reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurcze widzisz, to chociaż z tym nie miałaś problemu, zazdroszczę. No a mój lekarz to jest wielki zwolennik SN... Przekonywał mnie na wszystkie sposoby, serio... Przez to pewnie też taki późny termin mi dał bo pewnie myśli, że szybciej się zacznie i będę naturalnie rodzić, tym bardziej, że już mam rozwarcie na 2 cm :(
Mi sie tez zrobil jakis lejek odpowiedzislny zacrozwarcie czy cos no i mam leżeć A to dopiero 34 tydzień. Boszzeee jak ja męża już być w domu z Baska po tym wszystkom. Zamykam szczeline i już NEVEER EVEEERRR.

reklama
Ja też mam jutro wizytę i ciągle się zastanawiam czy mnie do szpitala nie wyśle. Dzisiaj w ubikacji przeżyłam horror. U mnie może być tylko bielusienki papier toaletowy. I przy podcieraniu zauważyłam coś na papierze. Już byłam pewna że to jakaś utleniona krew w kolorze brazu Salę przypomniałam sobie że chwilę wcześniej była też dwojka robiona :o:o😅😅 masakra wiem obrzydliwe ale już miałam dzwonić na pogotowie bo sama z Natalka byłam w domu.
ja wczoraj też zawał przeżyłam ogólnie wyszła mi nadżerka ze mam wczoraj też wycieram się śnieżno białym 🤣patrze a tam dwie czerwone kropki krwi z tym papierem przez cały dom do Grześka już prawie płacz ale dziś cały dzień ok i po nocy też ok więc nie wiem czy jakieś naczynko pękło czy co jutro to będzie mój temat nr jeden po wejściu do gabinetu 🤦‍♀️🤦‍♀️

Haha śmiechłam przez to ostatnie zdanie 🤣 tak mam od psychiatry, u którego byłam już parę razy przed iv w 2019 roku więc jak poszłam teraz to wypisał mi bez mrugnięcia okiem i napisał tam, że to nie jednorazowa wizyta tylko, że się leczyłam u niego już w 2019, mój lekarz jest ordynatorem tam gdzie chce rodzić i na tej 3 wizycie jak już powiedziałam, że kategorycznie chce to mi wypisał skierowanie na CC ale powiedział, że jak się zacznie samo to mam podjąć próbę a jak nie dam rady to on mi zrobi CC. Tylko, że jego może akurat nie być, nie wiem po co mi robił złudne nadzieje 🤦 ale mam papier od samego ordynatora to podważać nie będą chyba - na to liczę... Martwię się tylko, że tak późno bo 14 lutego mam mieć CC dopiero, a 17 mam termin z USG, z miesiączki 20, a z transferu 24 lutego i któremu terminowi wierzyć 🤣🤣🙆

No dla nich mniej roboty jak kobieta rodzi sama... A CC to już przedsięwzięcie
Ehhh z tymi lekarzami, mi przed 1 cc lekarz powiedział że do samego końca będzie mnie namawiał na poród SN, powiedziałam że może sobie darować bo ja sama rodzic nie zamierzam , więcej nie podjął próby namawiania 😅, potem jeszcze komentował to że nie chciałam karmić piersią, że pokarm matki najlepszy dla dziecka itd itp , ale ja stanowczo kazałam wypisać rec na Bromergon na zatrzymanie laktacji , ostatecznie i tak sama sobie poradziłam i tabsy mi nie były potrzebne , ale mówię faceci w tych sprawach mają najwięcej do powiedzenia.... fiutki 😏

No jak co powiesz 😜. Dzień dobry 😜
Trzymam kciuki za wizytę ❤️. O której masz?
hahahha to napewno🤣 muszę być miła bo już 7 tygodni nie mialam usg bo po połówkowych jak wyszły mi ok to powiedział że bobo się rusza a to najlepsze usg ale jak wczoraj zobaczyłam te kropki krwi bo to nawet nie plamienie to już słabo mi było i musi mi zrobić jutro. Miałam mieć na 9.20 ale przełożyli na 16.20 bo grafik się zmienił i do południa nie będzie przyjmował 🤦‍♀️

Ehhh z tymi lekarzami, mi przed 1 cc lekarz powiedział że do samego końca będzie mnie namawiał na poród SN, powiedziałam że może sobie darować bo ja sama rodzic nie zamierzam , więcej nie podjął próby namawiania 😅, potem jeszcze komentował to że nie chciałam karmić piersią, że pokarm matki najlepszy dla dziecka itd itp , ale ja stanowczo kazałam wypisać rec na Bromergon na zatrzymanie laktacji , ostatecznie i tak sama sobie poradziłam i tabsy mi nie były potrzebne , ale mówię faceci w tych sprawach mają najwięcej do powiedzenia.... fiutki 😏
Ej właśnie ja nie brałem żadnych tabletek tylko trochę ponosilam wkładki laktacyjne i samo przeszło. Jak to jest?

hahahha to napewno🤣 muszę być miła bo już 7 tygodni nie mialam usg bo po połówkowych jak wyszły mi ok to powiedział że bobo się rusza a to najlepsze usg ale jak wczoraj zobaczyłam te kropki krwi bo to nawet nie plamienie to już słabo mi było i musi mi zrobić jutro. Miałam mieć na 9.20 ale przełożyli na 16.20 bo grafik się zmienił i do południa nie będzie przyjmował 🤦‍♀️
Ja na 16.30.

To prawda 🥴 mi się już tak nie chciało słuchać tego co mówił, on nawet użył stwierdzenia, że jak mam rozwarcie na 2 cm to już mam najgorszy etap porodu za sobą 🤮🤣🤣🤣🤣🤣

Oo nie wiedziałam, że takie tabsy są, ja nawet nie liczę, że dostanę takie od niego, pójdę do ginki w moim mieście, szkoda, że ona ciąży nie prowadzi...

I w końcu miałaś tą CC?

To cały dzień czekania 🥴. Napewno wszystko jest w porządku. Po połówkowych rzadko coś złego się zdarza, choć i tak będziesz sobie różne rzeczy wmawiać ❤️.

reklama
zawsZe sie zastanawiam co wnosi wizyta u gina w ciazy bez usg. Nie moge sie nadziwic, ze istnieje cos takiego, bo nigdy na takiej nie bylam. Zwlaszcza jesli to prywatna wizyta, za ktora placisz, a lekarz na podstawie fusow i szklanej kuli wydaje wyroki odmawiajac usg.No magia jak nic 🤣

Do góry