reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No łatwo nie jest. Bo ja cokolwiek by nie było zaraz zrzucam na miano padaczki. Już nie raz zostalamzdrowo ochrzaniona przez naszego neurologa że dziecko ma też 1000 innych dolegliwości bo się rozwija.
To znaczy że masz bardzo dobrego neurologa 😉 Serio-tak naprawdę jak masz dobrze dobrane lekarstwo i dawkę to nie masz żadnych symptomów i objawów 🤷 tylko tu właśnie kwestia jest tego że przy tak malutkim dziecku trzeba uważać na wszystkie " wywoływacze" ataków przede wszystkim migające światła - co do paniki i strachu to już chyba na zawsze pozostanie. Ale możesz być z siebie tylko dumna że sobie świetnie radzisz i dajesz radę😘

To znaczy że masz bardzo dobrego neurologa 😉 Serio-tak naprawdę jak masz dobrze dobrane lekarstwo i dawkę to nie masz żadnych symptomów i objawów 🤷 tylko tu właśnie kwestia jest tego że przy tak malutkim dziecku trzeba uważać na wszystkie " wywoływacze" ataków przede wszystkim migające światła - co do paniki i strachu to już chyba na zawsze pozostanie. Ale możesz być z siebie tylko dumna że sobie świetnie radzisz i dajesz radę😘
Natalka teraz nie ma leków bo zdecydowałam się na dietę ketogenna. Jest bardzo pracochłonna bo waze wszystko co do grama. Długo się do niej przygotowywałam, byłam dwa tygodnie szkolna. Musiałam się zaopatrzyć we wszystkie oleje np rydzawy z lnianki i odżywki. Ale daje radę:) ja zawsze miałam bzika co do diety. Przy tej diecie mierze Natalce glukozy i ketony. Mówi się jelita drugi rozum.

Natalka teraz nie ma leków bo zdecydowałam się na dietę ketogenna. Jest bardzo pracochłonna bo waze wszystko co do grama. Długo się do niej przygotowywałam, byłam dwa tygodnie szkolna. Musiałam się zaopatrzyć we wszystkie oleje np rydzawy z lnianki i odżywki. Ale daje radę:) ja zawsze miałam bzika co do diety. Przy tej diecie mierze Natalce glukozy i ketony. Mówi się jelita drugi rozum.
Nie znam takiej diety, ale przyznam rację że jelita to nasz drugi rozum a przede wszystkim jelita są mózgiem naszej skóry 😉

Bo nam lekarz kazał dawac paracetamol w czopku rano i wieczorem. Jak sie pytalam lekarza czy zabkowanie napewno tak boli to mi powiedzial ze to tak boli jak osemki u doroslego, ze niektorzy na to w szpitalach leza. Ale nurofenu nie kazal tylko ten paracetamol. A ja wiem ze to na nia nie dziala. Czyli faktycznie zabkowanie az tak moze wygladac? Ja oczywisci odchodze od zmyslow. Jak ona sie tak zachowuje to ja tez jestem od razu nie do zycia ;(
nueofen jest przeciwzapalny k duzo slabszy. W czoolu wogole jest mala dawka. Na zeby zawsze lepiej nurofen.

Kurcze nie pomogę. Nigdy nie podawałam nurofenu ani innego leku na zęby. Smarowalam dziąsła maścią na ząbkowanie i tyle. Bywały dni marudne, noce ciężkie ale jakoś zawsze się obywało. Nie wiem, może moje dzieci nie przechodziły ciężko.
Jeśli Nurofen pomaga tylko na godzinę to ja chyba bym podała w krytycznej sytuacji. dziecko ząbkuje całymi tygodniami, szczerze nie wyobrażam sobie nurofenu tyle czasu.
Jednak to ty znasz najlepiej dziecko, jeśli uważasz i widzisz że dziecko cierpi daj ten Nurofen.
moja corka przy 4kach przez miesiac jechala na kropelkach na kolke nerkowa, bardzo mocnych, bo ibuprofen wogole nie pomagal i to dali na pogotowiu. Sa dzieci, ktore zabkuja bardzo ciezko i musisz podawac znieczulacze. Moja nie jadla, nie pila, nie spala, ciagle plakala.

reklama
Ale chyba bardzo niskie ?? Czy z taka rezerwa jak podejdę znowu do In Vitro to uda się jakieś komórki pobrać jak myślisz ? No oszaleje 4 lata temu miałam rezerwę 3
powtorz badania, ten wynik to nie wyrok. Do in vitro na pewno mozna podjesc, a ile komorek uzyskasz to juz loteria, nikt Ci niestety niczego nie zagwarantuje.

Do góry