reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej babeczki!!
Witam nowe (na tym wątku) dziewczyny. Cieszę się ze ktos tu że mną będzie 🙃

Tak, ale bazylia daje w gryzaku bbox stąd moje pytanie czy wkłada tam też te twarde owoce bo mam trochę obaw bo o ile gruszkę się da zdusic w tym gryzaku to jabłko jest twarde. Adaś banany, cytrusy, kiwi, awokado, mango, gotowane warzywa je już w słupkach, ale np tartych, gniecionych czy papek już za bardzo nie chce jeść więc szukam alternatywy.
Jabłko w tym gryzaku moje dzieci uwielbiały. Poza tym pomagało im na wychodzące zęby. Masowały sobie tym jabłkiem dziąsła. Ja miałam taki co u nasady, tam gdzie ten uchwyt miał wklad chłodzący i jak schłodziła w lodówce to dłużej owoc był świeży.

Co do jedzenia ogólnie to moje jak małe były to szło wszystko. Rosół był z warzywami z gotowania startymi na buraczanej tarce i ze zmielonym mięsem z gotowania. W sosie też warzywa. Byle potarkowane na buraczanej tarce. Najpierw był odruch wymiotny ale wtedy dawałam spokój do końca dnia a następnego dnia znowu próbowałam. Aż poszło. A przyszedł bunt dwulatka i skończyło się jedzenie... I tak do teraz.
Ja się czuje świetnie z małą wszystko w porządku czekamy na usg główki i jesli Hania się rozkręci z jedzeniem(bo narazie nie chce mi wg jeść 😭to jest tragedia cała się denerwuje przez to🤦‍♀️🤷🤷) to jutro pójdziemy do domu. Pod warunkiem że zacznie jeść.... Jakie to stresujące.. Ja już mam doła ze sobie z dzieckiem nie radzę i wg że mi jeść nie chce i oczywiście winą siebie obarczam 🤦‍♀️😪😪
Tzn? Nie może złapać cyca czy nie ciągnie? A jeśli to butla to może jej kształt nie pasuje? A ile w ogóle wypija?
Ja naleśniki i placki daje od około 7 miesiąca, makaron na razie krojony, blendowany
Ja dawałam makaron w kształcie ryżu. Szedł jak burza.

Jak tam u was z pogodą babeczki? Wiatr szaleje?

Spróbuj koniecznie jakieś węglowodany i zbadaj sobie rano glukometrem. Ja mogłam jeść nawet o 4 w nocy i rano wynik piękny a jak zjadłam za wcześnie kolacje to wynik powyżej 100
nie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.
Proponuję też zapisać sie na fb na grupę fot. cukrzycy ciężarnych. bedzie dobrze :)

Cześć dziewczyny, tez się witam nieśmiało z wątku Kto po in vitro ;) Dzisiaj teoretycznie rozpoczynam 12 tc choć na usg w zeszłym tygodniu ciąża była już starsza o 6 dni. I tu mam pytanie - gdybym liczyła od ostatniej miesiączki to by była właśnie starsza i zgadzała sie z usg, ale mój gin liczy od transferu (a miałam dość późno bo w 25 dc bo cykl miałam rozjechany trochę po punkcji) i teraz się zastanawiam czy idąc na prenatalne podaje date miesiączki ostaniej? Czy mówię ze był transfer i oni sobie to liczą po swojemu?
powinni liczyc od transferu.

nie tyle węglowodany co zbilansowany posiłek- białko tłuszcze i węgle.I tak koniecznie druga kolacja przed spaniem. Załączam info @miętowa25 tu masz dużo informacji i jadłospis.
Proponuję też zapisać sie na fb na grupę fot. cukrzycy ciężarnych. bedzie dobrze :)
wczoraj zjadłam na kolacje o 19.30 jajko na twardo dwie kromki chleba zytniego z hummusem, 4 listki salaty i pomidor i 2 ogorki kiszone... to jakby wszystko było jak trzeba. Chociaz hummus mial pewnie cukier w sobie 🤦‍♀️

W ciągu dnia oczywiście zbilansowany ale ja pisałam o mojej ostatniej kolacji🙂
Właśnie też przed badaniem zawsze jadłam jajka albo twarożek a cukier rósł 😅ale to mój przypadek

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry