Najprawdopodobniej będzie mały Kajtuś .Super się czyta takie posty. Pamiętam to wszystko jak moje były małe. My na początku też sami walczyliśmy. Leon śliczne imię.
A Twój Skarb jak będzie miał na imię?
reklama
Justi92
Fanka BB :)
Ja już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją najbardziej się boję o mała że przestała przybierać
motylek24
USG na tym samym sprzęcie? Ten sam lekarz? Czasem to ma znaczenie. Ponadto jeśli USG było tydzień temu to troszkę szybko. Dobrze, pilnują. W tej całej sytuacji dobre że idziesz do szpitala, przepływy częściej sprawdzą, ktg zrobią.Ja już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją najbardziej się boję o mała że przestała przybierać
Riddikulus
Usg nie jest idealnym urządzeniem. Moja mała miała się urodzić 2300gr a urodziła 1900gr. Twoja Hania mogła urosnąć. Ale na wszelki wypadek koniecznie do szpitala.Ja już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją najbardziej się boję o mała że przestała przybierać
nieagatka
najazniejsze sa przeplywy i przybieranie na wadze. Jesli wyczaili i potwierdza, ze nie przybiera to najlepsze co moga zrobic to ciac. Spokojnie, szpital to idealne rozwiazanie w tym momencie. A i waga i wiek ciazy juz bezpiecznyJa już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją najbardziej się boję o mała że przestała przybierać
Justi, spokojnie . Twoja mała mogła po prostu przybrać ze 100gr i ciężko to na USG uchwycić. Niby dziecko przybiera tygodniowo ok 200gr, tak? Niech ktoś mnie poprawi, jak źle mówię. No więc, ciężko jest określić taką małą wagę po tygodniu.Ja już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją najbardziej się boję o mała że przestała przybierać
Najważniejsze, że będziesz pod obserwacją i możesz być pewna, że w szpitalu krzywda wam się nie stanie . Ja bym wręcz wolała być pod fachową opieką niz siedzieć w domu jak na bombie. Będzie dobrze . Wytrzymasz ten tydzień w szpitalu
bazylia128
Kajtek bez majtek, Weronika w majtki sika mega imieeeee.Najprawdopodobniej będzie mały Kajtuś .
bazylia128
Ja tez tak miałam. Na usg Natalka 3500 A urodziła się 3040.Usg nie jest idealnym urządzeniem. Moja mała miała się urodzić 2300gr a urodziła 1900gr. Twoja Hania mogła urosnąć. Ale na wszelki wypadek koniecznie do szpitala.
motylek24
Nawet w szpitalu nie określają wagi co tydzień, raczej co dwa tygodnie. Ważne są przepływy, te badają częściej, jeśli ktg plus przepływy są prawidłowe tylko obserwują. Po dwóch tygodniach jeśli dziecko nie przybiera, a tydzień ciąży pozwala na CC to je wykonują. Z moich obserwacji, lekarze mają ogromne doświadczenie i intuicję, nie wiem jak oni to robią ale kończą ciążę w odpowiednim momencie. Czasem bywało że robili badania, starszymi ale dalej ciągnęli, innym razem ciach trzeba natychmiast urodzić dziecko.Justi, spokojnie . Twoja mała mogła po prostu przybrać ze 100gr i ciężko to na USG uchwycić. Niby dziecko przybiera tygodniowo ok 200gr, tak? Niech ktoś mnie poprawi, jak źle mówię. No więc, ciężko jest określić taką małą wagę po tygodniu.
Najważniejsze, że będziesz pod obserwacją i możesz być pewna, że w szpitalu krzywda wam się nie stanie . Ja bym wręcz wolała być pod fachową opieką niz siedzieć w domu jak na bombie. Będzie dobrze . Wytrzymasz ten tydzień w szpitalu
reklama
nieagatka
moja gin na koncowce badala wage co tydzien, tak jak przeplywy. Wg niej to przybieranie jest bardzo wazne, ale jak juz Wam pisalam ona jest perfekcjonistka. Przy Lili oznaczyla wage urodzeniowa na 3100 - urodzila sie 3090, przy Ince oznaczyla 3300, urodzila sie 3330 wiec da sie tylko musi byc dokladny lekarz i sprzet.Nawet w szpitalu nie określają wagi co tydzień, raczej co dwa tygodnie. Ważne są przepływy, te badają częściej, jeśli ktg plus przepływy są prawidłowe tylko obserwują. Po dwóch tygodniach jeśli dziecko nie przybiera, a tydzień ciąży pozwala na CC to je wykonują. Z moich obserwacji, lekarze mają ogromne doświadczenie i intuicję, nie wiem jak oni to robią ale kończą ciążę w odpowiednim momencie. Czasem bywało że robili badania, starszymi ale dalej ciągnęli, innym razem ciach trzeba natychmiast urodzić dziecko.
Tak czy siak - bardzo dobrze ze chca Justi do szpitala brac i tam zadecyduja co dalej.