reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie przy takiej samej mutacji byka heparyna, przy ivf od dnia transferu do 4 tyg po porodzie. Przy naturalsie od bety do 4 tyg po porodzie.
Nie wiem czy cie nie pomylilam z inną Paulina ale ty masz corke z marca/kwietnia 2019?

Dasz, dasz! Masz kobiecą intuicję i to wystarczy 😉

Czemu urlop a nie l4 na ciebie? Urlop niech sobie zostawi, przyda sie później na ząbkowanie i inne trudniejsze dni. Teraz niech bierze opiekę na ciebie, 2 tyg dają na cc.
U nas w pracy ( pracujemy w jednej firmie) mąż ma płacone za wydajność, i jak się idzie na chorobowe to traci wszystkie dodatki. A to jest sporo kasy. I żeby to jeszcze tylko w jednym miesiącu tracił, to nie, chorobowe ciągnie się za nim przez 3 miesiące i ma niezsza pensję 🤦. Więc dlatego teraz urlop. A najwyżej potem będziemy kombinować

reklama
hhm słyszalam ,że na NFZ nie robią n każdym usg ale prywatnie jeszcze nie🤔
sumie nasze mamy całe ciąże nie miały robionego usg przynajmniej moja 😉

A tak z ciekawości to ile ten lekarz bierze za wizytę jak nie robi usg?
Ja na początku ciąży miałam kilka wizyt w klinice to doktorek mi nie robił badania na fotelu tylko samo usg , jakie było mój zdziwienie jak wróciłam do swojego ginekologa a ten za każdym razem kazał na fotel a potem usg😅
u mnie nie robi sie badania paloacyjnego. Nie dotyka sie szyjki. Tylko usg, zawsze.
A to ze nasze mamy nie mialy usg przez cala ciaze sprawialo, ze tyle dzieci rodzilo sie chorych, albo sie nie rodzilo. Medycyna poszla do przodu i trzeba z tego korzystac.

U mnie przy takiej samej mutacji byka heparyna, przy ivf od dnia transferu do 4 tyg po porodzie. Przy naturalsie od bety do 4 tyg po porodzie.
Nie wiem czy cie nie pomylilam z inną Paulina ale ty masz corke z marca/kwietnia 2019?

Dasz, dasz! Masz kobiecą intuicję i to wystarczy 😉

Czemu urlop a nie l4 na ciebie? Urlop niech sobie zostawi, przyda sie później na ząbkowanie i inne trudniejsze dni. Teraz niech bierze opiekę na ciebie, 2 tyg dają na cc.
Hej kochana tak zgadza się moja mała jest z kwietnia 2019 🥰🥰lada moment 3 latka 💪💪zleciało nawet nie wiem kiedy .Tak bardzo bym chciała jeszcze jednego malucha ale już mrozakow nie mamy ,zaszłam w ciąże 10 miesięcy po porodzie ale była to biochemiczna 😓Ja kazdy transfer miałam udany ale zawsze po dwóch dniach beta spadała i dupa 🤷‍♀️🤷‍♀️A teraz stwierdziliśmy z mężem ,ze zrobimy drożność jajowodu i szok drożny wszystko pięknie 💪💪Tylko AMH mam 0,41 wiec mega spadło i witamina D 19,9 ale już biorę witaminę ,jutro wizyta i zobaczymy co powie 🤔🤔Z mała w ciąży brałam acard do 38 tyg

Stwka jest stała czy z czy bez 200 🤣
Ze mnie ścianęli na początku ciąży 300zl za samo wypisanie recept na wizycie, beta było ok 600 to za mała żeby coś zobaczyć na usg, więc same recepty i do rejestracji a tam " Pani Kasiu wizyty ciążowe są droższe, dzisiaj się należy 300zl " .........ta dam kurtyna ...............

reklama
Do góry