reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ej właśnie ja nie brałem żadnych tabletek tylko trochę ponosilam wkładki laktacyjne i samo przeszło. Jak to jest?
bo teraz odchodzi sie od podawania tabletek. Samo powinno sie unormowac.
Ja co prawda po 9 miesiacach, a nie tuz po porodzie, ale tez myslalam, ze beda tabsy, a gin mi powiedziala, ze nie, ze obcisle staniki i zero podrazaniania sutkow. Aha i cieply prysznic. I faktycznie w tydzien bylo po sprawie.

reklama
zawsZe sie zastanawiam co wnosi wizyta u gina w ciazy bez usg. Nie moge sie nadziwic, ze istnieje cos takiego, bo nigdy na takiej nie bylam. Zwlaszcza jesli to prywatna wizyta, za ktora placisz, a lekarz na podstawie fusow i szklanej kuli wydaje wyroki odmawiajac usg.No magia jak nic 🤣
Noooo😂😂😂
Ja za każdym razem badanie paluszkiem i USG. I ładne foto mam z prawie każdej wizyty

To prawda 🥴 mi się już tak nie chciało słuchać tego co mówił, on nawet użył stwierdzenia, że jak mam rozwarcie na 2 cm to już mam najgorszy etap porodu za sobą 🤮🤣🤣🤣🤣🤣

Oo nie wiedziałam, że takie tabsy są, ja nawet nie liczę, że dostanę takie od niego, pójdę do ginki w moim mieście, szkoda, że ona ciąży nie prowadzi...

I w końcu miałaś tą CC?
Miałam, miałam, jak ten by nie chciał zrobić pomimo papierka to zmieniłabym lekarza nawet w ostatniej chwili, strasznie się bałam rodzić sama , teraz jestem od początku in vitro do samego rozwiązania pod opieką lekarza z Bociana , ten tylko zapytał jak rodzimy , powiedziałam że CC, a on tylko dodał że przy okazji poprawi mi bliznę po pierwszym cięciu, i to rozumiem! Jak chcesz to zobaczę czy mam jeszcze te tabletki i czy są w terminie ważności to mogę oddać jakby co , generalnie im rzadziej będziesz odciągać pokarm tym mniej będzie się go produkowało, no i ciasny biustonosz do tego , ja szybko sobie poradziłam z pokarmem 😉

zawsZe sie zastanawiam co wnosi wizyta u gina w ciazy bez usg. Nie moge sie nadziwic, ze istnieje cos takiego, bo nigdy na takiej nie bylam. Zwlaszcza jesli to prywatna wizyta, za ktora placisz, a lekarz na podstawie fusow i szklanej kuli wydaje wyroki odmawiajac usg.No magia jak nic 🤣
no prywatnie 🤦‍♀️kawy nie zdążył sobie zaparzyć to i fusów nie było 🤣hmm kuli też nie widziałam hahahha. Ale serio człowiek był by spokojniejszy z tym usg. Mam nadzieję że jutro będę mogła napisać miałam usg 🤣🤣🤣

no prywatnie 🤦‍♀️kawy nie zdążył sobie zaparzyć to i fusów nie było 🤣hmm kuli też nie widziałam hahahha. Ale serio człowiek był by spokojniejszy z tym usg. Mam nadzieję że jutro będę mogła napisać miałam usg 🤣🤣🤣
ja mialam wizyty co 2-3tyg i usg zawsze. Ostatni miesiac to wizyty co tydzien, tez z usg. No naprawde nie wyobrazam sobie czemu lekarz mialby odmowic wykonania usg ciezarnej, przeciez to bez sensu. Walcz tam jutro 😉

Miałam, miałam, jak ten by nie chciał zrobić pomimo papierka to zmieniłabym lekarza nawet w ostatniej chwili, strasznie się bałam rodzić sama , teraz jestem od początku in vitro do samego rozwiązania pod opieką lekarza z Bociana , ten tylko zapytał jak rodzimy , powiedziałam że CC, a on tylko dodał że przy okazji poprawi mi bliznę po pierwszym cięciu, i to rozumiem! Jak chcesz to zobaczę czy mam jeszcze te tabletki i czy są w terminie ważności to mogę oddać jakby co , generalnie im rzadziej będziesz odciągać pokarm tym mniej będzie się go produkowało, no i ciasny biustonosz do tego , ja szybko sobie poradziłam z pokarmem 😉
Ja je mam ale po terminie, podjaralam się jak pochodnia jak mi to napisałaś hahaha ale brałam je jeszcze przed iv na wysoką prolaktynę więc dupa 🤦 jak jesteś chętna to sprawdź 🤗 nie pogardzę. Kurcze gdzie są tacy lekarze 🤯🤯 mój wydaje się być pod kątem rodzenia odklejony... Zazdroszczę. Trzymajta kciuki żebym wytrzymała do 14 lutego bo będzie niezła rozpierducha jak się samo zacznie a ja wpadnę w panikę 🤣🤣🤦

reklama
Hej mam problem odebrałam dzisiaj wyniki Pakiet na Trombofilie i wszystkie są prawidłowe oprócz PAI-1 zakres analizy mutacji 4G/5G ,uzyskany wynik PAI-1 4G Układ heterozygotyczny nieprawidłowy . Proszę o co w tym chodzi bo nigdzie nie robiłam a teraz lekarz zalecił pomożecie ???

U mnie przy takiej samej mutacji byka heparyna, przy ivf od dnia transferu do 4 tyg po porodzie. Przy naturalsie od bety do 4 tyg po porodzie.
Nie wiem czy cie nie pomylilam z inną Paulina ale ty masz corke z marca/kwietnia 2019?

Fizycznie super, absolutnie nie czuję przed czwartkiem, że się coś wydarzy ale rzeczywiście się oszczędzam, jak już ma być planowane to pójdę po dziecko zgodnie z grafikiem 😁 Psychicznie dramat, najbardziej się boję czy mi się spodoba macierzyństwo. Marzyłam od lat o dziecku ale czy dam radę 😱

Dasz, dasz! Masz kobiecą intuicję i to wystarczy 😉

Mój mąż też bierze od razu urlop i ja to widzę tak: my obydwoje z mężem siedzimy w kaftanach a dzieciak sam się obsługuje 😂

Czemu urlop a nie l4 na ciebie? Urlop niech sobie zostawi, przyda sie później na ząbkowanie i inne trudniejsze dni. Teraz niech bierze opiekę na ciebie, 2 tyg dają na cc.

Do góry