reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiecie co jak tak was poczytałam to ja naprawdę każdego złota rada mogę znieść.. Najwyżej zje*ie w kulturalny albo i nie sposób, ale jak sobie pomyślę że mi będzie przychodzić i się napataczac non stop i jeszcze jakieś cudne złote rady dawać siostrzyczka mojego męża to aż mną trzepie! 😵🤬🤬🤬🤬🤬 Już nawet w odwiedziny do teściowej od dwóch miesięcy nie chodzę żeby tej flondry nie spotkać bo mi tak działa na nerwy a nie mogę się denerwować.. Choć o mojej teściowej złego słowa nie powiem. Ale jej córka to masakra nie trawie jej.... Czaicie ze potrafiła do mnie wypalić z tekstem ze dobrze ze rodze CC bo sn bym sobie nie poradziła? Boziu co za cholerna... Nawet jak pomyślę o niej czy nawet jak pisze o niej to już mną trzepie... A co dopiero jak mi przyjdzie będzie chciała dawać dobre rady.... 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
No albo że jest zbyt leniwa na poród sn :) my zaraz po wyjściu że szpitala pozamykalismy dom na cztery spusty i przez tydzień nie było nas dla nikogo. Przychodziła tylko położne. Chcieliśmy ten czas sami z Natalka spędzić. Ja nie musiałam biegać, sprzątać i denerwować się innymi w domu. Pampersy były wszędzie porozrzucane hehehe fajne czasy ;)

reklama
@bazylia128 ja tak zamierzam zrobić i już to zapowiedziałam wszystkim" MOŻECIE SIĘ OBRAZIĆ, MAM TO GDZIEŚ, ALE PRZEZ PIERWSZY TYDZIEŃ PROSZĘ DO NAS NIE PRZYCHODZIĆ - BO I TAK NIE WPUSZCZE "oczywiście nie obyło się bez komentarzy... Ale mam to gdzieś 🤷za to bardzo podobalo mi się zachowanie mojej przyjeciolki wczoraj jak była u mnie na herbacie zapytała mnie wprost czy robię jakąś kwarantanna zaraz po szpitalu i czy jeśli tak to czy dam jej znać kiedy będzie nas mogła odwiedzić 😉 bez nachalnego ale no jak to dziecka nie zobaczę czy ta izolować się będziesz-sama pierwsza przyjdziesz żeby Ci ktoś pomógł (jak to wszędzie do okola słyszę a działa to jak plachta na byka) - tylko wręcz przeciwnie i jej powiedziałam że się nie dziwię ze tyle lat się przyjaźnimy 😁 Fredka się musiała wyglądać a ja się podpięłam 😜 ale rzeczywiście odrazu człowiekowi się lżej robi 😁😁❤️❤️❤️❤️

Dziewczyny A ile wam dzieciaczki śpią w ciągu dnia?
Moje z tych śpiących były. Długo miały 2 drzemki. Całkowicie odstawily drzemki Ok 2,5 roku.
A pytanie z beczki pampersów : Jakie polecacie na pierwszy rzut? Pampers premium care czy pampers 1?
Kupiłam narazie 2 duże paczki premium care i jedna duża pampers 1 bo nie wiem które najlepiej najpierw stosowac🤔🤷
Nie kupuj za dużo jednej marki. Może się okazać, że mała pupka będzie uczulona na jakieś. Ja do szpitala miałam pampersy care a w domu testowałam inne.
Dzisiaj dobrze ale noc znowu była do tyłka :( brzuch jak na okres i chyba kawałek czopa mi odpadło 🤦 ale teraz jest super. A Ty jak tam?
Ło malutu!! To już zaraz! Super.
Samej cesarki się raczej nie boję 🤔. Boję się obsługi tego małego człowieczka 😜
To ja na odwrót. Obsługa przychodzi instynktownie. A cesarka boli..
Mnie ogólnie wszystko wku.rwia. Chyba mi się te hormony całkowicie rozszalały. Wkur.wia mnie też męża rodzina bo codziennie pytają jak się czuję - srak🤦. A wczoraj to już całkiem przesadzili. Pytali się czy mam jakieś rozwarcie. Mówię że nie mam i że dziecko ma przecież czas. A oni do mnie czy jeszcze nie jestem przygotowana czy co. Mówię że jestem przygotowana tylko lepiej żeby teraz się dziecko nie rodziło bo jeszcze nie całkiem donoszone. Na to siostra męża że ona miała donoszone i też urodziła przed terminem. No ku.rwa🤦. Już miałam mega agresję i tylko napisałam że mam dopiero 36 tydzień i prawie miesiąc do porodu i czego oni oczekują 🤦🤦🤦. Jprdl, znów się zdraznilam
nam polozna mowila na skzole rodzenia, zeby rodZienie nie mowic ze sie jedzie do szpitala. Tyle ze u nas 2h po porodzie masz sale pelna ludzi, bo wolno. Znaczy tak bylo przed covid. Opowisdala ze w trakcie porodu ojciec siedzi i na whatsappy odpisuje matce czy siostrze zamoast rodzic 😂😂😂
Wiec moze faltycznie lepiej nie mowic i wyslac zdjecie jak bedzie po.
Właśnie takie fajne rady i porady mam od swojej siostry. Bardzo mi pomaga i mnie wspiera we wszystkim. Ona niczego nie ubarwia, mówi tak po ludzku jak może być i to wszystko normalnym tonem, a nie tonem wielkiej znawczyni, bo ma przecież dwójkę dzieci a ja zero.
U mnie złote rady też siostra dawala. Jak mówiła o cc to powiedziała wprost, że będzie bolało tak, że zyc się odechce, że każdy oddech będzie jak wbijanie noży w ciało. Tak było ale byłam na to gotowa. Po wyjściu że szpitala miałam ogromną pomóc położnej laktacyjnej. Polecam taką osóbkę. Ale oczywiście jak moje nie robiły czy nie jadły tak jak ona mówiła to ja stres oczywiście. I wtedy znów wkroczyła do akcji moja siostra z najlepszą radą na świecie. Pozwólcie że wam ją przekażę. Instynkt matki jest najlepszym doradcą. Nigdy nikt nie będzie wiedział lepiej. Polecam zapamiętać. Bo taka jest prawda.
@Riddikulus jak tam po całym dniu?
Padłam po przyjściu z pracy. Nie było mnie coś koło godziny. Generalnie zaskoczyłam kierowniczkę. Całkowicie. Ale tak finalnie powiedziała że mam iść do szpitala a jak wrócę to ona powie co wymyśliła w tej sytuacji. Ale raczej ona będzie sie starała o przedłużenie mi umowy.
Jestem w 90% spakowana na szpital jutro. Jeszcze rano jakieś klapeczki znajdę, drobne zakupy spożywcze zrobię i jadę na IP.

