reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją 🤷 najbardziej się boję o mała że przestała przybierać 😭😭😭

Ja już po wizycie : no więc dobrze nie jest Jutro idę już do szpitala na obserwacje i podtrzymanie, mała nie przybrala na wadze wazy 2300gr, a że względu na ostatnie problemy neurologiczne będę mieć wcześniejsze rozwiązanie ale chcą jak najdłużej ja jeszcze u mnie w brzuchu chociaż jeszcze z tydzień jak się uda potrzymać ale muszę być pod obserwacją 🤷 najbardziej się boję o mała że przestała przybierać 😭😭😭
USG na tym samym sprzęcie? Ten sam lekarz? Czasem to ma znaczenie. Ponadto jeśli USG było tydzień temu to troszkę szybko. Dobrze, pilnują. W tej całej sytuacji dobre że idziesz do szpitala, przepływy częściej sprawdzą, ktg zrobią.

Usg nie jest idealnym urządzeniem. Moja mała miała się urodzić 2300gr a urodziła 1900gr. Twoja Hania mogła urosnąć. Ale na wszelki wypadek koniecznie do szpitala.

najazniejsze sa przeplywy i przybieranie na wadze. Jesli wyczaili i potwierdza, ze nie przybiera to najlepsze co moga zrobic to ciac. Spokojnie, szpital to idealne rozwiazanie w tym momencie. A i waga i wiek ciazy juz bezpieczny

Justi, spokojnie ❤️. Twoja mała mogła po prostu przybrać ze 100gr i ciężko to na USG uchwycić. Niby dziecko przybiera tygodniowo ok 200gr, tak? Niech ktoś mnie poprawi, jak źle mówię. No więc, ciężko jest określić taką małą wagę po tygodniu.
Najważniejsze, że będziesz pod obserwacją i możesz być pewna, że w szpitalu krzywda wam się nie stanie ❤️. Ja bym wręcz wolała być pod fachową opieką niz siedzieć w domu jak na bombie. Będzie dobrze ❤️. Wytrzymasz ten tydzień w szpitalu 💪

Justi, spokojnie ❤️. Twoja mała mogła po prostu przybrać ze 100gr i ciężko to na USG uchwycić. Niby dziecko przybiera tygodniowo ok 200gr, tak? Niech ktoś mnie poprawi, jak źle mówię. No więc, ciężko jest określić taką małą wagę po tygodniu.
Najważniejsze, że będziesz pod obserwacją i możesz być pewna, że w szpitalu krzywda wam się nie stanie ❤️. Ja bym wręcz wolała być pod fachową opieką niz siedzieć w domu jak na bombie. Będzie dobrze ❤️. Wytrzymasz ten tydzień w szpitalu 💪
Nawet w szpitalu nie określają wagi co tydzień, raczej co dwa tygodnie. Ważne są przepływy, te badają częściej, jeśli ktg plus przepływy są prawidłowe tylko obserwują. Po dwóch tygodniach jeśli dziecko nie przybiera, a tydzień ciąży pozwala na CC to je wykonują. Z moich obserwacji, lekarze mają ogromne doświadczenie i intuicję, nie wiem jak oni to robią ale kończą ciążę w odpowiednim momencie. Czasem bywało że robili badania, starszymi ale dalej ciągnęli, innym razem ciach trzeba natychmiast urodzić dziecko.

reklama
Nawet w szpitalu nie określają wagi co tydzień, raczej co dwa tygodnie. Ważne są przepływy, te badają częściej, jeśli ktg plus przepływy są prawidłowe tylko obserwują. Po dwóch tygodniach jeśli dziecko nie przybiera, a tydzień ciąży pozwala na CC to je wykonują. Z moich obserwacji, lekarze mają ogromne doświadczenie i intuicję, nie wiem jak oni to robią ale kończą ciążę w odpowiednim momencie. Czasem bywało że robili badania, starszymi ale dalej ciągnęli, innym razem ciach trzeba natychmiast urodzić dziecko.
moja gin na koncowce badala wage co tydzien, tak jak przeplywy. Wg niej to przybieranie jest bardzo wazne, ale jak juz Wam pisalam ona jest perfekcjonistka. Przy Lili oznaczyla wage urodzeniowa na 3100 - urodzila sie 3090, przy Ince oznaczyla 3300, urodzila sie 3330 wiec da sie tylko musi byc dokladny lekarz i sprzet.
Tak czy siak - bardzo dobrze ze chca Justi do szpitala brac i tam zadecyduja co dalej.

Do góry