reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mi też tak wszyscy mówili i tak nie było, co prawda u Ciebie może być inaczej, ale u nas rd też od około 6 miesiąca a sytuacja poprawiła się teraz czyli w 9 miesiącu, ale syn dalej je tylko produkty lekkostrawne i na oleju lnianym. Czasami dostanie coś "cięższego " do obserwacji, ale z mięsa to tylko toleruje królika, filet, ryby. Pierdy też miał, ale on przez krótkie wędzidełko bo łapał powietrze.
u nas wedzidelko podcięte ale ja mam szybki wyplyw wiec niestety namy xaly czas peiblrm z zagazowaniem. Co do rd to tę właśnie nam mieszane uczucia z tez brzuszkiem.
sama marchewka i ziemniak nie powinny miec az takiego wplywu. Nie ma tam zageszczacz zadnego? Poza tym po 10 warzywach jelsi podalas takie, ktore juz jadl to tez raczej dziwne zeby tak zareagowal.
Skoro masz juz tyle warzyw to ja polecam podac owoce tez. Gotowane jablko na brzuszek powinno byc ok
kalafior był wiec może to....
tak owoce też już zaczęliśmy ale jabłko było na surowo.

Nas też położna na szkole rodzenia z pieluszka uczyła kąpać. Na razie będę tak robić a potem tak jak mówisz, sama zobaczę co mały będzie wolał. Ja to bym chciała żeby mój Placek kąpał małego, bo jak ja od początku będę za niego wszystko robiła to ładny będzie z niego ojciec. A i on ma wieksze dłonie to może lepiej chwyci dziecko. Najważniejsza kwestia to jest taka, jak ja będę się czuła po tej cesarce
ja mysle, ze przez pierwsze tygodnie bedziecie kapac razem 🙂 A tuz po cc to hmm sa dwie szkoly - zeby dzieci nie kapac zanim nie odpadnir kikut i zeby kapac. Ja moje w wanience dopiero ok 2tyg kapalam.

ja mysle, ze przez pierwsze tygodnie bedziecie kapac razem 🙂 A tuz po cc to hmm sa dwie szkoly - zeby dzieci nie kapac zanim nie odpadnir kikut i zeby kapac. Ja moje w wanience dopiero ok 2tyg kapalam.
To nam ona mówiła żeby nalać wody na 3-4 palce i nie moczyc kikuta. A jak gdzieś się go zamoczy to szybko osuszyć i już. Ja to się będę bała tego kikuta 😱
A cos siostra mi mówiła że u mnie już w szpitalu kąpią dzieci ale zapomniałam dotlpytac położnej. A juz mam koniec tej szkoły

Nas też położna na szkole rodzenia z pieluszka uczyła kąpać. Na razie będę tak robić a potem tak jak mówisz, sama zobaczę co mały będzie wolał. Ja to bym chciała żeby mój Placek kąpał małego, bo jak ja od początku będę za niego wszystko robiła to ładny będzie z niego ojciec. A i on ma wieksze dłonie to może lepiej chwyci dziecko. Najważniejsza kwestia to jest taka, jak ja będę się czuła po tej cesarce
Nie no ja tylko tak skracając opisałam. Maż zawsze trzymał dzieci a ja myłam. Jak były nieco starsze to trzymał i sam kąpał. Nie musisz kąpać syna codziennie, co drugi dzień też wystarczy. Umyć pupę na przewijaku i już.

u nas wedzidelko podcięte ale ja mam szybki wyplyw wiec niestety namy xaly czas peiblrm z zagazowaniem. Co do rd to tę właśnie nam mieszane uczucia z tez brzuszkiem.

kalafior był wiec może to....
tak owoce też już zaczęliśmy ale jabłko było na surowo.
na bank kalafior. Mega wzdymajacy. A ja na biedna marchewke zwalilam 🤣🤣

Nie no ja tylko tak skracając opisałam. Maż zawsze trzymał dzieci a ja myłam. Jak były nieco starsze to trzymał i sam kąpał. Nie musisz kąpać syna codziennie, co drugi dzień też wystarczy. Umyć pupę na przewijaku i już.
fakt nie trzeba codziennie, ale moje lubily i tak sobie tez rutyne wyrobily, ze kapalam codziennie
U nas naprawde mega sie to sprawdZilo

Załączniki

• IMG_3767.jpg
    IMG_3767.jpg
    192,6 KB · Wyświetleń: 84
To nam ona mówiła żeby nalać wody na 3-4 palce i nie moczyc kikuta. A jak gdzieś się go zamoczy to szybko osuszyć i już. Ja to się będę bała tego kikuta 😱
A cos siostra mi mówiła że u mnie już w szpitalu kąpią dzieci ale zapomniałam dotlpytac położnej. A juz mam koniec tej szkoły
Oj ja sie tez balam tego kijuta😱ale dalam rade no w sumie naz bo on mala kapie od ppczatku.my pierwszy raz wykapalismy Misie na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala.kapiemy codziennie chyba ze np.cos sie dzialo typu szczepienie i mala marudna.

reklama
Do góry