reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurcze widzisz, to chociaż z tym nie miałaś problemu, zazdroszczę. No a mój lekarz to jest wielki zwolennik SN... Przekonywał mnie na wszystkie sposoby, serio... Przez to pewnie też taki późny termin mi dał bo pewnie myśli, że szybciej się zacznie i będę naturalnie rodzić, tym bardziej, że już mam rozwarcie na 2 cm :(
Mi sie tez zrobil jakis lejek odpowiedzislny zacrozwarcie czy cos no i mam leżeć A to dopiero 34 tydzień. Boszzeee jak ja męża już być w domu z Baska po tym wszystkom. Zamykam szczeline i już NEVEER EVEEERRR.

reklama
Ja też mam jutro wizytę i ciągle się zastanawiam czy mnie do szpitala nie wyśle. Dzisiaj w ubikacji przeżyłam horror. U mnie może być tylko bielusienki papier toaletowy. I przy podcieraniu zauważyłam coś na papierze. Już byłam pewna że to jakaś utleniona krew w kolorze brazu Salę przypomniałam sobie że chwilę wcześniej była też dwojka robiona :o:o😅😅 masakra wiem obrzydliwe ale już miałam dzwonić na pogotowie bo sama z Natalka byłam w domu.
ja wczoraj też zawał przeżyłam ogólnie wyszła mi nadżerka ze mam wczoraj też wycieram się śnieżno białym 🤣patrze a tam dwie czerwone kropki krwi z tym papierem przez cały dom do Grześka już prawie płacz ale dziś cały dzień ok i po nocy też ok więc nie wiem czy jakieś naczynko pękło czy co jutro to będzie mój temat nr jeden po wejściu do gabinetu 🤦‍♀️🤦‍♀️

Haha śmiechłam przez to ostatnie zdanie 🤣 tak mam od psychiatry, u którego byłam już parę razy przed iv w 2019 roku więc jak poszłam teraz to wypisał mi bez mrugnięcia okiem i napisał tam, że to nie jednorazowa wizyta tylko, że się leczyłam u niego już w 2019, mój lekarz jest ordynatorem tam gdzie chce rodzić i na tej 3 wizycie jak już powiedziałam, że kategorycznie chce to mi wypisał skierowanie na CC ale powiedział, że jak się zacznie samo to mam podjąć próbę a jak nie dam rady to on mi zrobi CC. Tylko, że jego może akurat nie być, nie wiem po co mi robił złudne nadzieje 🤦 ale mam papier od samego ordynatora to podważać nie będą chyba - na to liczę... Martwię się tylko, że tak późno bo 14 lutego mam mieć CC dopiero, a 17 mam termin z USG, z miesiączki 20, a z transferu 24 lutego i któremu terminowi wierzyć 🤣🤣🙆

No dla nich mniej roboty jak kobieta rodzi sama... A CC to już przedsięwzięcie
Ehhh z tymi lekarzami, mi przed 1 cc lekarz powiedział że do samego końca będzie mnie namawiał na poród SN, powiedziałam że może sobie darować bo ja sama rodzic nie zamierzam , więcej nie podjął próby namawiania 😅, potem jeszcze komentował to że nie chciałam karmić piersią, że pokarm matki najlepszy dla dziecka itd itp , ale ja stanowczo kazałam wypisać rec na Bromergon na zatrzymanie laktacji , ostatecznie i tak sama sobie poradziłam i tabsy mi nie były potrzebne , ale mówię faceci w tych sprawach mają najwięcej do powiedzenia.... fiutki 😏

No jak co powiesz 😜. Dzień dobry 😜
Trzymam kciuki za wizytę ❤️. O której masz?
hahahha to napewno🤣 muszę być miła bo już 7 tygodni nie mialam usg bo po połówkowych jak wyszły mi ok to powiedział że bobo się rusza a to najlepsze usg ale jak wczoraj zobaczyłam te kropki krwi bo to nawet nie plamienie to już słabo mi było i musi mi zrobić jutro. Miałam mieć na 9.20 ale przełożyli na 16.20 bo grafik się zmienił i do południa nie będzie przyjmował 🤦‍♀️

Ehhh z tymi lekarzami, mi przed 1 cc lekarz powiedział że do samego końca będzie mnie namawiał na poród SN, powiedziałam że może sobie darować bo ja sama rodzic nie zamierzam , więcej nie podjął próby namawiania 😅, potem jeszcze komentował to że nie chciałam karmić piersią, że pokarm matki najlepszy dla dziecka itd itp , ale ja stanowczo kazałam wypisać rec na Bromergon na zatrzymanie laktacji , ostatecznie i tak sama sobie poradziłam i tabsy mi nie były potrzebne , ale mówię faceci w tych sprawach mają najwięcej do powiedzenia.... fiutki 😏
Ej właśnie ja nie brałem żadnych tabletek tylko trochę ponosilam wkładki laktacyjne i samo przeszło. Jak to jest?

hahahha to napewno🤣 muszę być miła bo już 7 tygodni nie mialam usg bo po połówkowych jak wyszły mi ok to powiedział że bobo się rusza a to najlepsze usg ale jak wczoraj zobaczyłam te kropki krwi bo to nawet nie plamienie to już słabo mi było i musi mi zrobić jutro. Miałam mieć na 9.20 ale przełożyli na 16.20 bo grafik się zmienił i do południa nie będzie przyjmował 🤦‍♀️
Ja na 16.30.

To prawda 🥴 mi się już tak nie chciało słuchać tego co mówił, on nawet użył stwierdzenia, że jak mam rozwarcie na 2 cm to już mam najgorszy etap porodu za sobą 🤮🤣🤣🤣🤣🤣

Oo nie wiedziałam, że takie tabsy są, ja nawet nie liczę, że dostanę takie od niego, pójdę do ginki w moim mieście, szkoda, że ona ciąży nie prowadzi...

I w końcu miałaś tą CC?

To cały dzień czekania 🥴. Napewno wszystko jest w porządku. Po połówkowych rzadko coś złego się zdarza, choć i tak będziesz sobie różne rzeczy wmawiać ❤️.

reklama
zawsZe sie zastanawiam co wnosi wizyta u gina w ciazy bez usg. Nie moge sie nadziwic, ze istnieje cos takiego, bo nigdy na takiej nie bylam. Zwlaszcza jesli to prywatna wizyta, za ktora placisz, a lekarz na podstawie fusow i szklanej kuli wydaje wyroki odmawiajac usg.No magia jak nic 🤣

Do góry