reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej babeczki!!
Witam nowe (na tym wątku) dziewczyny. Cieszę się ze ktos tu że mną będzie 🙃

Tak, ale bazylia daje w gryzaku bbox stąd moje pytanie czy wkłada tam też te twarde owoce bo mam trochę obaw bo o ile gruszkę się da zdusic w tym gryzaku to jabłko jest twarde. Adaś banany, cytrusy, kiwi, awokado, mango, gotowane warzywa je już w słupkach, ale np tartych, gniecionych czy papek już za bardzo nie chce jeść więc szukam alternatywy.
Jabłko w tym gryzaku moje dzieci uwielbiały. Poza tym pomagało im na wychodzące zęby. Masowały sobie tym jabłkiem dziąsła. Ja miałam taki co u nasady, tam gdzie ten uchwyt miał wklad chłodzący i jak schłodziła w lodówce to dłużej owoc był świeży.

Co do jedzenia ogólnie to moje jak małe były to szło wszystko. Rosół był z warzywami z gotowania startymi na buraczanej tarce i ze zmielonym mięsem z gotowania. W sosie też warzywa. Byle potarkowane na buraczanej tarce. Najpierw był odruch wymiotny ale wtedy dawałam spokój do końca dnia a następnego dnia znowu próbowałam. Aż poszło. A przyszedł bunt dwulatka i skończyło się jedzenie... I tak do teraz.
Ja się czuje świetnie z małą wszystko w porządku czekamy na usg główki i jesli Hania się rozkręci z jedzeniem(bo narazie nie chce mi wg jeść 😭to jest tragedia cała się denerwuje przez to🤦‍♀️🤷🤷) to jutro pójdziemy do domu. Pod warunkiem że zacznie jeść.... Jakie to stresujące.. Ja już mam doła ze sobie z dzieckiem nie radzę i wg że mi jeść nie chce i oczywiście winą siebie obarczam 🤦‍♀️😪😪
Tzn? Nie może złapać cyca czy nie ciągnie? A jeśli to butla to może jej kształt nie pasuje? A ile w ogóle wypija?
Ja naleśniki i placki daje od około 7 miesiąca, makaron na razie krojony, blendowany
Ja dawałam makaron w kształcie ryżu. Szedł jak burza.

Jak tam u was z pogodą babeczki? Wiatr szaleje?

Spróbuj koniecznie jakieś węglowodany i zbadaj sobie rano glukometrem. Ja mogłam jeść nawet o 4 w nocy i rano wynik piękny a jak zjadłam za wcześnie kolacje to wynik powyżej 100
nie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.
Proponuję też zapisać sie na fb na grupę fot. cukrzycy ciężarnych. bedzie dobrze :)

Cześć dziewczyny, tez się witam nieśmiało z wątku Kto po in vitro ;) Dzisiaj teoretycznie rozpoczynam 12 tc choć na usg w zeszłym tygodniu ciąża była już starsza o 6 dni. I tu mam pytanie - gdybym liczyła od ostatniej miesiączki to by była właśnie starsza i zgadzała sie z usg, ale mój gin liczy od transferu (a miałam dość późno bo w 25 dc bo cykl miałam rozjechany trochę po punkcji) i teraz się zastanawiam czy idąc na prenatalne podaje date miesiączki ostaniej? Czy mówię ze był transfer i oni sobie to liczą po swojemu?
powinni liczyc od transferu.

nie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.
Proponuję też zapisać sie na fb na grupę fot. cukrzycy ciężarnych. bedzie dobrze :)
wczoraj zjadłam na kolacje o 19.30 jajko na twardo dwie kromki chleba zytniego z hummusem, 4 listki salaty i pomidor i 2 ogorki kiszone... to jakby wszystko było jak trzeba. Chociaz hummus mial pewnie cukier w sobie 🤦‍♀️

W ciągu dnia oczywiście zbilansowany ale ja pisałam o mojej ostatniej kolacji🙂
Właśnie też przed badaniem zawsze jadłam jajka albo twarożek a cukier rósł 😅ale to mój przypadek

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry