reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dzieci rzadko goraczkuja. Katar i kaszel. Jelitowka, ale goraczka to niekoniecznie.
Nie wiem jak jest w Pl, u nas antygenowe teraz 3e kosztuja, wszedzie sa, ja mam 4 w domu zawsze.
I ja tes chorowalam do tej pory sporo, pare razy bedac pewna, ze to covid i nic. A tym razem zrobilam test dla spokoju i pozytyw.
Syn siedzi w domu, zamknięty w pokoju, oczywiście gra i jak na okoliczności jest zadowolony. Mąż od środy do końca tygodnia ma urlop. Ja na zdalnym.
Zobaczymy co z testem, na razie wysłałam męża po krople do nosa, syn ma zupełnie zablokowany nos, już wyobrażam sobie noc🤦 jeszcze córka w nocy kaszle, oszaleje jak nic.

Jak się czujecie?

reklama
dzieci rzadko goraczkuja. Katar i kaszel. Jelitowka, ale goraczka to niekoniecznie.
Nie wiem jak jest w Pl, u nas antygenowe teraz 3e kosztuja, wszedzie sa, ja mam 4 w domu zawsze.
I ja tes chorowalam do tej pory sporo, pare razy bedac pewna, ze to covid i nic. A tym razem zrobilam test dla spokoju i pozytyw.
Ostatnio jakiś wysyp jest u nas też... Maksa połowa klasy miała pozytywy on naszczescie negatyw ale udało nam się go w Polsce zaszczepić jak byliśmy. Anglicy nie szczepią dzieci poniżej 12 lat jeszcze co mnie trochę wkurza... Jak jest w Hiszpanii, dzieci już szczepią?

Syn siedzi w domu, zamknięty w pokoju, oczywiście gra i jak na okoliczności jest zadowolony. Mąż od środy do końca tygodnia ma urlop. Ja na zdalnym.
Zobaczymy co z testem, na razie wysłałam męża po krople do nosa, syn ma zupełnie zablokowany nos, już wyobrażam sobie noc🤦 jeszcze córka w nocy kaszle, oszaleje jak nic.

Jak się czujecie?
my z mezem fatalnie, dziewczyny juz ok. Wyobraz sobie efekt tego - one energia na maxa, a my ledwo mozemy sie z lozka podniesc. Slabo jest.
Ja mam katar, drapie mnie w gardle, mam ropna wydzieline, kaszel, bola mnie miesnie, mam na zmiane uderzenia goraca i zimne poty, no i bol glowy. Paracetamol pomaga na troche i syrop na kaszel na noc pozwala zasnac.
W sensie u Was antygenowych nie mozna dostac od tak?

Ostatnio jakiś wysyp jest u nas też... Maksa połowa klasy miała pozytywy on naszczescie negatyw ale udało nam się go w Polsce zaszczepić jak byliśmy. Anglicy nie szczepią dzieci poniżej 12 lat jeszcze co mnie trochę wkurza... Jak jest w Hiszpanii, dzieci już szczepią?
tak, szczepia od 5 r.z. Moja jest z konca marca wiec jeszcze nie bylo jej kolejki. Teraz po pozytywie moge ja za 3 miesiace zaszczepic, ja 3cia dawke tez wezme.
U nas tez zachorowan sporo, ale 85% spoleczenstwa zaszczepione wiec wiekszosc przechodzi jak grubsza grype. Szpitale nie sa oblezone, ludzie nie umieraja masowo.

my z mezem fatalnie, dziewczyny juz ok. Wyobraz sobie efekt tego - one energia na maxa, a my ledwo mozemy sie z lozka podniesc. Slabo jest.
Ja mam katar, drapie mnie w gardle, mam ropna wydzieline, kaszel, bola mnie miesnie, mam na zmiane uderzenia goraca i zimne poty, no i bol glowy. Paracetamol pomaga na troche i syrop na kaszel na noc pozwala zasnac.
W sensie u Was antygenowych nie mozna dostac od tak?
O kurcze to nieźle, najgorzej jak już dzieci zdrowie a rodzice kapcie:(
Testy chyba można u nas kupić, do męża zadzwoniłam jak był na budowie i zamówiłam tylko krople, zapomniałam o tym teście.
Mąż szczepiony 5 miesięcy temu, ja trzecią dawką tuż przed świętami. Zobaczymy jak to wyjdzie.

O kurcze to nieźle, najgorzej jak już dzieci zdrowie a rodzice kapcie:(
Testy chyba można u nas kupić, do męża zadzwoniłam jak był na budowie i zamówiłam tylko krople, zapomniałam o tym teście.
Mąż szczepiony 5 miesięcy temu, ja trzecią dawką tuż przed świętami. Zobaczymy jak to wyjdzie.
a syn?
Moj maz zaszczepiony 3 dawka poltora tyg temu i pozytywny.
Dzieci nawet nie skumaly ze im test robimy, doslownie 5 sekudn i po frytach, a przynajmniej masz pewnosc.
Ten wariant jest mega zakazny - u corki w zlobku wszytskie dzieci z jej grupy sa pozytywne.

Wiesz, ja myślę, że jak wcześniej nie miałaś do czynienia z niemowlakami ( jak ja) to zupełnie normalne, że im bliżej porodu to bardziej się boisz. Ja też tak mam. Siedzę sama w tym domu i oglądam po kilka razy filmiki Joanny Mróz jak myć dziecko 🤦. Od mamy fizjoterapeuty jak je podnosić i odkładać 🤷 Ciągle mi się miesza, w którą stronę te oczka przemywać 🤦. I nawet nie umiem mleka zrobić 🤦. Widzisz, nie jesteś sama❤️. Damy radę ❤️

Miałam do czynienia z dziećmi malutkimi bo nianczylam nieraz. nie dwa i się opiekowałam ale co innego kogoś a co innego swoje... Ja już tych filmików nawet nie oglądam bo już mi całkiem do łba odbije 😵😳😳😳😳😵😵.. Już za dużo tego wszystkiego 🙈🙉

O ja tez miałam to samo przy oglądaniu tych filmików w ciąży a jak już oglądałam jak oddychać w czasie porodu tj wogole nie mogłam tego spamiętać poprostu totalne odmóżdżenie🤭🤣🤣🤣

tak, szczepia od 5 r.z. Moja jest z konca marca wiec jeszcze nie bylo jej kolejki. Teraz po pozytywie moge ja za 3 miesiace zaszczepic, ja 3cia dawke tez wezme.
U nas tez zachorowan sporo, ale 85% spoleczenstwa zaszczepione wiec wiekszosc przechodzi jak grubsza grype. Szpitale nie sa oblezone, ludzie nie umieraja masowo.
To samo w UK, duża wyszczepialnosc i coraz mniej w szpitalach mimo rosnących liczb zakażeń ale przebieg łagodniejszy i nasz premier zdecydowal zniesc wszystkie obostrzenia od czwartku, nie wiem czy to rozsądne.. Ja już z tego wszystkiego tez sobie właśnie test zrobiłam na szczęście negatyw....

A gdzie rodzilas?? Brzmi cudnie💓

Wrocław, jakby co polecam 😉

I jak nie śpi w łóżeczku to gdzie ten monitor oddechu kładziecie?

W szafie, na półce 😂
A tak na serio to przy dostawce monitor nie ma sensu, bo on łapie twoje ruchy i twoj oddech też

Ej dziewczyny ja naprawdę zaczynam wpadać w jakąś paranoje przez ten pobyt w szpitalu... Coraz bardziej mi w głowę wchodzi to czy sobie poradzę z małą i wg... Coś czego do tej pory wg nie dopuszczałam do siebie bo podchodziłam do tego racjonalnie... A teraz jakbym miała przedwczesnego babyblusa... 😵😳😳 Mam taki kocioł we łbie ze masakra 🙈🙈🙈

Dlatego to kobietu rodzą, bo mają intuicję 😉

Ło matko nie wiedzialam o takim czyms:/
A kawy zazdroszcze! Wiesz ze ja na slowo KAWA robie jak to maz mowi: strusia czyli mam odruch wymiotny. Jak mam lepszy moment to sie napije ale potem i tak mnie szarpie. Mega wrazliwy sie zrobil moj organizm, az jestem w szoku

Moze byc rozejście spojenia łonowego ale tez więzadła dają bardzo podobne objawy. Ja mialam nawet usg robione więzadeł i u mnie to tak napierniczalo, ze w nocy nie moglam sie obrócić na drugi bok

reklama
a syn?
Moj maz zaszczepiony 3 dawka poltora tyg temu i pozytywny.
Dzieci nawet nie skumaly ze im test robimy, doslownie 5 sekudn i po frytach, a przynajmniej masz pewnosc.
Ten wariant jest mega zakazny - u corki w zlobku wszytskie dzieci z jej grupy sa pozytywne.
Syna nie szczepiłam jest alergikiem , mieliśmy przejścia ze szczepieniami i nawet te podstawowe ma odroczone.
Jutro kupię test,. zobaczymy co wyjdzie.

Do góry