miętowa25
Fanka BB :)
ale żadnych owocow? Toc to witaminy....Aha na wzelki sypadek posprawdzaj sobie produkty o niskim indeksie gl8kemicznym. Unikaj owoców.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ale żadnych owocow? Toc to witaminy....Aha na wzelki sypadek posprawdzaj sobie produkty o niskim indeksie gl8kemicznym. Unikaj owoców.
a jak proga o 4 rano to o ktorej badac ?Znasz zasady? Zmierz sobie przed posiłkiem, i przed progiem, godzinę po i dwie godziny po. Oby po 2h ładnie spadła. Trzymam kciuki.
Jabłko w tym gryzaku moje dzieci uwielbiały. Poza tym pomagało im na wychodzące zęby. Masowały sobie tym jabłkiem dziąsła. Ja miałam taki co u nasady, tam gdzie ten uchwyt miał wklad chłodzący i jak schłodziła w lodówce to dłużej owoc był świeży.Tak, ale bazylia daje w gryzaku bbox stąd moje pytanie czy wkłada tam też te twarde owoce bo mam trochę obaw bo o ile gruszkę się da zdusic w tym gryzaku to jabłko jest twarde. Adaś banany, cytrusy, kiwi, awokado, mango, gotowane warzywa je już w słupkach, ale np tartych, gniecionych czy papek już za bardzo nie chce jeść więc szukam alternatywy.
Tzn? Nie może złapać cyca czy nie ciągnie? A jeśli to butla to może jej kształt nie pasuje? A ile w ogóle wypija?Ja się czuje świetnie z małą wszystko w porządku czekamy na usg główki i jesli Hania się rozkręci z jedzeniem(bo narazie nie chce mi wg jeść to jest tragedia cała się denerwuje przez to) to jutro pójdziemy do domu. Pod warunkiem że zacznie jeść.... Jakie to stresujące.. Ja już mam doła ze sobie z dzieckiem nie radzę i wg że mi jeść nie chce i oczywiście winą siebie obarczam
Ja dawałam makaron w kształcie ryżu. Szedł jak burza.Ja naleśniki i placki daje od około 7 miesiąca, makaron na razie krojony, blendowany
Warzywka to witaminki hehehe 6ak na wszelki wypadek dopóki się sprawa nie wyjaśni.ale żadnych owocow? Toc to witaminy....
nie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.Spróbuj koniecznie jakieś węglowodany i zbadaj sobie rano glukometrem. Ja mogłam jeść nawet o 4 w nocy i rano wynik piękny a jak zjadłam za wcześnie kolacje to wynik powyżej 100
powinni liczyc od transferu.Cześć dziewczyny, tez się witam nieśmiało z wątku Kto po in vitro Dzisiaj teoretycznie rozpoczynam 12 tc choć na usg w zeszłym tygodniu ciąża była już starsza o 6 dni. I tu mam pytanie - gdybym liczyła od ostatniej miesiączki to by była właśnie starsza i zgadzała sie z usg, ale mój gin liczy od transferu (a miałam dość późno bo w 25 dc bo cykl miałam rozjechany trochę po punkcji) i teraz się zastanawiam czy idąc na prenatalne podaje date miesiączki ostaniej? Czy mówię ze był transfer i oni sobie to liczą po swojemu?
wczoraj zjadłam na kolacje o 19.30 jajko na twardo dwie kromki chleba zytniego z hummusem, 4 listki salaty i pomidor i 2 ogorki kiszone... to jakby wszystko było jak trzeba. Chociaz hummus mial pewnie cukier w sobienie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.
Proponuję też zapisać sie na fb na grupę fot. cukrzycy ciężarnych. bedzie dobrze
ps. Nie zalaczyl sie załącznikwczoraj zjadłam na kolacje o 19.30 jajko na twardo dwie kromki chleba zytniego z hummusem, 4 listki salaty i pomidor i 2 ogorki kiszone... to jakby wszystko było jak trzeba. Chociaz hummus mial pewnie cukier w sobie
W ciągu dnia oczywiście zbilansowany ale ja pisałam o mojej ostatniej kolacjinie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.
Proponuję też zapisać sie na fb na grupę fot. cukrzycy ciężarnych. bedzie dobrze
Mozesz jesc jagody,maliny,np z jogurem naturalnym.Owoce inne tez ,ale wszystko w mini ilosciachale żadnych owocow? Toc to witaminy....