reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Rozumiem cię doskonale z finansami. My też ostatnią procedurę i transfer lecieliśmy na oparach. Po udanym transferze miesięcznie wydawałam na lekarza i leki więcej niż zarabiałam 🤦. Ale najważniejsze że efekt był ❤️. Teraz się trochę odkulismy ale u nas to definitywnie koniec starań z in vitro.
Będziesz kiedyś gotowa na drugie to super. Nie będziesz gotowa to przecież nikt ci głowy za to nie urwie. Liczy się teraz wasz komfort psychiczny no i finansowy ❤️. Najważniejsze że jesteście razem i wywalczyliscie waszego małego szkraba❤️
No już nie taki mały 🤣 całe 79cm i 10,600 🥰

Załączniki

• B2A6644B-B44C-46D1-B33A-31E98103B5B5.jpeg
    B2A6644B-B44C-46D1-B33A-31E98103B5B5.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 89
  • 76E33237-2916-47F9-A435-AAA6940D70E8.jpeg
    76E33237-2916-47F9-A435-AAA6940D70E8.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 83
  • 07AB2942-24B6-465A-BA33-DFCE2265D8FF.jpeg
    07AB2942-24B6-465A-BA33-DFCE2265D8FF.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 85
  • F0B4B4BB-95D5-4613-A439-725430DB39AC.jpeg
    F0B4B4BB-95D5-4613-A439-725430DB39AC.jpeg
    856,2 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Ja mam płyn Ziajka, jakiś olejek ze słodkich migdałów i właśnie mam w koszyku jakaś oliwkę Linomag. Gdzieś na webinarze ktoś to polecał ale niech dziewczyny się wypowiedzą czy to dobry wybór.
Jak dziecko będzie miało jakieś problemy skórne to wtedy sięgnę po inne kosmetyki 🤔
Na zaufaj położnej mówili że albo dodajesz płyn do wody albo nie dodajesz i sama nacierasz czymś maluszka. Wtedy taki masaż przy okazji podobno jest dobry
proszę tutaj masz analizę ziajki. Choć jest już stara, trzeba sprawdzić składy czy nic się nie zmieniło.

Dziewczyny a jakiej marki kosmetyki macie do pielęgnacji dla maluszków? Tzn do kąpieli, jakieś smarowidło do ciałka???
Mam sporo z HiP, trzeba sprawdzać składy, zmieniają niestety. Tutaj masz analizę.
Po kąpieli nie smarowałam moich dzieci, nie było takiej potrzeby. Chyba ze dwa razy smarowałam syna, jeny był cały tłusty.

już mamy z 10 warzyw za sobą.ten słoik miał marchewki i ziemniak wiec na razie wracam do dawania pojedynczo papek z warzyw nowych lub właśnie mieszanki bez marchewki. dzięki.
sama marchewka i ziemniak nie powinny miec az takiego wplywu. Nie ma tam zageszczacz zadnego? Poza tym po 10 warzywach jelsi podalas takie, ktore juz jadl to tez raczej dziwne zeby tak zareagowal.
Skoro masz juz tyle warzyw to ja polecam podac owoce tez. Gotowane jablko na brzuszek powinno byc ok

No już nie taki mały 🤣 całe 79cm i 10,600 🥰
No w tym szlafroczku to podbił moje serducho 🤩. Super wyglądacie ❤️. Jeny, faktycznie spory chłopczyk ❤️. I mówisz, że taka mała zadziora i daje wam w kość 😜. Na buzi takie małe niewiniątko ❤️. A rodzice twoji co mówią? Ze do kogo bardziej podobny?
Tylko na tej fotce z tobą wygląda jak mały gangster 😜.

na razie mąż mnie blokuje - chce poczekać aż mały podrośnie bo nas przeczołgał psychicznie przez ten rok - głównie ze spaniem w dzień był problem, nie chcial spać na drzemki jakoś od 3 miesiąca. Druga sprawa to finanse, trochę poszło z oszczędności jak musiałam kombinować z praca by do niej nie wrócić po 3 miesiącach od urodzenia. Teraz pracuje na pół etatu i tez tej kasy nie ma za dużo a jakbym zaszła to tez będę kombinować żeby po porodzie znowu być trochę dłużej w domu a za coś trzeba żyć i kredyt na dom spłacać. Wiec decyzja o drugim to już taka prosta nie jest
my tez przy drugim poczulismy finansowo, glownie wlasnie przez krotki macierzynski i fakt, ze ladnych pare miesiecy bylam w domu bez dochodow.
Ale oprocz kwestii finansowych logistyka przy dwojce tez jest inna.

Kurde, nie pomyślałam że może nie lubić masaży 🤦. Chu, będę go zmuszać 😂😂😂
Ja pamiętam, że ty masz jeszcze dużo bejbików❤️. Coś planujesz czy o tym na razie nie myślisz?
Moje noworodki nie lubiły był gołe. Mam nauczyła mnie aby dziecko zawinąć w pieluszkę tetrową, wkładałam do wody, delikatnie oblewałam pieluszkę, dziecko z reguły było zadowolone, no i jest mu znacznie cieplej, nie ślizga się w wanience. Przynajmniej ja widziałam takie plusy. Każdy musi znaleźć swój sposób. W szpitalu dzieci myją w zlewie pod kranem haha.

No w tym szlafroczku to podbił moje serducho 🤩. Super wyglądacie ❤️. Jeny, faktycznie spory chłopczyk ❤️. I mówisz, że taka mała zadziora i daje wam w kość 😜. Na buzi takie małe niewiniątko ❤️. A rodzice twoji co mówią? Ze do kogo bardziej podobny?
Tylko na tej fotce z tobą wygląda jak mały gangster 😜.
heheh No wszyscy mówią ze to czysty Mąż. Charakterek to on ma, ta niewinna minka to tylko na zdjęciach, taka „cicha woda”, za miesiąc będzie 1,5 roku jak go mamy 🥰 i jest najlepsza metoda antykoncepcyjna jak na ten moment, przerywa każde zbliżenie 🤣🤣🤣 i od jakiegoś czasu zagościł w naszym łóżku. Już wczoraj śmiałam się do męża ze zakupie wibrator bo nie mamy kiedy. Praca na 3 zmiany to zło ale na ta chwile nie mogę sobie pozwolić na zmianę pracy. Stały kontrakt to jednak zabezpieczenie w czasie covida

reklama
Moje noworodki nie lubiły był gołe. Mam nauczyła mnie aby dziecko zawinąć w pieluszkę tetrową, wkładałam do wody, delikatnie oblewałam pieluszkę, dziecko z reguły było zadowolone, no i jest mu znacznie cieplej, nie ślizga się w wanience. Przynajmniej ja widziałam takie plusy. Każdy musi znaleźć swój sposób. W szpitalu dzieci myją w zlewie pod kranem haha.
Nas też położna na szkole rodzenia z pieluszka uczyła kąpać. Na razie będę tak robić a potem tak jak mówisz, sama zobaczę co mały będzie wolał. Ja to bym chciała żeby mój Placek kąpał małego, bo jak ja od początku będę za niego wszystko robiła to ładny będzie z niego ojciec. A i on ma wieksze dłonie to może lepiej chwyci dziecko. Najważniejsza kwestia to jest taka, jak ja będę się czuła po tej cesarce

Do góry