Moje z tych śpiących były. Długo miały 2 drzemki. Całkowicie odstawily drzemki Ok 2,5 roku.

Nie kupuj za dużo jednej marki. Może się okazać, że mała pupka będzie uczulona na jakieś. Ja do szpitala miałam pampersy care a w domu testowałam inne.

Ło malutu!! To już zaraz! Super.

To ja na odwrót. Obsługa przychodzi instynktownie. A cesarka boli..

U mnie złote rady też siostra dawala. Jak mówiła o cc to powiedziała wprost, że będzie bolało tak, że zyc się odechce, że każdy oddech będzie jak wbijanie noży w ciało. Tak było ale byłam na to gotowa. Po wyjściu że szpitala miałam ogromną pomóc położnej laktacyjnej. Polecam taką osóbkę. Ale oczywiście jak moje nie robiły czy nie jadły tak jak ona mówiła to ja stres oczywiście. I wtedy znów wkroczyła do akcji moja siostra z najlepszą radą na świecie. Pozwólcie że wam ją przekażę. Instynkt matki jest najlepszym doradcą. Nigdy nikt nie będzie wiedział lepiej. Polecam zapamiętać. Bo taka jest prawda.

Padłam po przyjściu z pracy. Nie było mnie coś koło godziny. Generalnie zaskoczyłam kierowniczkę. Całkowicie. Ale tak finalnie powiedziała że mam iść do szpitala a jak wrócę to ona powie co wymyśliła w tej sytuacji. Ale raczej ona będzie sie starała o przedłużenie mi umowy.
Jestem w 90% spakowana na szpital jutro. Jeszcze rano jakieś klapeczki znajdę, drobne zakupy spożywcze zrobię i jadę na IP.
no to dobrze ze ludzka babka 😘dobrze że próbuje zrozumieć sytuację i chce pomóc. Teraz śpij spokojnie i od jutra wczasy z nogami do góry ❤️😘😉

@Riddikulus czyli kierowniczka też człowiek 😁 mówiłam że ten wczorajszy dzień pozytywnego myślenia dobrze będzie Ci rokował😉 trzymam kciuki za badania-Idź kobieto, leż i odpoczywaj - Tobie w ciunży też się należy 😁

Wiesz, jeszcze gdyby ta męża siostra jakoś fajnie te swoje dzieci wychowywała, to mogłabym posłuchać rad. A tam żarcie słodyczy od urodzenia, telefony wiecznie w rękach, dzieci żadnych zasad nie znają 🤦. I jak tu kogoś takiego słuchać 🤦
Ja jak pojechalam do rodzony meza to jego siostra mnie pouczala ze zle wychowuje Misie bo na rekach ja nosze-ta co swoje dziecko do 2 rz oddala na wychowanie matce a sama wyjechala.No i jego braciszek tez mnie pouczal-ten co tylko morde umie drzec na dzieci i nic wiecej.
Tak mnie wkurwili ze powiedzislam im zeby kazdy wychpwywal swoje dziexi i sie nie wtracal

Ja jak pojechalam do rodzony meza to jego siostra mnie pouczala ze zle wychowuje Misie bo na rekach ja nosze-ta co swoje dziecko do 2 rz oddala na wychowanie matce a sama wyjechala.No i jego braciszek tez mnie pouczal-ten co tylko morde umie drzec na dzieci i nic wiecej.
Tak mnie wkurwili ze powiedzislam im zeby kazdy wychpwywal swoje dziexi i sie nie wtracal
No tacy doradcy to są kuźwa najlepsi🤦. Sami popełniają masę błędów ale do krytykowania kogoś innego to są pierwsi 🤦

reklama
Do góry