reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie wichura od wczoraj. Byliśmy na szybkim spacerze i normalnie głowy ukrywa. Ofkors od nocy siedzimy bez prądu 🤦. Mąż jakoś tv podłączył i wodę dowiózł to chociaż rosół się ugotował
Ale macie oboz przetrwania - wspolczuje. U mnie tylko wieje ze łeb urywa. Ale full serwis jest i pomidorowa juz wjechala zaraz ide smazyc schabowe😁

reklama
@Dzoannna nie raczej nie jestem alergikiem ale coraz bardziej myślę że to jakieś nerwobóle, może młoda mi uciska jakiś nerw i to dlatego 🤷 ale idzie się skończyć 😵 robiłam sobie już nawet incjalacje z soli fizjologicznej żeby się jakoś dotlenić bardziej ale pomogło tylko na chwilę 😵 nocoz trzeba przeczekać 🤷

@Dzoannna nie raczej nie jestem alergikiem ale coraz bardziej myślę że to jakieś nerwobóle, może młoda mi uciska jakiś nerw i to dlatego 🤷 ale idzie się skończyć 😵 robiłam sobie już nawet incjalacje z soli fizjologicznej żeby się jakoś dotlenić bardziej ale pomogło tylko na chwilę 😵 nocoz trzeba przeczekać 🤷
wg mnie po prostu dziecko uciska przepone czy pluco i stad trudnosci. To normalne na tym etapie, im wieksze dziecko tym wiecej dolegliwosci i dlatego tyle kobiet ma dosc na koncowce. Problemy z oddychaniem znikaja jak obniza sie brzuch przed porodem.

wg mnie po prostu dziecko uciska przepone czy pluco i stad trudnosci. To normalne na tym etapie, im wieksze dziecko tym wiecej dolegliwosci i dlatego tyle kobiet ma dosc na koncowce. Problemy z oddychaniem znikaja jak obniza sie brzuch przed porodem.
No to widze ze trzeba byc gotowym naprawde na wszystko i uzbroic sie w cierpliwosc……

Ja dzisiaj zrobiłam ulubiony obiad wszystkich i mi nie smakował... 😢
Luby od rana nie ma wyniku. Nie wiem czy mam się pakować do szpitala czy jestem na kwarantannie.
Do tego ta wichura. Pierwszy raz w życiu boję się wiatru 😔

@nieagatka mi bandzioch opadł jakies półtorej tyg temu przy tych nerwach które mi mój zafundował z tą lafiryndą... (ale dzięki temu skończyły mi się zgagi 😜) więc w tej kwestii wydaje mi się że ten ucisk zniknie dopiero po porodzie, z drugiej strony nie ma się co dziwić 2500g gdzieś się pomieścić musi 🤔🤷

@nieagatka mi bandzioch opadł jakies półtorej tyg temu przy tych nerwach które mi mój zafundował z tą lafiryndą... (ale dzięki temu skończyły mi się zgagi 😜) więc w tej kwestii wydaje mi się że ten ucisk zniknie dopiero po porodzie, z drugiej strony nie ma się co dziwić 2500g gdzieś się pomieścić musi 🤔🤷
Z jaką lafiryndą? 🤯 Ciągle się o coś klocice kochana, weź dziada ogarnij bo on Cię wykończy, nie wyobrażam sobie z żeby mój tak świrował, tym bardziej jak ja w ciąży...

reklama
U mnie aktualizacja sytuacji - prądu i wody ciągle brak 😜
@Riddikulus ja się w nocy kilka razy budziłam ze strachem, bo tak mocno wiało 🤦
O kurcze trzymają was długo bez tego prądu. Ja nie wiem co bym zrobiła, cały wieczór bez prądu z chorym dzieckiem 😁 U nas ciągle chorobowo. Ja może też mam covid, minęły dolegliwości żołądkowe, teraz gardło drapie. Pierdziele nie idę na test, siedzę z dziećmi w domu tak czy siak. Córka chora, syn na zdalnym.

Do góry