zdrowego dziecka, tylko jako pomoc w uregulowaniu snu. Pediatra mi mowila, ze max dawka to 12 kropel wiec moze mamy inne stezenie.My dajemy 10 kropelek A można 20 mój szogun pięknie po tym zasypia A dzisiaj tylko raz się obudziła i po 20 min zasnęła i spaliśmy do 8 rano dziewczyny pierwszy raz od nie wiem jakiego czasu jestem wyspana jakie to piękne uczucie normalnie nie wiemco że sobą zrobić.
No i wiesz - jak Ci sie budzila 2-3 razy w nocy jak pisalas to smiem napisac, ze to pikus, a nie niewyspanie
Artemida90
mój tez się budzi w nocy a dopiero od kilku dni nie chce w nocy mleka a ma 1,5 roku. Jak przestałam mu dawac mm tylko krowie mleko to przestał mi jesc i spać a skora była blada i anemiczna. Sińce pod oczami i brak wigoru do jakiejkolwiek zabawy. A był tylko 2 tyg na krowim. Musi chyba sam zrezygnować pije aktualnie 4 butle po 150ml, a dopiero od niedawna zaczął mi jesc mięsko, wcześniej wypluwał wszystko i żył na makaronie i owocach teraz trochę sie poprawiło z tym jedzeniem i może tego mleka będzie coraz mniejTwoja ma problemy neurologiczne wiec jedt inaczej. Ja mowie o dawce dla zdrowego dziecka, tylko jako pomoc w uregulowaniu snu. Pediatra mi mowila, ze max dawka to 12 kropel wiec moze mamy inne stezenie.
No i wiesz - jak Ci sie budzila 2-3 razy w nocy jak pisalas to smiem napisac, ze to pikus, a nie niewyspanie
reklama
nieagatka
moja pije mleko rano na sniadanie -180ml i przed snem 240ml. I tyle. Wlasnie przechodze z mm na krowie.mój tez się budzi w nocy a dopiero od kilku dni nie chce w nocy mleka a ma 1,5 roku. Jak przestałam mu dawac mm tylko krowie mleko to przestał mi jesc i spać a skora była blada i anemiczna. Sińce pod oczami i brak wigoru do jakiejkolwiek zabawy. A był tylko 2 tyg na krowim. Musi chyba sam zrezygnować pije aktualnie 4 butle po 150ml, a dopiero od niedawna zaczął mi jesc mięsko, wcześniej wypluwał wszystko i żył na makaronie i owocach teraz trochę sie poprawiło z tym jedzeniem i może tego mleka będzie coraz mniej
No i je wszytsko. Ostatnio (wrzucslam fote) domowe sushi z pieczonym tunczykiem, mango, avocado i ogorkiem
Kocha rosol i makaron i ryz pod kazda postacia.